rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Kelkáposzta fõzelék

  • Share on Tumblr

    A kelkáposzta fejeket négy felé vágva feltesszük egy fazékba s ha egy ideig már forrt, ezt az elsõ vizet leöntjük s újból teszünk rá vizet és megsózva fõzzük addig, míg megpuhult.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Barnás rántást készítünk, melybe egy evõkanál tisztított majorannát s egy kis törött borst is teszünk s aztán hozzáöntjük lassan a megfõtt kelt. Ennél is vigyázva, hogy híg ne legyen. Ha azután jól elforrt a rántással, tetszés szerint tejfelt is teszünk hozzá.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bacon szalonnás Ferdinánd kifli

    Hozzávalók: 350 g liszt, 2 db tojás sárgája, 30 g élesztõ, 1 db kockacukor, 80 ml tej, 1 ek vaj, só, 250 g bacon szalonna, 250 g reszelt sajt. Kenéshez: 1 tojás sárgája és kevés sós tej.

  • Ukrán tojás

    Kívülrõl teljesen úgy néz ki, mint egy félbevágott fõtt tojás, de mégis más. Hozzávalók: 5 tojás, 5 gerezd fokhagyma, 2 dkg vaj, csipet só.

  • Májas-lepény

    Hozzávalók: Máj 15 dkg, tojás 2 db, só 1 késhegynyi, bors 5 szem, petrezselyem 2 szál, morzsa 5 dkg, zsír 3 dkg.

  • Zöldséges rizs

    Hozzávalók:

    - 1 nagyobb cékla
    - 2 db répa
    - 1/2 lilahagyma
    - 15 dkg brokkoli, karfiol vagy padlizsán
    - 1 kicsi paradicsom
    - 1 nagyobb krumpli
    - 1 kispohár rizs
    - só
    - 2 kanál olívaolaj
    - 2 kanál szójaszósz

  • Lekváros derelye

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 30 dkg Liszt, 1 tojás, 15 dkg zsír vagy margarin, 15 dkg zsemlemorzsa, íz­lés szerint só, porcukor, szükség szerint szil­valekvár.

  • Nápolyi zöldségleves

    Hozzávalók: 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 2 karalábé, 1/4 zeller, 1 citrom, 1 kk levesizesítõ, 1 kk paradicsompüré, 10 dkg parmezán, õrölt bors, só.

  • Hal bormártással

    Hozzávalók: 1 kg vegyes hal, 3 evõkanál olaj, 5 dkg liszt, 1 dl vörösbor, 1 csokor petrezselyemzöld, 1/2 citrom leve, 1 fej vöröshagyma, só, babérlevél.

  • Beatrix aprópecsenye

    Hozzávalók 4 személyre: 600 g pulykamell, 100 g füstölt szalonna,1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 250 g zöldborsó, 80 ml olaj, 100 g Trappista sajt, petrezselyemzöld,4 adag hagymás törtburgonya, só, bors.

  • Camembert sajt bajor módra

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g camembert sajt, 100 g teavaj, 1 fej vöröshagyma, só, õrölt bors, 2 ek. paprikakrém, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Peszahi almás rétes

    Hozzávalók: 7 egész maceszlap, 1 kg hámozott, reszelt alma, 3 tojás, 15 dkg darált dió, 15 dkg cukor, fél kávéskanál fahéj, fél kávéskanál õrölt szegfûszeg, 4 dl bor, 2 evõkanál libazsír.

  • Cukkinis paprikakrém leves

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 2 evõkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 3 piros paprika (Kaliforniai), 1 közepes cukkini, 1 L zöldségleves, só, bors ízlés szerint.

  • Babos rizs

    Hozzávalók: 2 zacskó gyors rizs, 1 doboz feketebabkonzerv, 2 ek olaj.

  • Borsos marhasült

    Személyenként 3 dkg hagymát apróra vágunk és forró zsírban megfonnyasztjuk. Marhafertõt vagy felsál szélét egy darabban a hagymás zsíron addig sütjük, amíg nyers színét elveszti.

  • Escoffier-öntet

    Hozzávalók: 7 evõkanál majonéz, 2 evõkanál áfonyalekvár, 1 evõkanál Pinot noar mustár, néhány csepp Tabasco-mártás, 1-1 narancs és citrom leve, 1 csipetnyi édes pirospaprika, só.

  • Tejfölös kaporleves

    Hozzávalók: 2 csomó kapor, 1 liter csontleves, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tejföl.

  • Akácvirág-szörp

    Hozzávalók: 70 dkg akácvirág, 6 l víz, 3 közepes citrom, 25 dkg akácméz, 1,5 kg cukor, 1 ek aszkorbinsav, szalicil.

  • Töltött káposzta

    Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 kg kövéres sertéshús, 15 dkg rizs, 2 tojás, 1 fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 mk töröttbors, 1 ek paprika, só, zsír, kéttenyérnyi bõrke, 20-25 szem egészbors.

  • Kecskesajtos virsli püré

    Hozzávalók: 10 dkg kecskesajt, 1 pár virsli, 1 dl tejföl, 1 csipet só, 1 teáskanál pirospaprika, 1 csipet bors, 1 szár kapor, 2 gerezd fokhagyma, 0,5 dl tejszín.

  • Malacsült lencsesalátával

    Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg bõrös malackaraj csonttal, 1 kávéskanál õrölt majoránna, 15 dkg lencse, 2 fej vöröshagyma, 1 dl sör, 5 dkg füstölt szalonna, 40 dkg burgonya, 2 db babérlevél, 10 dkg húsos szalonna, 5 dkg póré, 1 evõkanál mustár, 1 evõkanál méz, 1-2 evõkanál fûszeres ecet, 1/2 csokor snidling, 1 dl tejföl.

  • Sajttekercs 1.

    Hozzávalók: 25 dkg edami, vagy trappista sajt, 15 dkg Boci, Camping, vagy más krémsajt, 2 gerezd fokhagyma, õrölt feketebors, õrölt szerecsendió, egy csokor apróra vágott zöldpetrezselyem.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...