2024.04.26. - Ervin

Gesztenye koszorú habbal

A fönt említett mód szerint készítünk gesztenye purét s kis darabokra osztva, kezünkkel gesztenye alakúra formáljuk azokat. Csokoládé mázat készítünk a szintén leírt mód szerint egy kis lábosban, melyet azután rézsut állítunk úgy, hogy a folyadék egy helyre összefusson.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Kis pálcikát szúrunk a gesztenyék lapos felébe s egyenkint bele mártogatva a mázba, azokat egy egyenesre vágott karaj kenyérbe dugjuk száradás végett. A kenyeret elõzõleg már egy kis sütõpléhbe tehetjük, hogy a gesztenyéket a langyos sütõbe is száríthassuk.

A csokoládét lehetõleg melegen tartsuk, hogy meg ne sûrûsödjön. Hígítani lehet kis sziruppal s egy keveset a mázból félre is kell tennünk. Ha a gesztenye mind elkészült, tortalapnak a szélére koszorúba rakjuk s föléje még egy sort a gesztenyékbõl mindegyiket a csokoládé mázzal megkenve ott a hol össze kell illeszteni. Közepére 1/2 liter fölvert és vaníliás cukorral édesített habot teszünk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!