A krumplit héjában megfõzzük, leszûrjük s kissé hûlni hagyjuk. 1-1,1/2 kiló paradicsomot is a szokott módon hagyma és zöldpetrezselyemmel fõzünk, szitán áttörjük és félretesszük.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Rántást készítünk egy jó kanál zsír s a szükséges lisztbõl s ha már sárgulni kezd, beleöntjük az áttört paradicsomlét, megsózzuk, kis cukrot is tehetünk bele s azután fõzzük, körülbelül 1/2 óráig. A burgonyát meghámozva, vékony szeletekre belevágjuk a mártásba, elvegyítjük jól az egészet s még egy ideig lassú tûzön fõni hagyjuk. Lehet tejfelt is tenni hozzá, de nem szükséges, ez már ízlés dolga.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!