rss
  • Egyszerû élesztõs kuglóf

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: egy liter lisztet tálba teszünk, oldalt kis mélyedést csinálva belõle, 2 deka langyos tejbe feloldott élesztõbõl kis sukkorral kovászt csinálunk s meleg helyen kelni hagyjuk.

    loading...

    Ezalatt elkeverünk 10 deka vajat és 8 deka zsírt habosra, egyenként 4 egész tojást, kis sót s egy nagy kanál porcukrot s 2 deci langyos tejet keverve hozzá. Azután hozzátesszük a megkelt kovászt s a lisztet, jól elkavarjuk s megdolgozzuk.

    Ha kemény még egy kis tejet keverünk hozzá, ha lágy lenne egy kis lisztet teszünk még bele. Behintjük a deszkát liszttel s a tésztát rátéve kinyújtjuk, olvasztott vajjal bekenjük, mandula, cukor és mazsolával behintve, összegöngyöljük, kikent kuglófformába fektetjük, jól meghagyjuk kelni s jó tûznél, de nem hirtelen megsütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Töltött csirkecombok

    Töltött csirkecombokA csirkecombokat megmossuk, lecsöpögtetjük, majd a szárnyas fűszerkeverékkel minden oldalát bedörzsöljük. Pár órára a hűtőbe tesszük, de jobb, ha egy éjszakára, hogy jól átjárja a fűszer a húst. A töltelékhez a csirkemájat tisztítás után késsel elkaparjuk, a zsemléket a tejben beáztatjuk, a fokhagymát szétzúzzuk. Egy tálban összekeverjük a májat, a kifacsart zsemléket, a nyers tojást, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majorannával, petrezselyemmel ízesítjük, ha kell kis zsemlemorzsát adhatunk hozzá. A két főtt tojást, tojásszeletelőn felszeljük, és beleforgatjuk a töltelékbe.

  • Iskembe corbasi (török pacalleves)

    Hozzávalók: 0,5 kg pacal, 1,5 liter víz, 1 tojássárgája, 1,5 pohár joghurt, 2 ek liszt, 2 ek vaj, 1 tk erõspaprika, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl ecet, só.

  • Gesztenyés kacsa

    Hozzávalók: 1 pecsenye kacsa, 1 áztatott zsemle, a kacsa mája, 1 kanál zsír, negyed kiló fõtt gesztenye, 2 tojás, só, bors.

  • Amerikai ananászos süti

    Hozzávalók: 2,5 dl barnacukor, 2,5 dl liszt, 3 tojás, 6 dl összeturmixolt ananászbefõtt a levével együtt, vanília, 1 teáskanál sütõpor, 1 teáskanál szódabikarbóna, 25 dkg natúr sajtkrém, 2 púpos evõkanál porcukor, durvára vágott dió.

  • Cukrozott narancshéj

    Hozzávalók: narancshéj, cukor

  • Kókuszos kocka

    Kókuszos kockaA margarint megolvasztjuk. A porcukrot, a vaníliás cukrot, a mézet, a tojást, a reszelt citromhéjat és az olvasztott margarint összekeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a tejjel váltakozva a cukros margarinhoz adjuk, majd jól eldolgozzuk. A tepsit margarinnal kikenjük, lisztel meghintjük, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 20-25 percig sütjük. Elkészítjük a csokoládémázat. A margarint felolvasztjuk, a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, a rumot és a tejet, egy lábasba öntjük és állandó keverés mellett felforraljuk.

