rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sárgarépa fõzelék

  • Share on Tumblr

    6-8 répát megtisztítunk, megmosunk. Elõbb karikára, azután metéltre vágjuk s lábosban egy jó kanál zsírban puhára pároljuk, mindig csak egy kevés vizet öntünk rá, hogy oda ne égjen.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Egy kevés zöld petrezselymet finomra vágunk, a répára tesszük, meghintjük egy kanálliszttel, evvel jól elkeverjük, megsózzuk, tetszés szerint cukrozzuk és tejjel feleresztjük. Jó fél óráig fõzzük még így lassan, mindig egy kevés tejet öntve utána, ha nagyon sûrû lenne.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajtos körte

    Hozzávalók: 300gr sajt (trappista, ementáli,) 2 tojássárgája, só, õrölt bors,õrölt szerecsendió 8db körte ek.vaj.

  • Húsos csusza

    Hozzávalók: 40 dkg darált sertéshús, olaj, vöröshagyma, baconszalonna, 4 db paradicsom, 3 tojássárgája, 40 dkg csuszatészta, 10 dkg margarin, liszt, 2 dl tej, tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, bors, majoranna, kömény.

  • Teasütemény

    Hozzávalók: 25 dkg. liszt, 15 dkg. vaj, 1 kk.sütõpor, 2 cs. vaníliás cukor, 1 tojás.

  • Kakaspörkölt túrós csuszával

    Hozzávalók: 1 öregkakas, 2 kanál zsír, 3 fej hagyma, két kanál szines paprika, bors, 2-3 kanálnyi lecsó, erõspaprika.

  • Majonézes burgonya

    Hozzávalók: 60 dkg burgonya, másfél dl majonéz, 2 dl kefir, 1 kis fej vöröshagyma, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors, ecet, cukor, ízlés szerint.

  • Sertésérmék gombával, ananásszal

    Hozzávalók: 50 dkg sovány sertéshús, 30 dkg gomba, 20 dkg ananászkonzerv, 10 dkg vaj, mokkáskanál só.

  • Hagymás sajtos túrótorta

    Hozzávalók:

    1 vékony, kerek, sós piskótalap (2 tojásból), 20 dkg tehéntúró, 10 dkg krémsajt, 2 közepes fej vöröshagyma, 1 dl kefir, 2 dl tejszín, 1 dl tej, 3 evõkanál zselatinpor, 1 teáskanálnyi só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, a tetejére zöldhagyma és reszelt sajt

  • Szezámmagos rudak

    Szezámmagos rudakA lisztet, a margarint, és a tojássárgáját és egy egész tojást, a tejfölben elkevert élesztőt a sóval és másfél evőkanál szezámmaggal jól összegyúrjuk. Cipót formálunk belőle és egy órán át letakarva pihentetjük. Lisztezett gyúródeszkán körülbelül egy cm vastagságúra kinyújtjuk. Az egész tojást és a megmaradt tojásfehérjét felverjük, a tésztát megkenjük, megszórjuk a maradék szezámmaggal, majd derelyevágóval körülbelül egy cm széles és öt cm hosszú csíkokra vágjuk. Ez a nasi elkészíthető csak sós vagy köménymagos változatban is, ki hogy szereti.

  • Balalaika Cocktail

    Shakerben összerázzuk, és elõhûtött koktélospohárba szûrjük.

  • Virslivel töltött kifli

    Hozzávalók:

    - 3 dl tej
    - 1 kiskanál kristálycukor
    - 5 dkg élesztõ
    - 50 dkg finomliszt
    - 1 púpozott kiskanál só
    - 1,5 dl étolaj
    - 6 db virsli
    - 1 tojás
    - 10 dkg reszelt sajt

  • Kovászos uborka

    Hozzávalók: uborka, só, kapor, fokhagyma, kenyér.

  • Tarkabab currys mártásban

    Hozzávalók: 40 dkg bab, 1 babérlevél, 1 kávéskanál kurkuma, 1 kávéskanál csemege pirospaprika, 1 evõkanál vaj, 1 liter víz; a curryhez: 4 paradicsom, 25 dkg Pannónia sajt, 1-1 evõkanál vaj és olívaolaj, 2-2 evõkanál koriander és finomra reszelt gyömbér, 1 evõkanál kömény, fél kávéskanál édeskömény, 1 kávéskanál kurkuma, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál só, 1 csokor finomra vágott petrezselyem.

  • Petrezselymes tojáspogácsa

    Hozzávalók: 4 db tojás, 3 db zsemle, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tej, 1 evõkanál zsemlemorzsa, a sütéshez: olaj, késhegynyi õrölt bors, késhegynyi curry, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Vagdalt hús pogácsa alakban

    A húst, éppen úgy vesszük ehhez, mint az elõbbihez, fele rész disznóhús, fele rész marhahús. De lehet csak felsálból is csinálni, úgy is jó csak disznóhússal keverve.

  • Löncshúskrém

    A löncshúst , rámat, mustárt habosra keverjük robotgéppel.

  • Sült gyöngyhagyma

    Hozzávalók: 50-60 dkg gyöngyhagyma (vagy dughagyma), késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, törött bors, só ízlés szerint.

  • Bögrés szõlõlepény

    Hozzávalók 12 szelethez: 1 kg vegyes szõlõ, 1 csomag vaníliás cukor, 4 tojás, 1 bögre cukor (1 bögre = kb. 2 dl), 1 bögre tejszín, 1 bögre darált dió, 1 bögre liszt, 1 bögre tej, 1 teáskanál vaj a formához, 2 evõkanál porcukor.

  • Cékla egyszerûen

    A céklákat alaposan megmossuk, majd megfõzzük, meghámozzuk, és ha kihûlt, felszeleteljük. Az üveg aljára tormadarabokat, vagy lereszelt tormát, és 2-3 teáskanál köménymagot dobunk, majd belerakjuk a céklaszeleteket is.

  • Gesztenyekrémleves

    Hozzávalók:

    50 dkg héjas gesztenye, 2 evõkanál liszt, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 dl édes fehérbor (muskotályos), 4 dkg cukor, só

  • Medvehagymás tallérok

    Hozzávalók:

    - 36 dkg liszt
    - 12,5 dkg margarin
    - 10 dkg reszelt trappista sajt
    - 1 dl tejföl
    - 1 db tojás
    - 1 púpos teáskanál só
    - fél késhegynyi szódabikarbóna
    - 1 evőkanál szárított medvehagyma

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...