rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Töltött borda lecsóval

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40-50 dkg sertésborda 10 dkg darált sertéshús só, bors, kökény kiskanál fûszerpaprika 3 gerezd fokhagyma 1 db közepes padlizsán 1 fej lilahagyma 2-2 db paprika és paradicsom 2 db fõtt burgonya 5 dkg füstölt szalonna 1,5dl fehér bor.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Elkészítés módja: A darált húst, sót, borsot, fokhagymát, köményt, fûszerpaprikát, összekeverjük (úgy is mondhatjuk, hogy egyszerûsített kolbászmasszát készítünk.). Beletöltjük a bordákba, kevés zsiradékban megsütjük, zúzott fokhagymával ízesítjük. Fehérborral felöntjük és beforraljuk pár perc alatt.

    A lecsóhoz a padlizsánt, a lilahagymát, paprikát és paradicsomot,a fõtt burgonyát és a szalonnát felszeleteljük. A szalonnát lilahagymával lepirítjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Egy nagyon kevés fehér bort még ehhez is adunk. Készre fõzzük. A töltött bordát a lecsóval tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Déli babos bárány

    Hozzávalók: 25 dkg fehérbab, 2 fej hagyma, 1 evõkanál vaj, 5 dkg füstölt szalonna, 40 dkg bárányhús, 4 sárgarépa, 1 zeller, 3 burgonya, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, babérlevél, petrezselyemzöld.

  • Wien batyu

    Hozzávalók: Bevert vajas-tészta, 3 tojás fehérje, 15 deka porcukor, egy kis reszelt citrom héja és 15 deka dió.

  • Császárgulyás

    Hozzávalók: 60 dkg borjúcomb v. lapocka, 10 dkg csemege szalonna, 1 nagy fej hagyma, só, 1 késhegynyi fehérbors, 1/2 citrom, 1 evõkanál kapribogyó, 4 dl húsleves, 1,5 dl tejföl, 1 evõkanál liszt, csipetnyi cukor.

  • Gyümölcssaláta joghurtos-túrós öntettel

    Hozzávalók: 25 dkg alma, 25 dkg körte, 1 doboz ananászkonzerv, 20 dkg aszalt szilva, 10 dkg porcukor, 2 pohár joghurt, 25 dkg túró, 2 db citrom.

  • Csirkés csirke

    Hozzávalók:


    6 db csirkecomb, 2 dl tejföl, 2 dl fehérbor, 1 fej vöröshagyma, 3-4 gerezd fokhagyma, 4 fõtt tojás, 2 ek étkezési keményítõ, só, petrezselyem, olaj, reszelt sajt a tálaláshoz

  • Egyszerû Latte

    Ha nem szereti az erõs kávét, akkor próbálja ki a Latte italokat, amelyek több tejet tartalmaznak, mint a cappuccino, de ugyanolyan egyszerûen elkészíthetõ.

  • Eperrel töltött túrógombóc

    Eperrel töltött túrógombócA túróból a tojásból a búzadarából a lisztből és a cukorból összeállítjuk a túrógombóc tésztáját. Majd letakarva minimum egy órára berakjuk a hűtőbe. Elkészítjük az olajon megpirított zsemlemorzsát. A masszából gombócokat formálunk úgy (nedves kézzel sokkal könnyebb a gombócok megformálása), hogy mindegyik gombóc közepében egy szem eper legyen. Majd forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat és belehempergetjük a pirított zsemlemorzsába. A masszát akár egy egész éjszakán át is hagyhatjuk a hűtőben.

  • Sült barátfüle

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 2 tojássárga, 1 evõkanál cukor, 1-2 evõkanál tejföl, 3-4 evõkanálnyi kemény meggydzsem, csipetnyi só, a tetejére vaníliás porcukor;

  • Karfiolos-szardellás metélt

    Hozzávalók: 40 dkg metélt tészta, 1 fej karfiol, 1 doboz olajos szardella, 2 ek. olaj, ételízesítõ, õrölt bors, só.

  • Fonott kalács

    Fonott kalácsA tészta összetevőiből könnyű kelt tésztát gyúrunk, majd letakarva félre tesszük keleszteni. Míg kel a tészta, összeállítjuk a krémet: a margarint felhabosítjuk a porcukorral, beletesszük a kakaót, a kókuszt, és ha nagyon sűrű lenne, akkor picike tejet. Amikor a tészta megkelt, két részre osztjuk. Előbb az egyiket jó vékonyra kinyújtjuk, amennyire csak tudjuk, és megkenjük a krém felével, majd szorosan feltekerjük. A tésztát hosszában úgy vágjuk ketté, hogy a tetejéből 1,5 cm-t egyben hagyunk, a tészta két felét pedig összefonjuk.

  • Zöldséges hústekercs

    Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, 2db zsemle, 1db tojás, 20 dkg vegyes zöldség, 20 dkg apróra vágott gyümölcs, 10 dkg szeletelt gomba, olaj vagy sütõmargarin, hagyma, petrezselyemzöld, kakukkfû, borsikafû, só;

  • Krémsajtos tészta

    Fõzzük ki a tésztát sós vízben, kevés olajjal, majd szûrjük le és keverjük össze a következõ szósszal: az apróra felkockázott kis fej vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát kevés felforrósított vajon megpirítjuk...

  • Íjászhús

    Elkészítés: A húst kiklopfolom, de nem túl vékonyra (én a csirkemellet kettévágom, és még így is klopfolom egy kicsit), és a baconnel együtt kb. 1,5 X 1,5 cm-es négyzetekre vágom. (Elõszeletelt baconbõl is jó, csak méretre kell vágni!) A hagymát kb. 3 mm vastag karikára vágom (legjobb hozzá a sonkahagyma.)

  • Pisztráng fóliában sütve Gribiche mártással

    Hozzávalók: 4 db pisztráng (25-30 dkg-os), 8 dkg vaj, só. A mártáshoz: 3 dl majonéz, 1 db fõtt tojás, 5 dkg ecetes uborka, 1 dkg tárkonylevél, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 csomó metélõhagyma, 2 dkg kapribogyó, 1 dl tejszín, só.

  • Barna mézes pite

    Egy kis edényben lassú tûzön olvasszuk egybe a csokoládét, a vajat, a sót és a vaníliát, állandóan kevergetve közben, hogy jól elkeveredjenek, majd vegyük le a tûzrõl.

  • Pesto alla genovese

    Hozzávalók: 15 levél bazsalikom (friss), 1/2 pohár extra szûz olíva olaj, 2 gerezd fokhagyma, 3 ek fenyõmag (vagy dió), 6 dkg parmezán sajt (reszelt).

  • Pulykamelles burgonya

    Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 1 fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem, 4 evõkanál olaj, 1 evõkanál pirospaprika, 1 evõkanál paradicsompüré, margarin a forma kikenéséhez, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 2 tojás, 2 tojássárgája, csipetnyi chili.

  • Dinsztelt káposzta

    A káposztát (vöröse vagy fehéret, mindegy), a lehetõ legvékonyabbra felszeletelem, vagy káposztareszelõn legyalulom.

  • Szója brassói

    Hozzávalók: 1 csomag szójakocka, 1 fej fokhagyma, 1 kávéskanál mustár, 1 fej hagyma, késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, Vegeta.

  • Dupla-bundás újhagyma

    Tetszés szerinti mennyiségben friss újhagymát tisztítson meg, de nem távolítsa el teljesen a zöldjét.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...