rss
  • Lucskos káposzta

  • Share on Tumblr

    A friss káposzta fejekbõl két kisebb s jó kemény fejet 4-6 részre vágjuk s forró vízzel leöntve egy fél óráig állni hagyjuk. Jó kövéres disznóhúst 1/4 kilót darabokra vágva, egy nagy fazékba teszünk fel fõni s meg is sózzuk.

    A leforrázott káposztáról leöntjük a vizet s a már félig megpuhult húshoz tesszük s egy kávéskanál keménymagot téve még bele, együtt fõzzük míg jó puha lett a hús. Víz csak éppen annyi legyen rajta, amennyi szükséges, hogy forrhasson s ha jó puha minden, egy bögrébe teszünk egy kanál lisztet s 1 deci tejfellel simára elhabarjuk s a káposztába keverjük s azután, még fél óráig lassan fõni hagyjuk- lehet ezt birkahúsból is csinálni s édeskésen szüreti ételnek igen kedvelt.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Ricottás spagetti

    Hozzávalók: 25 dkg spagetti, 5 dkg vaj, 3 ek petrezselyemzöld, 20 dkg ricotta, 2 dl tejszín, só, bors.

  • Csirkecomb kókuszbundában recept

    Hozzávalók:
    4 db 200 g-os csirkecomb, 1 teáskanál só, 1/2 teáskanál fehérbors, 1 evõkanál édesnemes paprika, 6 evõkanál kókuszreszelék, 1 tojás, 4 evõkanál vaj

  • Galamb-becsinált

    Hozzávalók: 2 db galamb, 8 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 5 dkg zeller, 3 g törött bors, 8 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 4 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dl tejszín, só.

  • Mandarinos spenótsaláta

    Hozzávalók:

    - 20 dkg spenót
    - 1 nagyobb mandarin (vagy 2-3 kisebb)
    - fél paradicsom
    - 5 dkg edami sajt
    - 2 dkg mogyoró
    - fél fej lilahagyma
    - fél citrom leve
    - só
    - bors
    - 2-3 ek extra szűz olívaolaj
    - 1 ek balzsamecet
    - mandarin leve

  • Csípõs paprikába töltött sajt

    Hozzávalók: 10 dkg friss sajt, 1 gerezd fokhagyma, õrölt feketebors, õrölt szerecsendió, 3 db hegyes erõs paprika, fogvájó.

  • Kókuszos háromszögek, ananászdarabokkal

    Hozzávalók: 12 dkg kristálycukor, 3 zacskó vaníliás cukor, 4 tojás, 6-8 dkg liszt, -3 dkg étkezési keményítõ, 8 dkg kókuszreszelék, 1 doboz (850 ml) körszeletes ananászbefõtt, 10 dkg narancslekvár, 12 g (4 lap) színtelen zselatin, 20 dkg krémtúró, kb. 6 evõkanál kókuszlikõr (elhagyható), 2 evõkanál citromlé, 5 dkg porcukor, 2,5 dl tejszín;

    Díszítéshez: ananász, kókuszpehely;

  • Kolbászos tészta

    Hozzávalók:

    - 40 dkg lecsókolbász
    - 45 dkg liszt
    - 15 dkg vaj
    - 2 dl tej
    - 3 tojás
    - 2 dkg élesztõ
    - só, cukor

  • Nyári saláta

    Hozzávalók: 2 db kicsontozott csirkecomb, 1 csirkemell, 20 dkg cseresznye, 5 db újhagyma, 2 db sárgarépa, 1db zöldpaprika (sárga), olívaolaj, só. Az öntethez: 1 deci fehérbor, 0,5 deci piros borecet, olívaolaj, friss mentalevél, 1 gerezd fokhagyma, babérlevél, 1 kávéskanál fûszerkeverék (kardamon, koriander, fehér bors), 1 kávéskanál cukor.

  • Szicíliai spagetti (Spaghetti sicilia)

    Hozzávalók: 5 dkg szardellafilé, 2 átpréselt fokhagymagerezd, csipetnyi bors, 3 ek olaj, fél kiló spagetti, 2 ek zsemlemorzsa, 3 ek finomra vágott petrezselyemzöld, reszelt parmezánsajt.

  • Tejszínes, tojásos karfiol

    Hozzávalók: 8 db tojás, 6 evõkanál tejszín, 35 dkg fõtt karfiol, vaj, só, szerecsendió, egy csomó petrezselyem.

  • Tûzdelt csirkecombok parázson sütve

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 12 dkg füstölt szalonna, 3 g törött bors, 1,5 dl olaj, 5 dkg mustár, 1 dkg pirospaprika, só;

  • Fagylalttal töltött sárgadinnye

    Hozzávalók: két kisebb sárgadinnye, 12 gombóc fagylalt, 20 szem meggy, ostya, tejszínhab, Triple-sec.

  • Hideg uborkaleves

    Hozzávalók: 1 kg uborka, 4 dl joghurt, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál olívaolaj, 1 db citrom, friss kapor, petrezselyem zöld, 2 evõkanálnyi mentalevél vágva, só.

  • Köcsögös babgulyás

    Hozzávalók: 1.5 l babgulyás, 60 dkg lángostészta;

  • Gombás metélt

    Hozzávalók:

    - 25 dkg széles metélt
    - 2 dl tejföl
    - 5 dkg gomba
    - 10 dkg füstölt szalonna
    - 1 nagy fej vöröshagyma
    - 1 csokor petrezselyemzöld
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 1 csapott evőkanál édes, piros fűszerpaprika
    - 1 mokkáskanál törött fekete bors
    - ízlés szerint só

  • Gombás kacsamell

    Hozzávalók:

    - 1 kacsamell
    - 200 g gomba
    - 1 lila hagyma
    - 50 ml whiskey
    - 50 ml balzsam
    - ecet
    - só
    - bors

  • Sült rizs rákkal

    Hozzávalók: 2 tojás felverve, 1 közepes vöröshagyma, 4 szál újhagyma, 25 dkg fõtt sonka, 2 ek mogyoró olaj, 25 dkg thai illatos rizs, 5 dkg zöldborsó, 2 ek szójaszósz, 25 dkg konyhakész koktélrák.

  • Bogyósgyümölcs shake zöldcitrommal

    Hozzávalók 4 pohárhoz: 20 dkg áfonya, 10 dkg feketeribizli, 8 dl szójaital, csipet fahéj, 2 zöldcitrom leve és héja, 4 evõkanál méz, friss citromfû.

  • Gyors rizsfelfújt

    Gyors rizsfelfújtA vizet összekeverjük a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd megfőzzük benne a megmosott rizst. Ha megfőtt kihűtjük, majd amikor már majdnem kihűlt hozzáadjuk a tojások sárgáját, a vajat és a reszelt citromhéjat. Hozzákeverjük a sóval keményre vert tojáshabot. Vajjal kikent, zsemlemorzsával megszórt 20×30 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Vagy, ha vannak kis hőálló edényeink, formáink egyből adagolhatjuk abba és akkor már kész is a tálalása is!

  • Vöröskáposzta gesztenyével

    Hozzávalók: 1.5 kg vöröskáposzta, só, 10 dkg zsír, 5 dkg cukor, 1 dl fehérbor, liszt, sült gesztenye.