rss
  • Olivarizottó aszalt paradicsommal és zsályával

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 közepes fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 40 dkg rizs, 2 dl fehérbor, 1 l zöldségleves, 12 dkg fekete olajbogyó, 12 dkg olajban eltett, lecsepegtetett aszalt paradicsom, 12 zsályalevél, 10 dkg reszelt parmezán, só, õrölt feketebors.

    Finomra vágom a hagymaféléket és az olajban világossárgára párolom. Hozzáadom a rizst és röviden együtt pirítom. A fehérborral felöntöm és állandóan keverve felszívatom a folyadékot. Utána kicsinyenként hozzáadom a zöldséglevest.

    Fedõ nélkül, közepes tûzön, néha megkeverve ehetõ puhára párolom. Közben kimagozom az olajbogyót, az aszalt paradicsomot és a zsályaleveleket finom csíkokra vágom. A fõzési idõ vége felé a rizottóhoz adom. A kész rizottó alatt elzárom a tüzet és öt percig állni hagyom. A kész rizottó sózom, borsozom és belekeverem a parmezán felét. A többi sajtot mellé tálalom.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bárányleves

    Hozzávalók:

    2 bárányborda, 1,5 liter húsleves (leveskockából), 1 citrom (leve), 4 szál újhagyma, 2,5 dkg vaj, 1 gerezd fokhagyma, 4 mentalevél, 2 evõkanál kapor (apróra vágott), 1 evõkanál koriander (apróra vágott), õrölt bors, só

  • Nutellás krémes

    Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg mascarpone, 15 dkg Nutella, 5 dkg porcukor, kész réteslap.

  • Sajtos spagetti

    Hozzávalók: fél kiló spagetti, 2 ek olaj, 1 pohár tejföl, 20 dkg reszelt sajt, só.

  • Különleges húsostál

    Hozzávalók: fél kg levescsont, 25 dkg ököruszály darabolva, 1 fej káposzta, 1 kg sovány marhahús, 1 hagyma, 1 szegfûszeg, 1 babér, 4 szem feketebors, 2 ág petrezselyem, szerecsendió, 2 sárgarépa, 2 szál póréhagyma, fél zellergumó, 4 evõkanál olívaolaj, 1 evõkanál borecet, 1 evõkanál mustár, õrölt fekete bors, 1 evõkanál salátahagyma (apróhagyma), 1 evõkanál aprított metélõhagyma.

  • Babos tésztasaláta

    Hozzávalók: 30 dkg trikolor orsótészta, 20 dkg zöldbab, 1 doboz vörösbab konzerv, 1 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 10 dkg sonka, 3 db fõtt tojás, 1 csokor snidling, 1 csokor bazsalikom, 1 csokor zsálya, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tk mustár, fél db citrom leve, fél dl olívaolaj, 1 csipet só, 1 kk porcukor, 1 csipet bors.

  • Meleg, pikáns burgonyamártás

    Hozzávalók: 2 kisebb burgonya, 25 dkg vegyes leveszöldség, 3 evõkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál tormás mustár, 1 evõkanál kristálycukor, 1 kis fej vöröshagyma, fél citrom leve és reszelt héja, 1 teáskanál só, 1 púpozott tk pikáns, savanykás lekvár, 1 mokkáskanál törött fekete bors.

  • Kovászos uborka

    Hozzávalók:

    Uborka, 3 maroknyi só, 1 csomag kapor, 1 kisebb fej fokhagyma, 2 szelet kenyér.
    A megtisztított uborkák végeit levágom, majd hosszaban négyfelé hasítom, de nem végig, csak egy centire a vegükig.

  • Brokkoli boros bundában

    Hozzávalók: 80-90 dkg brokkoli, kb. 2 dl fehérbor, 8-10 dkg liszt, 3 dkg olaj, 2 tojásfehérje, csipetnyi só; a sütéshez: olaj.

  • Almás lepény

    Hozzávalók: 80 dkg alma reszelve, 50 dkg tönköly búzaliszt, 25 dkg sárgarépa reszelve, 1 dl olaj a gyúráshoz, 4 ek olaj a mázhoz, 2 ek olaj a tepsi olajozásához, 3 és 1/2 dl víz, 1 db citrom leve, 1 ek fahéjpor, 1 mk szegfûszeg, 1 mk borkõpor, 1 mk szódabikarbóna.

  • Káposztaleves füstölt kolbásszal

    Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta, 4 dkg zsír, 6 dkg liszt, 2 dkg hagyma, egy kávéskanál pirospaprika, só, 40 dkg füstölt kolbász, 5 dkg füstölt szalonna, 1 dl tejföl.

  • Sárgadinnyedzsem 2.

    A hámozott dinnyét a magoktól letisztítva kis kockákra vágjuk. Minden kg dinnyehúshoz számított 40 dkg cukorból 1 dl vízzel sûrû szirupot fõzünk.

  • 80 kérdés a borról

    Amatõr s képzettebb borbarátok 80 kérdésére adott válaszaival Pierre Casmayor átfogó betekintést nyújt a borok világába.

  • Rizsfõzés egyszerûen

    Hozzávalók: 20 dkg rizs, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, 5 dkg vaj vagy 2 evõkanál olaj, 1 húsleveskocka.

  • Zsiványpecsenye nyárson sütve

    Hozzávalók:

    40 dkg sertéscomb, 20 dkg húsos szalonna, 4 nagy burgonya, 4 nagy vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 mokkáskanál õrölt bors, só

  • Túrófagyi citrommal

    Hozzávalók: 30 gramm kandírozott citrom, 7 deci citromlé, 9 dkg porcukor, 1 evõkanál akácméz, 10 dkg tejszín, 1 tojásfehérje, csipetnyi só, 12,5 dkg tehéntúró, 8 dkg sima joghurt.

  • Citromzselé Camparival

    Hozzávalók: 7,5 dl citromlé, (kb. 15 citrom leve), 1,5 dl Campari, 1 kg zselécukor, egy citrom reszelt héja.

  • Stefánia rizs

    A répákat vágd apró kockákra és a finomra metélt petrezselyemmel párold meg vajon. A zöldborsót fõzd puhára, a tojást pedig keményre.

  • Mazsolás vanília leves

    A tejet feltesszük fõni a vaníliával úgy, hogy kb. 2 dl-nyi tejet visszatartunk. A tojássárgáját 1 evõkanál cukorral és a liszttel habosra keverjük, majd a megmaradt hideg tejjel hígítva a felforralt tejhez adjuk.

  • Párolt sajtos paradicsom

    Hozzávalók: 20 dkg reszelt sajt, 1 kg paradicsom, 2,5 dl tejföl, 1 tojás, 7 dkg füstölt szalonna, 1 kanál fehérbors, szerecsendió, 1 kanál ételízesítõ, só, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 5 dkg margarin.

  • Almás kókuszos lepény

    Hozzávalók 1 tepsihez: 15 dkg margarin, 18 dkg kristálycukor, 3 tojás, 10 dkg kókuszreszelék, 16 dkg liszt, 2 mokkáskanál szódabikarbóna, 5 dkg mazsola, 1 dl tej, 2 alma, 1 érett banán, vaj a forma kikenéséhez, porcukor.