rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Gesztenye koszorú habbal

  • Share on Tumblr

    A fönt említett mód szerint készítünk gesztenye purét s kis darabokra osztva, kezünkkel gesztenye alakúra formáljuk azokat. Csokoládé mázat készítünk a szintén leírt mód szerint egy kis lábosban, melyet azután rézsut állítunk úgy, hogy a folyadék egy helyre összefusson.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Kis pálcikát szúrunk a gesztenyék lapos felébe s egyenkint bele mártogatva a mázba, azokat egy egyenesre vágott karaj kenyérbe dugjuk száradás végett. A kenyeret elõzõleg már egy kis sütõpléhbe tehetjük, hogy a gesztenyéket a langyos sütõbe is száríthassuk.

    A csokoládét lehetõleg melegen tartsuk, hogy meg ne sûrûsödjön. Hígítani lehet kis sziruppal s egy keveset a mázból félre is kell tennünk. Ha a gesztenye mind elkészült, tortalapnak a szélére koszorúba rakjuk s föléje még egy sort a gesztenyékbõl mindegyiket a csokoládé mázzal megkenve ott a hol össze kell illeszteni. Közepére 1/2 liter fölvert és vaníliás cukorral édesített habot teszünk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Királyok csirkecombja

    Hozzávalók: 4 szép, nagy csirkecomb, 10 dkg fõtt füstölt tarja vagy, 10 dkg fõtt füstölt sonka, 1 közepes nagyságú csemege uborka, 1 evõkanál frissen reszelt torma, 2 db egész tojás, 1-2 evõkanál tejföl ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Grillezett amerikai oldalas

    Hozzávalók: 1 kg sertésoldalas, 5 EK olivaolaj, 1 EK méz, 3 EK ketchup, 5 gerezd fokhagyma, 1-2 csepp Tabasco, só, bors.

  • Gombás metélt

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g metélt tészta, só, 8 szelet pármai sonka, 400 g rókagomba, 300 g koktélparadicsom, 1 csokor rucola saláta, 30 g Pannónia sajt, 5 evõkanál olívaolaj, fél citrom kifacsart leve, bors.

  • Brassói szász lakodalmi leves

    Hozzávalók: 1 öreg kövér tyúk, 1 kg marhahús, 6 murok, 4 petrezselyemgyökér, 2 közepes zeller, 2 fej hagyma, 2 pohár rizs, 2 evõk. vagdalt petrezselyemzöldje, 3 tojássárgája, 2 csésze tejföl, só, bors.

  • Gombócleves

    Hozzávalók:

    - 1 sárgarépa
    - 1 fehérrépa
    - 1 kis karalábé
    - 1/2 fej zeller
    - 5 dkg gomba
    - 1 kis fej vöröshagyma
    - 1 csokor petrezselyem
    - 2 evõkanál olaj
    - 15 dkg zöldborsó (konzerv)
    - 1 evõkanál liszt
    - 1 l sonkafõzõ-lé (ha nincs húsleves kockából)

    Sonkás gombóchoz:

    1,5 szikkadt zsemle
    6 dkg sonka
    1 tojás
    1 evõkanál vaj
    2 evõkanál zsemlemorzsa
    1/2 dl tejföl

  • Rántott sonka

    A sonkát vágd félcentis szeletekre és azokat áztasd be tejbe fél-egy órára. (Ha kell, félidõben rakd át a húsok halmát, hogy a tej mindenhol jól érje a szeleteket.) Majd a sonkát csurgasd le, és szalvétával töröld szárazra. A szeleteket forgasd lisztbe, felvert tojásba, majd morzsába, s bõ, forró zsiradékban süsd ki.

  • Gyulai füstölt hátsó sonka

    Fiatal sertés hátsó combjait szép kerekre kivágva 1-2 napig hûlni hagyjuk. 5 kg sót elkeverve 1 dkg salétromsóval, a sonkákat jól bedörzsöljük, majd szorosan egymásra téve, újra bedörzsöljük sóval. Így tartjuk 14-16 napig (ha nagyok, 20-25 napig).

  • Besameles sajtmártás (rásütni)

    Hozzávalók: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, fél liter tej, só, szerecsendió.

