Hozzávalók: 50 dkg burgonya, kb. 30-40 dkg liszt, 10-15 dkg vöröshagyma, 2 dl étolaj vagy ennek a mennyiségnek megfelelõ zsír, ízlés szerint só.
A burgonyát meghámozzuk,megmossuk és vékony karikákra felszeleteljük. Feltesszük fõni annyi hideg, sós vízben ami éppen ellepi. Puhára fõzzük, pépesre törjük, és apránként hozzáadjuk a lisztet, állandóan keverjük, de a tûzrõl nem vesszük le. Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit a burgonya felvesz.
Alaposan kikeverjük, hogy csomómentes legyen és ne ragadjon. A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, az olajban megdinsztejük. Egy lapostányérra tesszük a dödöllét, tenyérrel kb hüvelykújjnyi vastagságura nyomkodjuk, meglocsoljuk a vöröshagymás olajjal és kanállal diónyi galuska formákra szaggatjuk.
Önálló ételként tejföllel, kissé lepírítva serpenyõben, tálaljuk. Vadételek mellé köretként tálalhatjuk.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!