rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Virsli pongyolában

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 5 pár virsli, 1 csomag (450 g) mélyhûtött leveles tészta, 1 tojás.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A virsliket megfõzöm. A leveles tésztát hagyom kiolvadni, majd kisodrom 1 cm-es vastagságúra és 10 csíkot vágok belõle. A csíkokat átfedéssel rátekerem a virslikre. Kivajazott sütõlemezre teszem õket, tetejüket megkenem sózott, felvert tojással és forró sütõben szép pirosra sütöm.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Áfonyás falatok

    Hozzávalók:

    - 25 dkg készre nyújtott réteslap
    - 5 dkg margarin
    - aszalt gyümölcs lekvár
    - 15 dkg friss vagy fagyasztott vörös áfonya
    - porcukor

  • Petrezselymes tojáspogácsa

    Hozzávalók: 4 db tojás, 3db zsemle, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tej, 1 evõkanál zsemlemorzsa, sütéshez: olaj, késhegynyi õrölt bors, késhegynyi curry, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Grillezett steak

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g bélszín, mustár, só bors, olaj, a grillen sült zöldségekhez: padlizsán, cukkíni, vargánya vagy champignon gomba, kaliforniai paprika, egyéb zöldségek ízlés szerint.

  • Gesztenyés kacsasült

    Hozzávalók: 1 fiatal kacsa, fél kg szelídgesztenye, 1fej hagyma, 3dkg vaj, 25 cl felfõzött leveskocka, tárkony, turbolyalevél, kakukkfû, majoránna, só, bors.

  • Sajtgombóc

    Hozzávalók: 4 tojásfehérje, 1 egész tojás, 10 dkg reszelt parmezán sajt, 5-5 dkg reszelt trappista sajt, füstölt sajt, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 1 csapott-teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 gerezd fokhagyma.

  • Húsvéti tojás

    Hozzávalok: 10 db tojás, növények virágai, levelei (pl. gyermekláncfû, százszorszép) 4 db vöröshagyma héja, picike zsír (fényesítéshez);

  • Rakott tök

    Rakott tökA tököt meghámozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy jénai tálat olívaolajjal kikenünk, és meghintjük zsemlemorzsával. Az aljára beleteszünk egy sor tököt, megsózzuk és egyenletesen elosztjuk rajta a kis darabokra vágott füstölt sajtot. Meghintjük zsemlemorzsával és rátesszük a következő réteg tököt. Sózzuk, majd a hagymát -vékony karikákra vágva-szétterítjük rajta. Újabb adag zsemlemorzsa következik. A tejfölt elkeverjük az egész tojásokkal és az apróra vágott kaporral. Ezt a keveréket rálocsoljuk a már összerakott tökre.

  • Lazacos palacsintacsoda

    Hozzávalók: 12 sós palacsinta, 20 dkg lazacfilé, 1 közepes fej hagyma, 3 dl tejföl, 2 dkg vaj, 3 kk pirospaprika, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, só, bors.

  • Pite - Pottyantott meggyel

    Hozzávalók: 50 dkg magozott meggy (lehet befõtt is), 20 dkg liszt, 20 dkg cukor, 3 tojás, 1 csomag sütõpor, 1 dl tej, 1+1/2 dl olaj.

  • Olaszos mártogató

    Hozzávalók: 10 dkg húsos császárszalonna, 1 fej vöröshagyma, 5 dkg paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál kakukkfû, 1 teáskanál bazsalikom, 1 mokkáskanál õrölt fekete bors, 1 tyúkhúsleves kocka, 1 teáskanál búzakeményítõ, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg reszelt sajt.

  • Húsvéti reggeli

    Hozzávalók: Kenyérszeletek 5 tojás, 3 decis konzerv sûritett tej (nem az édes kondenzált!), 1 pohár víz, 2 csésze (összesen fél liternyi) reszelt kissé csípõs sajt, 40 deka sonka vagy kolbász, 1 1/2 kávéskanál mustár, 1 kiskanál só;

  • Almás rántott palacsinta

    Hozzávalók: 20 palacsinta, 3 alma, õrölt fahéj, porcukor, a bundázáshoz liszt, tojás és zsemlemorzsa.

  • Almás kukoricalepény

    Hozzávalók 4 személyre: 100 g kukoricadara, 250 ml tej,3 db tojás, csipetnyi só, 1 csomag vaníliás cukor, 60 g porcukor, csipetnyi fahéj, fél citrom reszelt héja, l00 g vaj, 300 g alma, 70 g mazsola, 30 ml rum, porcukor a szóráshoz.

  • Finom káposztaleves

    Hozzávalók: 75 dkg sertéscsont, 25 dkg sertésszív, 5 dkg zsír, 30 dkg fehérkáposzta, 10 dkg burgonya, 10 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 2,5 dl tejföl, 1/2 babérlevél, 5 dkg hagyma, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 2 dkg só, csipetnyi bors, paradicsompüré.

  • Krumplis töpörtyûs pogácsa

    Hozzávalók: (kb. 30 darabhoz), 3,5 dkg élesztõ, kb. 1 dl langyos tej, csipetnyi cukor, 2 közepes (20 dkg) héjában , fõtt burgonya, 10 dkg töpörtyû, 1 tojássárgája, 2 dl tejföl, 60 dkg liszt, 1 kiskanál só, a nyújtáshoz: liszt, a tepsi kikenéséhez: 2 dkg vaj, a tészta lekenéséhez: 1 tojás.

  • Lengyeles libacomb

    Hozzávalók: 2 db libacomb, 20 dkg gersli, 2 szál sárgarépa, 1 nagy fej hagyma, 1 csésze zöldborsó (lehet fagyasztott is), 2 evõkanál libazsír, 1 gerezd fokhagyma, só, bors.

  • Kolbászos bableves

    Hozzávalók 4 személyre: 1 pohár fehér bor, 6 szelet bacon kockákra vágva, olaj, egy csipet apróra vágott csili paprika, 1 nagy póréhagyma, szeletelve, 200 ml csirkehús alaplé, 1 gerezd fokhagyma, szeletelve, 1 kis csokor petrezselyem, apróra vágva, 6 csípõs nyers sertéskolbász (kb. 35 dkg), 2 x 400g konzerv fehérbab, natúr lében.

  • Borsodi palacsinta halom

    Hozzavalok: 10-12 db palacsinta, 1 pupozott ek. kakaopor, 10-10 dkg daralt dio es baracklekvar, 2 alma, 4 tojasfeherje, 4 ek. porcukor, 1 kk. rum, 1 ek. malnaszorp, 1 mk. orolt fahej;

  • Pulykamell rolád mandulás körtével

    Hozzávalók: 4 személyre: 4 vékony szelet pulykamell-filé, ételízesítõ, 1 mogyorónyi friss gyömbér, 4 kelkáposztalevél, 4 db közepes körte, 1 ek. citromlé, 4 szelet sonka, 4 szelet sajt, 5 dkg margarin, 5 dkg szeletelt, pirított mandula, 3 ek. méz, 1 ek. étkezési keményítõ, 1 dl félédes fehérbor.

  • Sörrel öntözgetett malacsült

    Hozzávalók:

    - 1 malaccomb (kicsontozva)
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - 1 üveg sör, só, bors
    - köménymag
    - 1 szelet füstölt szalonna

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...