  • Görögdinnye leves

    Hozzávalók:

    2-3 kg görögdinnye, 2 evõkanál lime lé, 2 evõkanál citromlé, 1 piros chili paprika, 1 darabka gyömbér gyökér szeletelve, 1/2 csésze kockára vágott édeskömény (ez nem mag, hanem egy salátaféle), 1/2 csésze menta, 1 sárga vagy zöldpaprika, kockára vágva, 1 piros paradicsompaprika (pritamin) kockára vágva, só, bors, 2/3 csésze fekete áfonya, menta velevek

  • Húsvéti bárányborda

    Hozzávalók:

    - 8 hosszú-csontos bárányborda
    - 1 kis csípõs-hegyes paprika
    - 1 közepes fej vöröshagyma
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1/2 kávéskanál koriander
    - 1+1 citrom
    - 1 evõkanál méz
    - 2+3 evõkanál olívaolaj
    - 1 paradicsom
    - 3-4 szál menta/majoránna

  • Sárga túró

    1 liter tejet felforralunk, beleöntünk 15 db jól felvert tojást (én gépi habverõvel vertem fel), és folytonos keverés közben közepes tûzön együtt forraljuk.

  • Virgin Bloody Mary

    Hozzávalók: 20 cl paradicsomlé, 2 cl citromlé, néhány csepp Worcester, néhány csepp Tobasco, csipetnyi só, egy kevés bors.

  • Aranyleves

    Hozzávalók: l tyúk, 4 l víz, 1 hagyma, 3 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 karalábé, 1 zellergumó, 1 csomó petrezselyem, kis darab gyömbér, szemes bors.

  • Zöldbabos rizs

    Hozzávalók: 40 dkg darálthús, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 köteg petrezselyem, majoranna, oregánó, só, bors, barna rizs vagy 20 dkg zöldbab, fûszerpaprika, provence-i fûszerkeverék, rozmaring, 10 dkg füstölt sajt, 4 db paradicsom.

  • Búvár túrós

    Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 dl étolaj, 2 csomag vaníliáscukor, 35 dkg liszt, 2 evõkanál kakaópor, 5 dl kefír, 1 teáskanál szódabikarbóna. A tetetjére: 50 dkg túró, 2 tojás, 1 csomag vaníliáscukor, 12 dkg vaj.

  • Tonhalas rizs saláta

    Elõször is 30 dkg rizst megfõzök enyhén sós vízben. Közben páclét készítek 5-6 ek. olajból, 2 citrom levébõl, 5 ek. tárkonyecetbõl, sóval, borssal fûszerezve. Ebbe a lébe teszek 3 paradicsomot nyolcadokra vágva, 3 színes paprikát csíkokra vágva, egy méretes kígyóuborkát szeletelve, 4 gerezd fokhagymát és 4 fej v. hagymát apróra vágva.

  • Baconos csirkemáj

    Hozzávalók:

    - 40-50 dkg csirkemáj
    - pár szem krumpli
    - 1 csomag bacon
    - 1 fej vöröshagyma
    - õrölt majoranna, só
    - olaj

  • Pulykaragu leves

    Hozzávalók: 40 dkg pulykamell filé, 1 fej vöröshagyma, 1 dl olaj, só, õrölt fekete bors, kevés apróra vágott petrezselyem és tárkonylevél, 1 liter csontlé (lehet húsleveskockából is), 20 dkg vegyes zöldség, 1 cikk zeller, 10 dkg gomba, 2 dl tejszín, 1evõkanál tárkonyecet, néhány csepp citromlé.

  • Túrós spagettiropogós

    Hozzávalók: 30 dkg spagetti, 20 dkg túró, 5 db tojássárga, 2 dkg só, 2 db tojás, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 5 dl olaj.

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 3-4 szikkadt zsemle kockára vágva, liszt ízlés szerint, só, 1 pohár forró víz, vaj a pirításhoz, víz a kifõzéshez.

  • Kukoricás csirkemell

    Hozzávalók: 40 dkg kicsontozott csirkemell, 1 db konzervkukorica, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg Hera fõzõmargarin, 1 db tejföl, 1 csapott evõkanál Vegeta, 1-1 teáskanál liszt, és currypor.

  • Mandulatej tojáslikõrrel

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 20 dkg cukor, fél rúd vanilia, 8 dl tej, 1 dl tejszín, 1 dl tojáslikõr.

loading...