rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Paradicsomos burgonya fõzelék

  • Share on Tumblr

    A krumplit héjában megfõzzük, leszûrjük s kissé hûlni hagyjuk. 1-1,1/2 kiló paradicsomot is a szokott módon hagyma és zöldpetrezselyemmel fõzünk, szitán áttörjük és félretesszük.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Rántást készítünk egy jó kanál zsír s a szükséges lisztbõl s ha már sárgulni kezd, beleöntjük az áttört paradicsomlét, megsózzuk, kis cukrot is tehetünk bele s azután fõzzük, körülbelül 1/2 óráig. A burgonyát meghámozva, vékony szeletekre belevágjuk a mártásba, elvegyítjük jól az egészet s még egy ideig lassú tûzön fõni hagyjuk. Lehet tejfelt is tenni hozzá, de nem szükséges, ez már ízlés dolga.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Rakott mákos guba

    Hozzávalók:

    - 10 kifli
    - kb. 1 l tej
    - 5 tojás
    - 5 dkg cukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 50 dkg darált mák
    - 20 dkg cukor
    - 3 kávéskanál fahéj
    - 1 citrom reszelt héja
    - 10 dkg mazsola
    - 5 dkg vaj

  • Zöld dinnye ecetben

    Az apró, kemény és hibátlan kis zöld dinnyéket jól megmossuk, lecsurgatjuk, és üvegekbe rakjuk. Az üveg aljára szõlõ és meggylevelet, vasfüvet, csombort, tormaszeleteket, szemes borsot teszünk.

  • Borsós tojás pirított zsemlében

    Hozzávalók: 4 zsemle, 50 dkg cukorborsó, 2 dl tejszín, 8 tojás, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyem, csipet frissen õrölt fekete bors, só, 4 paradicsom, 1 kígyóuborka, 1 jégsaláta.

  • Mc Donald's-os vanília shake

    Hozzávalók: 2 csésze vanília fagyi, 1 és 1/4 csésze sovány tej, 3 ek cukor.

  • Száz magyar ételcsoda. Hagyományos ízek a pannon világból

    Hagyományos ételeink - legyen szó halászlérõl, töltött paprikáról vagy különféle ízesítésû rétesekrõl - páratlan elismerésnek örvendenek határainkon innen és túl.

    De hogyan is kell elkészíteni kedvenc ételeinket úgy, hogy ízük igazán eredeti legyen?

    Liptai Zoltán mesterszakács receptjei ehhez nyújtanak segítséget. A Száz magyar ételcsoda több mint egy szakácskönyv: hamisítatlan gasztronómiai kalandozás, hiszen a jól ismert alföldi és dunántúli ízvilág mellett megismertet Erdély, Kárpátalja, Felvidék és a délvidék legfinomabb fogásaival.

  • St-Galleni csirkemáj

    Hozzávalók: fél kg csirkemáj, 25 dkg bacon, 1 mk õrölt bors, 1 kk majoranna.

  • Wild kiwi

    Hozzávalók: 4 cl kiwilikõr, 2 cl fehér rum, tonic a feltöltéshez.

  • Sajtkrémmel töltött pogácsa

    Hozzávalók : 50 dkg liszt 2,5 dkg élesztõ 1 dl tej 20 dkg Rama margarin 1 pohár tejföl 1 db tojás sárgája pici só.

  • Debreceni mézes

    4 egész tojást 10 deka cukorral habosra keverünk, azután hozzáadva ½ kg lisztet, 1 csomag sütoport, 4 deci langyos mézet, ½ deka tört fahéjat...

  • Borsos marhasült

    Személyenként 3 dkg hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. Marhafertõt vagy felsál szélét egy darabban a hagymás zsíron addig sütjük, amíg nyers színét elveszti.

  • Kacsahúsos penne

    Hozzávalók: kb 20 dkg kacsacomb (zsírjában sült), 30 dkg erdei gomba (vegyesen), 4 gyöngyhagyma, fél dl száraz fehérbor, 40 dkg penne (tollhegy) tészta, kacsazsír, 2 evõkanál petrezselyem (apróra vágott), só.

  • Májsaláta

    Hozzávalók:

    40 dkg marhamáj, 1 nagy vagy 2 kis fej saláta, 15 dkg apró szemû paradicsom, 1 db vöröshagyma, 3 ek. fehér borecet, 7 ek. olaj, só, õrölt bors, 2 kiskanál szárított kakukkfû, 1 kiskanál enyhén csípõs mustár

  • Sonkás rakott zöldbab

    Hozzávalók: 1 kg zöldbab (lehetõleg sárga hüvelyû), 20 dkg fõtt sonkaféle, 2 tojás, 3 dkg margarin, 1 púpozott evõkanál teljes kiõrlésû liszt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 2 dl tejföl, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál szárított csombor (borsikafû), 3 dl tej.

  • Lórúgás

    A hozzávalókat egy korsóban keverjül össze. Utána igyuk meg nagyon nagyon óvatosan.

  • Rizses sonkasaláta

    Hozzávalók:

    - 20 dkg rizs
    - 1 evõkanál olaj
    - 30 dkg sonka
    - 1 avokadó
    - 20 dkg koktél paradicsom
    - 1/2 jégsaláta
    - 10 dkg trappista sajt
    - 2 dl tejföl
    - 1 dl majonéz
    - 1 csipet curry

  • Töltött tojás sütõben

    Hozzávalók: 8 db tojás, 35 dkg túró, 1 dkg só, 2,5 dl tejföl, 15 dkg sajt, 5 dkg vaj, 4 db paradicsom, 5 g õrölt bors.

  • Babos tésztasaláta

    Hozzávalók: 30 dkg trikolor orsótészta, 20 dkg zöldbab, 1 doboz vörösbab konzerv, 1 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 10 dkg sonka, 3 db fõtt tojás, 1 csokor snidling, 1 csokor bazsalikom, 1 csokor zsálya, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 tk mustár, fél db citrom leve, fél dl olívaolaj, 1 csipet só, 1 kk porcukor, 1 csipet bors.

  • Tartármártás - tojás nélkül

    Hozzávalók: 1 evõkanál liszt, 2 dkg vaj, 2 dl tej, 1 evõkanál olaj, mustár, ízlés szerint, 1 dl fehérbor, egy csipet cukor.

  • Húsvéti leves

    Hozzávalók:

    4 fõtt tojás, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kis vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, egy csomó leveszöldség, 20 dkg gomba, só, 1 nagy csokor kapor, 20 dkg fõtt füstölt sonka, 1 csapott kiskanál pirospaprika, õrölt bors, 1-1 dl tejszin és száraz vörösbor, 1 ek. finomliszt

  • Fokhagymás spagetti

    Hozzávalók: 300 g spagetti, 1,5 dl olívaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 kicsi, erõs pirospaprika, 1 piros húsú édes paprika, 1 csokor petrezselyemzöld.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...