2025.12.15. - Valér

Lucskos káposzta

A friss káposzta fejekbõl két kisebb s jó kemény fejet 4-6 részre vágjuk s forró vízzel leöntve egy fél óráig állni hagyjuk. Jó kövéres disznóhúst 1/4 kilót darabokra vágva, egy nagy fazékba teszünk fel fõni s meg is sózzuk.
A leforrázott káposztáról leöntjük a vizet s a már félig megpuhult húshoz tesszük s egy kávéskanál keménymagot téve még bele, együtt fõzzük míg jó puha lett a hús.

Víz csak éppen annyi legyen rajta, amennyi szükséges, hogy forrhasson s ha jó puha minden, egy bögrébe teszünk egy kanál lisztet s 1 deci tejfellel simára elhabarjuk s a káposztába keverjük s azután, még fél óráig lassan fõni hagyjuk- lehet ezt birkahúsból is csinálni s édeskésen szüreti ételnek igen kedvelt.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!