2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Tavaszi saláta

Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 30 dkg paradicsom, 5 nagy húsos paprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, õrölt bors, curry, 30 dkg kemény sajt (ementáli, trapista, vagy óvári), 2 tojás, olaj, citrom.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A sárgarépát meghámozom, lereszelem és elkeverem a citromlével és a fûszerek felével. A zellert meghámozom, metéltre vágom, citromlével és curry-vel fûszerezem és félreteszem.

A paprikának és a paradicsomnak eltávolítom a magjait, az uborkát meghámozom és mindezt felkarikázom, majd a széttépkedett salátalevelekhez adom.

Óvatosan összekeverem a kockákra vágott sajttal, az apróra vágott keménytojással, az olajjal, a citromlével, valamint a maradék fûszerkeverékkel. Salátástálra teszem és vajas pirítóssal, vagy sós süteménnyel tálalom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!