rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Disznósajt (régi szegedi recept)

  • Share on Tumblr

    Öléskor a sertés következõ részeit félretesszük: két fülét, két vesepecsenyét és fél kilónyi fehérpecsenyét. A kis vesepecsenyéket besózzuk és pár napig állni hagyjuk, azután a többivel megmosva, egy fazékba fölteszszük annyi vízzel, hogy ellepje.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Teszünk bele kevés sót, kevés petrezselymet és sárgarépát, pici vöröshagymát és lassan puhára fõzzük. Ha puha, a levét leszûrjük, a húsokat akkora darabokra vágjuk, mint pörköltnek szokás, a fület pedig hosszúkásra; adunk hozzá kevés paprikát, magyarborsot és egy kevés majorannát, annyit öntünk hozzá a levébõl, hogy kanállal kelljen a már szépen megmosott marhabélbe tölteni.

    A keveréket megkóstoljuk, hogy jó ízérõl bizonyosak legyünk. Aztán bevarrjuk, vagy jól bekötjük, kifõzzük, gyengén lepréseljük, mialatt teljesen kihûl és összeáll és 4-5 napi füstölés után élvezhetõ. Ha felvágjuk, aszpikkal és tormával bármely díszes vacsorán feladhatjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Aljotta

    Hozzávalók 4 személyre: 800 g tengerihal, 2 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 6 db paradicsom, 80 g rizs, 40 ml olívaolaj, só, õrölt bors, babérlevél, mentalevél, majoránna, 1db limett.

  • Csillag alakú sütemények

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 30 dkg liszt
    - 20 dkg vaj
    - csipetnyi só
    - 10 dkg porcukor
    - 2 tojás sárgája

    A mázhoz:

    - 15 dkg porcukor
    - pár csepp ételfesték
    - citromlé

    Tölteléknek:

    - 1 üveg szõlõzselé

  • Tarkabab-gulyás

    Hozzávalók:

    25 dkg nagyszemû szárazbab, 40 dkg burgonya, 1 füstölt köröm, 1 ág zellerlevél, 1 babérlevél, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 nagy sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 közepes fej vöröshagyma, 8 dkg kolozsvári (húsos) szalonna, 1 púpozott kávéskanál pirospaprika, 2 evõkanál száraz csipetke, 1 késhegynyi fokhagymasó, só

  • Töltött borjúszegy

    Hozzávalók: 1 kilónyi borjúszegy, 1 áztatott, facsart zsemle, 1 csésze mélyhûtött borsó, 1 tojás, 1 csésze apróra vágott gomba, 3 kanál olaj, só, bors, 1 csokor petrezselyem.

  • Túróval töltött tojás sütve

    Hozzávalók: 10 db tojás, 35 dkg túró, 5 dkg vaj, 1 csomó kapor, 1 dkg só, 15 dkg sajt, 2 dl tejföl.

  • Padlizsánkrémleves

    PadlizsánkrémlevesA megtisztított padlizsánokat sütőben vagy láng fölött forgatva készre sütjük ameddig teljesen puha nem lesz. Majd fa vagy műanyag késsel meghámozzuk, összedaraboljuk, majd üvegtálban összeturmixoljuk a sajtot, a tejfölt az egy darab megpucolt főtt burgonyát, és az egészet összeforraljuk , majd bors, só és apróra vágott petrezselyem hozzáadása után, a kifliket karikákra vágjuk és megpirítjuk. Vajrózsákkal díszítve tányérra rendezzük és a leves mellé forrón tálaljuk. (Rögtön turmixoljuk miután megsült, addig amíg meleg, így a sajt is jobban megolvad.)

  • Császármorzsa – sósan

    Búzadarát elkeverünk tejjel közepes sûrûségû péppé. Ütünk bele egy tojást, teszünk bele sót ízlés szerint és apróra vágott hagymát (lehetõleg lilahagymát) kellõ mennyiségben.

  • Sváb májgaluskaleves

    6 dkg vajat habosra keverünk, összekeverjük 20 dkg elkapart marhamájjal, három tojással, egy beáztatott és jól kinyomkodott zsemlével, 5 dkg zsemlemorzsával, kevés majoránnával.

  • Csirkesaláta

    A kukoricát és a borsót kevés sós vízzel párold puhára. A megmosott csirkét vágd ujjnyi vastag 2-3 cm hosszú csíkokra, kevés forró olajon pirítsd fehérre, majd sót és bazsalikomot hozzáadva párold puhára.

  • Adventre: marcipánszívek

    Hozzávalók: 20 dkg marcipánmassza, 10 dkg porcukor, 1 tojásfehérje, 3 teáskanál sárgabarack lekvár, 4 ostyalap (12 x 20 cm-es), a díszítéshez 4 kis kép, hurkapálcika.

  • Parmezános májszeletek

    Hozzávalók: 30 dkg sertésmáj, 2 db egész tojás, 1 dl tej, 10 dkg reszelt parmezán sajt, mokkáskanálnyi törött bors, mokkáskanálnyi majoránna, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Banános joghurtkrém

    A mazsolát meleg vízbe áztatjuk. Közben a szétválasztott tojás sárgáját kikeverjük a cukorral és a joghurttal, majd hozzáadjuk a kevés meleg vízben feloldott zselatint.

  • Áfonyalekvár

    Hozzávalók: 1 kg áfonya, 1 citrom leve, 1/2 mokkáskanál õrölt koriander, 1 kg befõzõ cukor.

  • Gombócleves

    Hozzávalók:

    - 1 sárgarépa
    - 1 fehérrépa
    - 1 kis karalábé
    - 1/2 fej zeller
    - 5 dkg gomba
    - 1 kis fej vöröshagyma
    - 1 csokor petrezselyem
    - 2 evõkanál olaj
    - 15 dkg zöldborsó (konzerv)
    - 1 evõkanál liszt
    - 1 l sonkafõzõ-lé (ha nincs húsleves kockából)

    Sonkás gombóchoz:

    1,5 szikkadt zsemle
    6 dkg sonka
    1 tojás
    1 evõkanál vaj
    2 evõkanál zsemlemorzsa
    1/2 dl tejföl

  • Rostélyos hagymával

    Szép nagy rostélyos, megveregetünk, besózzuk, kissé belisztezzük s egy tiszta zománcozott vas lábosban forró zsírban hirtelen kisütjük. