rss
  • Töltött borda lecsóval

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 40-50 dkg sertésborda 10 dkg darált sertéshús só, bors, kökény kiskanál fûszerpaprika 3 gerezd fokhagyma 1 db közepes padlizsán 1 fej lilahagyma 2-2 db paprika és paradicsom 2 db fõtt burgonya 5 dkg füstölt szalonna 1,5dl fehér bor.

    Elkészítés módja: A darált húst, sót, borsot, fokhagymát, köményt, fûszerpaprikát, összekeverjük (úgy is mondhatjuk, hogy egyszerûsített kolbászmasszát készítünk.). Beletöltjük a bordákba, kevés zsiradékban megsütjük, zúzott fokhagymával ízesítjük. Fehérborral felöntjük és beforraljuk pár perc alatt.

    A lecsóhoz a padlizsánt, a lilahagymát, paprikát és paradicsomot,a fõtt burgonyát és a szalonnát felszeleteljük. A szalonnát lilahagymával lepirítjuk, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot. Egy nagyon kevés fehér bort még ehhez is adunk. Készre fõzzük. A töltött bordát a lecsóval tálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Szalonnás karfiol

    Hozzávalók: 1 fej karfiol vagy 1 üveg karfiolkonzerv, 5 dkg füstölt szalonna, 1 evõkanál olaj, 1 evõkanál reszelt vöröshagyma, 2 evõkanál liszt, 2 dl húsleves (leveskockából is lehet!), 1 dl tejföl, só, õrölt bors, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Rizsben sült tojás

    Hozzávalók: 25dkg rizs, 1 közepes fej hagyma 1 húsleveskocka, 2 evõkanál paradicsompüré, 10dkg reszelt trappista sajt 8 tojás só, 2evõkanál olaj.

  • Házi krémes

    Házi krémesA leveles tésztát kettévágjuk, egyenként nagy, tepsi nagyságúra nyújtjuk, és előmelegített forró sütőben világosra sütjük. A vaníliás pudingporokat 2 dl vízben megáztatjuk. A 7 dl vizet a 7 evőkanál cukorral felforraljuk, majd beleöntjük a megáztatott pudingot, és kb. 5 percig állandó keverés mellet főzzük. A tojásfehérjéket csipet sóval és 7 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, és a még forró krémmel óvatosan összekeverjük. Az egyik tésztára simítjuk a krémet, a másikat négyzetekre vágjuk, és ráhelyezzük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

  • Gombócleves

    Hozzávalók:

    - 1 sárgarépa
    - 1 fehérrépa
    - 1 kis karalábé
    - 1/2 fej zeller
    - 5 dkg gomba
    - 1 kis fej vöröshagyma
    - 1 csokor petrezselyem
    - 2 evõkanál olaj
    - 15 dkg zöldborsó (konzerv)
    - 1 evõkanál liszt
    - 1 l sonkafõzõ-lé (ha nincs húsleves kockából)

    Sonkás gombóchoz:

    1,5 szikkadt zsemle
    6 dkg sonka
    1 tojás
    1 evõkanál vaj
    2 evõkanál zsemlemorzsa
    1/2 dl tejföl

  • Tökfõzelék

    A tököt, miután a száránál s a másik oldalán is egy darabkát levágtunk, négy részre vágjuk, a magját kanállal kiszedjük, meghámozzuk s vízbe tesszük. Tökgyalun át, hosszú metéltre vágjuk s besózva egy-két órán át állni hagyjuk.

  • Vegyes zöldségesrizs

    Vegyes zöldségesrizsEgy serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, majd föltesszük a felszeletelt lilahagymát, az apróra vágott paradicsomot, a nagyon vékonyra szelt céklát, kicsi rózsákra szedett brokkolit, a felkockázott krumplit. Rálocsoljuk a szójaszószt és sózás után fedő alatt párolódni feltesszük takaréklángon. Sűrűbben kavargassuk, mert könnyen odakap. Ha már a répa és a krumpli körülbelül félpuhára párolódott, hozzáöntünk két deciliter vizet és rizst. Elkeverjük és a fedőt visszahelyezve addig pároljuk, míg a rizs meg nem puhul teljesen.

  • Rizses gombaleves

    Hozzávalók: 30 dkg csiperkegomba, fél csésze (lehetõleg barna) rizs, 2 fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál só, csöpp mustár, csipetnyi curry, csipetnyi õrölt bors, fél pohár tejföl, vegeta.

  • Kaviáros palacsinta

    Hozzávalók: 12 db vékony, sós palacsinta, 1 kis doboz (5 dkg) fekete kaviár, 1 csokor zöldhagyma, 10 dkg tejszín krémsajt, 1 teáskanál citromlé, 1 teáskanál konyak, a bundázáshoz liszt és tojás

  • Anci túróscsuszája

    Hozzávalók: 70 dkg száraztészta, fél kg tehéntúró, 1 pohár tejföl, 20 dkg füstöltszalonna, mokkáskanál só

  • Paradicsomos tésztasaláta

    Hozzávalók: 25 dkg tollhegy tészta (penne), 20 dkg aszalt paradicsom olajos lében, 1 zöldpaprika, 1 sárgarépa, 1 póréhagyma, 1-2 evõkanál balzsamecet, pár csepp méz, só.

  • Sárga túró

    1 liter tejet felforralunk, beleöntünk 15 db jól felvert tojást (én gépi habverõvel vertem fel), és folytonos keverés közben közepes tûzön együtt forraljuk.

  • Tejfölös raguleves

    Tejfölös ragulevesA húst megmossuk, kis kockákra vágjuk. A hagymákat felaprítjuk, a paprikát is pici darabokra vágjuk. A paradicsomot felnegyedeljük, a répákat meghámozzuk, felkarikázzuk. Néhány evőkanál olajon pirítani kezdjük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a zöldpaprikát is, és gyakran kevergetve közepes lángon üvegesre pirítjuk őket. Utána hozzáadjuk a fokhagymát, megszórjuk pirospaprikával, majd hozzáadjuk a húskockákat. Kicsit megpirítjuk, hogy kifehéredjenek, utána pedig felöntjük kb. 2 liter vízzel. Jól megsózzuk és a paradicsomot, a petrezselymet meg a répákat is beledobjuk.

  • Tojás Josephine Baker módra

    Elõször besamelt készítünk 11 dkg vajból, 5 dkg lisztbõl és 2.5 dl tejbõl. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, és enyhén megpirítjuk.

  • Kínai csirkeleves

    Hozzávalók: 1 csirke, 3 dkg szárított kínai gomba, 2,5 l csirkehúsleves, 1 csomag vegyes zöldség, 5 dkg kínai rizsgombóc, sárgarépa, zeller, póréhagyma, 34 dkg bambuszrügy, szójaszósz, chili.

  • Töltött alma mikróban

    Hozzávalók: 2 közepes alma, 1 dkg vaj.

  • Chapati – indiai kenyérféle

    Hozzávalók:
    Kb 200 gramm indiai búzaliszt (ha nincs, teljes kiõrlésû magyar búzaliszt is jó), 200 gr finom liszt, só, 1-2 dl víz;

  • Palotai bárányleves recept

    Hozzávalók:
    30 dkg báránycsont, 10 dkg vegyes zöldség, 8 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, 40 dkg bárányhús, 1,5 l csontlé, 3 g tárkony, 1 g kakukkfû, 12 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 20 dkg burgonya, 4 dkg liszt, 2 dl tejföl, 1 cl tárkonyecet, só;

  • Rántott ponty

    Hozzávalók: 1 kg pontyderék (tisztított), liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj, só.

  • Kukoricagombóc

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál vaj vagy margarin, 1 pohár tejföl, 10 dkg trappista sajt, 1 teáskanál só, csipetnyi õrölt bors, vegeta.

  • Fokhagymás gombaleves

    Hozzávalók: fél kilónyi erdei gomba, 2 fej hagyma, 6-7 gerezd fokhagyma, 2 leveskocka, 5 dkg vaj, 1 ek liszt, 1 deci tejföl, 1 csomó petrezselyemzöld, só, bors, paprika.