2024.04.25. - Márk

Kis kalácsok (Briosch)

Kovászt készítünk elõbb 2 deka élesztõ, kevés langyos tej és 7 deka lisztbõl.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ha ez megkelt, lemérünk 21 deka lisztet s a deszkára téve, hozzáadunk 7 deka vajat, 4 deka cukrot, kevés sót, 3-4 tojássárgáját, 1 egész tojást s a kovászt és mindebbõl nem nagyon kemény tésztát gyúrunk s kelni hagyjuk.

Akkor darabokra vágjuk s kis fonott kalácsokat, cipót, karikát, perecet stb. formálunk belõle; tojással kétszer bekenjük s darabos fehér mandulával megszórva, még kelni hagyjuk s jó tûznél világos barnára megsütjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!