rss
  • Tejfeles lepény

  • Share on Tumblr

    1/4 font vajat, 3 tojássárgájával elkavarunk, kevés tejbe áztatott 2 deka élesztõt egy kis cukorral kelni hagyunk s azután ezt és annyi lisztet keverünk a tojáshoz, hogy ne legyen nagyon kemény.

    1/2 liter tejfelt, 7 tojássárgájával, 2 kanál cukor s egy kanál liszttel, s a 7 tojás kemény habjával elkeverünk.

    Miután a tészta félig megkelt kinyújtjuk olyan nagyra, hogy tepsibe téve, még a szélén lelógjon, újra kelni hagyjuk s azután a tojáskeveréket beleöntjük s lassú tûznél egy óra hosszat sütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sült csirke, kukoricaliszttel

    Hozzávalók: 1 kg-os csirke, 1 dl konyak, 1 tk cukor, 1 tk só, 2 gerezd fokhagyma, 2 db egész tojás, 5-6 ek kukoricaliszt, 1 dl sûrû majonéz.

  • Kagylós vitaminsaláta

    Hozzávalók: 30 dkg paradicsom, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 5 zöldpaprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, 2 g õrölt feketebors, 1 g curry, 1 doboz kagyló (konzerv), 1 g chili fûszerkeverék, 2 g hagymasó, 1 citrom, 1 csomó zöldpetrezselyem.

  • Kakaókrém

    Hozzávalók: 3 evõkanál kakaó, 6 csapott evõkanál liszt, 8 evõkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 1 liter tej.

  • Gesztenyés piskótatekercs almával

    Hozzávalók:

    - 1 készen kapható kakaós piskótatekercs
    - 25 dkg gesztenyemassza
    - 5 db alma
    - 1 db citrom leve
    - 10 dkg cukor
    - szegfûszeg
    - fahéj

    A krémhez:

    - 5 dl tej
    - 2 tojás sárgája
    - 1 csomag vaníliás pudingpor
    - 10 dkg cukor
    - 2 dl tejszín
    - 1 teáskanál zselatin

  • Banán palacsintatésztában

    Hozzávalók: 3 dl édes palacsintatészta, 1 kg banán, 5 dkg porcukor, késhegynyi fahéj, olaj a kisütéshez.

  • Májas-lepény

    Hozzávalók: Máj 15 dkg, tojás 2 db, só 1 késhegynyi, bors 5 szem, petrezselyem 2 szál, morzsa 5 dkg, zsír 3 dkg.

  • Grilezett hátszinszelet

    Hozzávalók: 4 személyre 4db kb. 1-1,2 cm vastag laposhátszínszelet 800 g, só, bors, 4 nagy paradicsom, 150 g mozzarellasajt, 2 evõkanál olívaolaj, 1 kiskanál provence-i fûszerkeverék 80 g fûszervaj (zöldfûszeres).

  • Burgonya-gombóc

    Puhára fõzünk négy-öt középnagyságú burgonyát a héjában s még forrón átnyomjuk a szitán.

  • Csirkehúsos saláta

    Hozzávalók: 40 dkg sült csirkemell, 15 dkg zöldborsó, 20 dkg édeskés alma, 20 dkg csemege uborka, kis majonéz, mustár, pici só, pici édesítõ, 2 kanál tejfel.

  • Hagymamártás

    Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 3 kanál olaj, 3 kanál liszt, só, cukor, ecet, kevés húsleves.

  • Boronkai marhahúspástétom

    Hozzávalók: 12 személyre: 60 dkg marhahús (felsál vagy hátszín), 50 dkg vegyes leveszöldség, 2 tojás keményre fõz­ve, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 tojás, só, õrölt bors, 5 dkg liszt, 1 kiskanál curry, 20 dkg húsos, füstölt szalonna.

  • Gesztenyés kifli

    Hozzávalók:

    Tészta: liszt 40 dkg, vaj 28 dkg, tojássárgája 2 db, porcukor 4 ek, só 1/2 késh., élesztõ 5 dkg, tej 2 dl; töltelék: gesztenye 75-100 dkg, cukor 20 dkg, vanília 1/2 rúd, tojás 1 db.

  • Tésztás, gombás padlizsán

    Hozzávalók: egy közepes méretû padlizsán, csavaros, tojás nélküli száraztészta (teljes kiõrlésû biolisztbõl készült), gomba (csiperke), tejföl (elhagyható), petrezselyem, hagyma, só, olaj, zöldségkeverék (vagy Vegeta).

  • Húsvéti palócz leves

    Hozzávalók 4 személyre: 75 dkg ürücomb, vagy lapocka, 30 dkg burgonya, 40 dkg zöldbab, 25 dkg vöröshagyma, 2,5 dl tejföl, 1 dkg pirospaprika, 1 kis gerezd fokhagyma, fél babérlevél, kömény, só, 1 kávéskanál liszt házi mangalicazsír, 1 csokor kapor (vagy szárított kaporlevél).

  • Gyümölcsös túrótorta

    Gyümölcsös túrótortaA margarint 8 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és a sóval kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és a likőrrel váltogatva hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Margarinnal kikent tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon 15 percig sütjük. A formában kihűtjük, majd magas karimába zárjuk. A két körtét meghámozzuk, és felaprítjuk. A felkarikázott banánt 5 evőkanál citromlével megöntözzük. A túrót a mascarponéval, a megmaradt kétféle cukorral, a narancs héjával és levével krémesre keverjük.

  • Citromos mandulamártás

    Hozzávalók: 15 dkg mandula, 1 dl olaj, 3 evõkanál zsemlemorzsa, 0,5 dl citromlé, 4 gerezd fokhagyma, csipetnyi cukor, ízlés szerint só, 1 púpozott teáskanál mustár.

  • Fûszeres paprikás makaróni

    Hozzávalók: 37,5 dkg teljesörlésû lisztbõl készült makaróni, 1 kávéskanál citromlé 2 kávéskanál olivaolaj, 1 szárított piros chilli paprika, 1 zúzott fokhagymagerezd, 2 kicsumázott apróra vágott piroshúsú paprika;

  • Szarvashús barna mártalékban vérrel

    Hozzávalók: 2000 g szarvashús csonttal, 80 g zsír, só, egész bors, ecet, kakukkfû, fenyõmag, 2 db babérlevél, 250 g vegyes zöldség, 50 g vöröshagyma, 50 g mogyoróhagyma, 4 dl vörösbor;

    A mártáshoz: 100 g vaj, 80 g vöröshagyma, 50 g liszt, 200 g vér;

  • Boros kuglóf

    A hozzávalókat: 37 dkg vaj, 22 dkg porcukor, 6 tojás, 0,5 cs. sütõpor, 1,5 dl tej, 1 cs. tortadara, 1 ekanál kakaó, 2 kkanál fahéj, 37 dkg liszt, összedolgozva tésztát keverünk.

  • Tejszínes lencseleves

    Tejszínes lencselevesA hagymás, babéros, gyömbéres vízben 25-30 perc alatt főzzük elő a lencsét. A répát hámozzuk meg, majd vágjuk 5x5 mm-es kockákra, kezdjük el dinsztelni az olajon. Fedjük le, és közepes hőfokon 10 percig dinszteljük. Majd adjuk hozzá a vékonyra szeletelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a karikára vágott póréhagymát. Sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy babérlevelet, és kakukkfüvet, és a leszűrt lencsét is. Majd felöntjük az alaplével vagy vízzel. Felforraljuk, majd takarékra vesszük, és hozzáadjuk a tejszínt. Ezt követően már nem forraljuk tovább.