rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Tavaszi saláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 30 dkg paradicsom, 5 nagy húsos paprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, õrölt bors, curry, 30 dkg kemény sajt (ementáli, trapista, vagy óvári), 2 tojás, olaj, citrom.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A sárgarépát meghámozom, lereszelem és elkeverem a citromlével és a fûszerek felével. A zellert meghámozom, metéltre vágom, citromlével és curry-vel fûszerezem és félreteszem.

    A paprikának és a paradicsomnak eltávolítom a magjait, az uborkát meghámozom és mindezt felkarikázom, majd a széttépkedett salátalevelekhez adom.

    Óvatosan összekeverem a kockákra vágott sajttal, az apróra vágott keménytojással, az olajjal, a citromlével, valamint a maradék fûszerkeverékkel. Salátástálra teszem és vajas pirítóssal, vagy sós süteménnyel tálalom.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Alma-birsmártás

    A gyümölcsöt a borban a fûszerekkel együtt puhára pároljuk, majd összeturmixoljuk. Libasülthöz, sült csirkéhez illõ, könnyû mártás.

  • Sóskafõzelék

    Hozzávalók: sóska, olaj, tejföl, liszt, cukor, vöröshagyma, kevés só.

  • Tengeri lazac csõben sült paradicsommal

    Hozzávalók: 4 szelet lazac, 4 szelet parasztsonka, 6 közepes paradicsom, 20 dkg hosszúszemû rizs, 10 dkg reszelt sajt, 0,5 dl tejszín, 1 evõkanál liszt , 4 evõkanál vaj, 2 evõkanál olívaolaj, 0,5 dl zöldségleves (kockából), 1 evõkanál citromlé, babérlevél, só.

  • Savanyított káposzta - eredeti recept 1811-bõl

    Hozzávalók: fehérkáposzta, só, kevés liszt, illeszkedõ falap tetõvel ellátott kõedény, kõbõl készült súlyok.

  • Spanyol halkrémleves

    Hány személyre: 25 dkg tengeri halfilé, 1 fej vöröshagyma, 1 szál póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 4 evõkanál olívaolaj, 2 paradicsom, 1 babérlevél, 1/4 narancs, 10 dkg cérnametélt, 10 dkg reszelt sajt, õrölt bors, sáfrány, só.

  • Hagymás libamell

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.

  • Amaretti

    Hozzávalók kb. 40 db-hoz:

    a tésztához: 3 tojásfehérje, 300 g hámozott és darált mandula, 3 db hámozott és darált keserûmandula vagy 8 csepp keserûmandula-olaj, 300 g cukor

  • Rakott gomba

    Hozzávalók: 1/2 kg gomba, 5 db tojás, 3 db kifli, 2 fej hagyma, 2 pohár tejföl, 1 dl tej, kávéskanál pirospaprika, 1 evõkanál só, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál vaj, vegeta;

  • Kókuszos-meggyes süti

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 4 tojás
    - 4 kanál liszt
    - 4 kanál cukor
    - 1 kanál olaj
    - 2 kanál kakaópor
    - 1 citrom reszelt héja
    - pici só
    - 1/2 csomag sütőpor
    - 1/2 üveg meggybefőtt

    A krémhez:

    - 5 dl tej
    - 10 dkg kókuszreszelék
    - 5 kanál cukor
    - 1 csomag főzős vaníliás pudingpor
    - 15 dkg margarin

    A csokimázhoz:

    - 3 kanál cukor
    - 3 kanál víz
    - 3 kanál kakaópor
    - 8 dkg margarin

  • Brokkolis virsli

    A brokkolit és a virslit külön-külön sós vízben megfõzzük, majd lecsepegtetjük. A virsliket tûzálló tálba fektetjük, a brokkolit a virslire terítjük és ketchuppel meglocsoljuk. Reszelt sajttal megszórva a sütõben pirosra sütjük.

  • Bolognai hús

    Hozzávalók: 50 dkg marhahús, 25 dkg spagetti, 1 evõkanál vaj, 2 paradicsom, 10 dkg sajt, 2 dl tejföl, só, bors.

  • Dupla-bundás újhagyma

    Tetszés szerinti mennyiségben friss újhagymát tisztítson meg, de nem távolítsa el teljesen a zöldjét.

  • Tyúkhúsleves zsemlegombóccal

    Hozzávalók: 1 tyúk, 2 l víz, leveszöldség, (sárgarépa, zeller, stb.) 2 evõkanál zöldborsó, egy kis fej hagyma, só, bors, csirkeaprólék (zúza, máj, és szív), 2 csokor petrezselyem, 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, õrölt szerecsendió, tej a zsemle áztatásához, zsemlemorzsa;

  • Túrógombóc

    Hozzávalók: 60 dkg túró, pici só, 6 dkg liszt, 2 db szikkadt zsemle, 4 tojás, 6 dkg zsemlemorzsa, 6-8 dkg vaj, 2 dl tejföl.

  • Szombati lazacszelet

    Hozzávalók: 4 szelet lazac, 1 citrom leve, 1 nagyobb hagyma, néhány szem mandula, só, cukor, ecet, 1 babérlevél, kevés gyömbérpor.

  • Füstölt sonkás pite

    Hozzávalók:

    a tésztájához: 25 deka liszt, 1 teáskanál só, frissen õrölt bors, 12.5 deka fagyosan hideg vaj, 5 evõkanál jéghideg víz
    a töltelékéhez: 1 evõkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, 50 deka füstölt, fõtt sonka, 2 evõkanálnyi apróra vágott, friss petrezselyem, 3 tojás, 2 teáskanál enyhén csípõs mustár, 10 deka reszelhetõen kemény sajt (amilyen épp van otthon)
    liszt a tészta nyújtásához, vaj a tortaforma kikenéséhez

  • Rózsafánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 7,5 dkg cukor, 2,5 dl langyos tej, 2 dkg cukrozott narancshéj vagy citromhéj (készen is kapható kandírozott formában, de ha nincs, elhagyható), 10 dkg mazsola, 2 ek vaníliás cukor, csipetnyi só, 7,5 dkg puha vaj, a sütéshez ghí.

  • Alma kókuszos bundában

    Hozzávalók: liszt, 1/2 csomag vaníliás cukor, 1/2 csomag kókuszreszelék, 2 dl tej, 1 db tojás, 4 db alma, cukor, olaj.

  • Baconos csirkemáj

    Hozzávalók:

    - 40-50 dkg csirkemáj
    - pár szem krumpli
    - 1 csomag bacon
    - 1 fej vöröshagyma
    - õrölt majoranna, só
    - olaj

  • Majoránnás karotta

    Hozzávalók: 4 csokor zsenge karotta (apró sárgarépa), 1 db egész tojás, másfél dl tej, 10-15 dkg finomliszt, 1 csapott teáskanál majoránna, 1 csapott teáskanál só, mokkáskanálnyi porcukor, mokkáskanálnyi törött fekete bors;

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...