2024.04.25. - Márk

Kelrépa, mint fõzelék

Ha a kelrépa még egészen gyenge és fiatal, akkor lehet apró kockákra vágni, vagy metéltre vágva zsírban párolni, míg megpuhult, de ha már nagyok s némelyik kicsit fás is, tanácsosabb sósvízben megfõzni az összevagdalt karalábét.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha pároljuk és már puha, akkor zöld petrezselymet vágunk össze. Egy pár karaláb levéllel beletesszük, meghintjük egy kanál liszttel s felöntjük vízzel, vagy csontlével. Kellõen megsózzuk, ízlés szerint meg is cukrozhatjuk és ha már jól elforrt, két-három kanál tejfelt teszünk hozzá. ha pedig sósvízben fõztük, akkor világos rántást készítünk s ebbe tesszük a petrezselyem zöldjét s felöntjük a puhára fõtt karalábéval, de a víz esetleg sok lehet, amelyben megfõtt s így óvatosan öntjük a rántáshoz. Lehet csirkét is darabokra vágva a karalábéval megfõzni s a rántásba önteni, melyhez jó sok tejfelt téve nagyon ízletes ételt nyerünk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!