  • Szalonnás burgonya

    Hozzávalók: 20 dkg szalonna, 1 kg burgonya, só.

  • Csirkés saláta

    Hozzávalók:

    2 db csirkemellfilé, 3 ek. olaj, 50 dkg orsótészta, 1 kis konzerv zöldbab, 2 db erõs paprika, 1 csokor snidling, 1 db citrom leve, 3 ek. szójaszósz

  • 5 perces süti

    Hozzávalók: 2 db tojás, 1 csomag sütõpor, 4 evõkanálnyi kakaó, 2 pohár tejföl,2 pohár liszt, 2 pohár cukor, ízlés szerint mehet bele:rum és darált dió.

  • Narancspuding (kímélõ étel)

    Az elõírásnak megfelelõen elkészítünk egy csomag citromízû pudingport, de 10 deka cukor helyett csak öt dekát teszünk bele, meg egy fél deci Jaffaszörpöt, és belereszeljük három narancs sárga héját.

  • Céklaleves

    CéklalevesA hagymát megpucoljuk, majd lereszeljük, a céklát és az uborkát i megtisztítjuk, megpucoljuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A céklalevet, a tejfölt és a joghurtot jól összekeverjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Összevegyítjük a felszelt zöldségekkel és jól behűtjük. Tálaláskor a tetejére fektetjük a vékony tojáskarikákat és megszórjuk pici vágott petrezselyemmel. Hozzávalók: Fél kg ecetes céklasaláta, 2 dl tejföl, 2 dl joghurt, 2 dl céklalé, 3 szem savanyú (vagy kovászos uborka), 1 fej hagyma, 2 kemény tojás, só, bors.

  • Hagymás sonkával töltött kifli

    Hagymás sonkával töltött kifliA lisztet egy nagy keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd elmorzsoljuk a vajjal. Az élesztőt 2-3 evőkanál langyos vízben elkeverjük, a liszthez öntjük, majd a tojásokat is hozzáadjuk. A tésztát addig dagasztjuk, míg el nem válik az edény falától. Letakarjuk, és meleg helyen fél órán át pihentetjük. Közben elkészíthetjük a tölteléket. A hagymát felaprítjuk, és az olajban üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a finomra darált sonkát, megpirítjuk, majd őrölt borssal és mustárral ízesítjük. Az olajbogyót lecsepegtetjük, apróra vágjuk, majd ezt is hozzákeverjük.

  • Coleslaw

    Hozzávalók: fél fej káposzta, 2 szál sárgarépa, fél szál póréhagyma, ízlés szerint: 1 alma, durvára tört dió.

  • Krumplis rántotta

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g krumpli, 100 ml olaj, 1 fej vöröshagyma, 8 db tojás, 2 evõkanál tejföl, só, bors, petrezselyem zöld.

  • Házi sajtos perec

    Házi sajtos perecA langyos tejet elkeverjük 1 evőkanál liszttel, a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és meleg helyre téve felfuttatjuk. A lisztet a puha margarinnal, a sóval és a sajttal elkeverjük, összegyúrjuk a tojássárgával és a felfuttatott élesztővel, majd langyos helyen 25-30 percig kelesztjük. A megkelt tésztát alaposan belisztezett deszkára borítjuk. Henger formájúra sodorjuk, és egyenlő darabokra vágjuk. A darabokból ceruza vastagságú tésztát sodrunk. A tészta két szárát keresztezzük, a végét visszahajtjuk, így kapunk perec formát.

  • Kapros tök tejfölös tojással sütve

    Hozzávalók: 2 kg spárgatök, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 db tojás, 10 dkg reszelt sajt, 1 csomó kapor, 1 kiskanál KNORR Delikát ételízesítõ.

  • Szilvakrém leves

    Hozzávalók: 70 dkg szilva, fahéj, õrölt szegfûszeg, méz, 2 csomag vaníliás cukor, 2 dl fõzõtejszín.

  • Gombás sonkarizottó

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt füstölt sonka, 50 dkg párolt rizs, 25 dkg csiperke, 20 dkg zöldborsó, 15 dkg vaj, 15 dkg parmezán sajt, 5 dl édes bormártás, 1 csokor petrezselyemzöld, fehér bors, szerecsendió, só.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...