rss
  • Zöldbab leves

  • Share on Tumblr

    Körülbelül, egy negyed kiló szép friss zöldbabot két-három részre vágunk s azt sós vízben puhára megfõzzük.

    Ehhez vékony rántást készítünk, kevés vereshagymát reszelünk a rántásba s aztán felöntjük a zöldbabbal; ha sûrû, hígítjuk egy kiscsont, vagy húslével. Tetszés szerint ecetet, tejfelt teszünk hozzá s apró zsemlyekockával betálaljuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Madártej kocka

    Hozzávalók:

    Tészta :

    - 8 tojásfehérje
    - 8 ek. cukor
    - 8 ek. liszt
    - fél csomag sütõpor

    Krém :

    - 8 tojássárgája
    - 2 cs. vaníliás pudingpor
    - 1 ek. liszt
    - 8 dl tej
    - 20 dkg porcukor
    - 25 dg margarin

    Teteje :

    - 3 dl tejszín

  • Erdélyi fatányéros

    Hozzávalók: 25 dkg sertéskaraj, 25 dkg borjúcomb, 25 dkg bélszín, 16 dkg füstölt szalonna, paprika, 5 dkg liszt, 2 dl olaj, só, friss saláták, hasábburgonya.

  • Tarhonyafelfújt

    Hozzávalók: 50 dkg tarhonya, 8 dl tej, 6 tojás, 5 dkg vaj, só.

  • Kókuszos csirkemell

    Hozzávalók: 2 szép csirkemell, 2 db egész tojás, 10 dkg kókuszreszelék, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 mk õrölt gyömbér, 1 mk törött fehér bors, ízlés szerint só, kevés liszt.

  • Olasz zöldbab

    Hozzávalók: 1 kg friss vagy, 2 csomag mélyhûtött zöldbab, 3 szép nagy paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3 evõkanál olaj, só, õrölt bors.

  • Pacalgombócleves

    Hozzávalók: 40 dkg pacal, 10 dkg füstölt szalonna, 1 hagyma, 1 szikkadt zsemle, 1 csokor petrezselyemzöld, 3-4 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt hús, 1 leveskocka, 1 ek ételizesítõ, majoranna, õrölt bors, só.

  • Burgonyás lángos

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg fõtt burgonya, 2 dkg élesztõ, 1,5 dl tej, csipetnyi cukor, só, olaj.

  • Joghurtos uborkasaláta

    Hozzávalók: 300 g uborka meghámozva és kimagozva, 200 g sûrû joghurt, 1 gerezd fokhagyma összetörve, 2 teáskanál szárított menta vagy 1 evõkanál friss menta, só.

  • Meggyszörp

    A legjobb hozzá a cigánymeggy, ami apró, de fekete és a legzamatosabb. Válogatom, mosom, majd magostól összenyomom és másnapig lefedve állni hagyom.

  • Sült hot dog

    Hozzávalók: 8 db stangli (egyenes kicsi kifli), 8 kicsi virsli, 1 evõkanál mustár, 2 db egész tojás, 1 mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só, 1 gerezd fokhagyma;

  • Zöld bab saláta

    A friss zöld babot megtisztítjuk, megmosva, egész vékony metéltre vágjuk és sósvízben puhára fõzzük.

  • Hagymás marhaszeletek

    Hozzávalók: 4-6 szelet marhahús (pl. stefánia), 2 nagy fej hagyma, 2 kanál olaj, só, bors.

  • Sangria

    Hozzávalók: 5 dkg eper vagy málna, 1/2 narancs, 2 dl könnyû, félédes vörösbor v. rozé, 1 ek. brandy, 1 ek. narancslikõr (triplesec), 1 ek. méz.

  • Bolgár joghurtleves

    Hozzávalók: 1 nagy uborka, 2 dl joghurt, 1 dl húsleves, só, bors, néhány szál kapor.

  • Sárgadinnyedzsem 3.

    A félérett, kemény húsú sárgadinnye külsõ héját lehámozzuk, magját kikaparjuk és elõször hosszában szeletekre, majd kockákra vágjuk. Erõsen ecetes vízben 8-10 percig forraljuk. (Ettõl én is féltem elõször, hogy meg merjem-e tenni, de nyugodtan tegyétek meg, mert nem fog meglágyulni, pontosan ezért kell az ecet.)

  • Tejes bableves

    Hozzávalók:

    1 evõkanál olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 ág kakukkfû, 5 dl tej, 1 doboz fehérbab konzerv, 30 dkg burgonya, egy darab 20 centis póréhagyma, só, darált bors, õrölt szerecsendió, 1 db zöldségleves kocka, 1 db karalábé

  • Hideg vilmoskörteleves

    Hozzávalók: 1 liter vilmoskörtelé (üveges, vagy dobozos), 2 dl tejszín, cukor, csipetnyi fahéj.

  • Diós torta

    Diós tortaMelegítsük elő a sütőt 160 fokra. Margarinnal kenjünk ki egy kapcsos tortaformát, vagy egy közepes méretű tepsit. Keverjük habosra a tojásokat, adjuk hozzá az olajat, a cukrot és a juharszirupot. Alaposan keverjük össze m, majd ehhez adjuk a lisztet, a fahéjat, a sütőport és a szerecsendiót. Előmelegített sütőben, majdnem 1 órán át sütjük. Míg sül a tészta közben keverjük ki a cukrot, a margarint, a vaníliát és a krémsajtot. Ezt kenjük a kihűlt torta tetejére. Olvasztott étcsokit csurgassunk a tetejére díszítésnek. Illetve lehet diódarabkákkal is díszíteni.

  • Bolgár pacalleves

    Hozzávalók: fél kg elõfõzött, csíkokra vágott pacal, fél pohár tejföl, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4-5 apróra vagdalt fefferoni, 1 ek olaj, 2 ek paradicsompüré, 2 ek liszt, 1 liter erõleves, 1 babérlevél, só, bors, 2 ágacska friss majoranna.

  • Féloldalas lazac

    Hozzávalók 4 személyre: 4 lazacfilé, só és bors, 2 mogyoróhagyma, 25 g vaj, 4 dl fehérbor, 2 dl tejszín, 1 csokor kapor.