rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Zöldbab leves

  • Share on Tumblr

    Körülbelül, egy negyed kiló szép friss zöldbabot két-három részre vágunk s azt sós vízben puhára megfõzzük.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Ehhez vékony rántást készítünk, kevés vereshagymát reszelünk a rántásba s aztán felöntjük a zöldbabbal; ha sûrû, hígítjuk egy kiscsont, vagy húslével. Tetszés szerint ecetet, tejfelt teszünk hozzá s apró zsemlyekockával betálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Cézár saláta

    Hozzávalók: 40 dkg csont és bõr nélküli fõtt tyúkmell, 1 fej vöröshagyma, 2 kemény tojás, 2 evõkanál olajbogyó, 2 zöldpaprika, 3 evõkanál marinált paradicsompaprika, 2 evõkanál borecet, 4 evõkanál olaj, 1 csokor snidling, só (ízlés szerint), törött fekete bors.

  • Zeller saláta

    Egy kis cserép, vagy porcellán lábosba teszünk ecetet, olajat, kevés sót és cukrot s a tûzhelyre tesszük.

  • Ananászos édes-savanyú csirkemell

    Hozzávalók: 2 csirkemell, 2 evõkanál szójaszósz, 50 dkg konzerv ananász, 3 evõkanál borecet, 1 evõkanál méz, 1 evõkanál ketchup, gyömbér, 1 dl fehérbor, 1 evõkanál étkezési keményítõ, 4 evõkanál rizsliszt, 4 evõkanál olaj, petrezselyem szál.

  • Kapros harcsapaprikás bográcsban

    Hozzávalók: 80 dkg harcsafilé, 2 hagyma, zsír, 2 dl tejföl, 2 dkg liszt, 10 dkg paprika, 10 dkg paradicsom, 3-5 evõkanál pirospaprika, só, fokhagyma, köménymag, kapor.

  • Hal és tengeri rák aszpikban

    Tetszés szerinti halat, legjobb persze a fogas, süllõ, vagy kecsege a fönt leírt mód szerint megfõzünk s ha kihûlt, ha kecsege, vastag bõrétõl megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk. Egy doboz tengeri rákot is szitára rakunk. Elõvesszük a már kész aspikot s egy alkalmas formát. Egy csészényi aspikot föloldunk, a formába töltjük s meghagyjuk kocsonyásodni.

  • Zellerleves pirított zsemlekockával

    A megtisztított, felkockázott zellert fõzd puhára 8 dl csontlében, vagy sós vízben. Adj hozzá finomra vágott zellerzöldet és borsot is.

  • Sült banán zöldborssal és ketchuppal

    Hozzávalók: 4 banán, 2 teáskanál zöldbors, 2 evõkanál folyékony méz, 4 evõkanál ketchup, fél teáskanál currypor, 12 szelet bacon szalonna, olaj a sütéshez.

  • Túrótorta banánnal

    Hozzávalók: 4 dl tej, 1 evõkanál zselatin, 25 dkg túró, 10 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 1/2 citrom héja, 3 banán.

    A tésztához: 3 tojás, 3 evõkanál kristálycukor, 3 evõkanál liszt.

  • Sajtleves

    Hozzávalók:

    - 30 dkg camembert sajt
    - 40 dkg zöldség
    - sárgarépa
    - kisebb zeller
    - karalábé
    - 4 dl húsleves
    - fokhagyma
    - petrezselyem
    - 5 szelet barna kenyér
    - vaj
    - liszt
    - bors
    - só

  • Gombapörkölt szegfûgombából

    Hozzávalók: fél kg szegfûgomba (csibegomba, tyúkgomba), egy nagy fej hagyma, 3 ek olaj, só, 2 ek paprika.

  • Krumplifõzelék

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, víz, só, majoránna, pirospaprika, olaj, liszt, 2 dl tejföl.

  • Tojássaláta

    Hat tojást keményre fõzünk, megtisztítunk és karikára vágunk. 3-4 db közepes nagyságú burgonyát héjában megfõzünk és megtisztítva ugyancsak karikára vágunk.

  • Whisky Sour

    Hozzávalók: 6 cl blended whisky (pl. 7 Crown), 3 cl citromlé, 1,5 cl cukorszirup (cukor és víz sziruppá keverve) egy öntet tojásfehérje.

  • Húsos rakott csõtészta

    Hozzávalók: 25 dkg csõtészta, 40 dkg darálthús, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés olaj, 1 paradicsompüré, só, oregánó, 15 dkg reszelt parmezán sajt.

  • Zöld rizottó

    Hozzávalók: 25 dkg rizs, só, frissen õrölt bors, egy csipetnyi oregano, egy kisebb fej hagyma, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg zeller, egy közepes póréhagyma, 5 dkg vaj, 20 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, marhahúsleves felönteni, 15 dkg sorány sonka egyben, reszelt sajt, vágott petrezselyem, megszórni.

  • Kapros juhtúrós lángos

    Hozzávalók: 8 lángostészta, 30 dkg juhtúró, 1 pohár tejföl, 1 csomó kapor, 1 tk só, olaj a kisütéshez.

  • Karalábéfõzelék

    A meghámozott karalábét széles laskára vagy kockákra vágjuk, és egy . kevés sóval a zsiradékban a saját levében vagy egy kevés vízzel puhá­ra pároljuk. Zsírjára sütjük, a liszttel meghintjük, egy kevés vízzel fel­engedjük, és összevagdalt petrezselyemzölddel meghintve, megtejfö­lözve tálaljuk.

  • Tartármártás

    Hozzávalók: 10 dkg majonéz, 0,5 dl száraz fehérbor, 1 dl tejföl, 1 kiskanál mustár, 1 kiskanál cukor, só.

  • Erdélyi tokány

    Két kiló marhafelsált vagdaljunk egyenlõ, diónyi nagyságú darabokra. Egy lábasba tegyünk egy jó nagy kanál zsírt forrni, s ha elég forró lett, rakjuk bele a megmosott pecsenyét, sózzuk meg, majd fedjük be, és hagyjuk párolódni egy jó óráig.

  • Birsalmaleves

    Meghámozunk, kimagvalunk, szeletekre vágunk egy fél kiló birsalmát, és másfél liter vízben, amelybe 15 deka cukrot meg kevés sót tettünk, nagyon puhára fõzzük. (A fõzõlevet egy darabka citromhéjjal vagy fahéjjal ízesítjük.)

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...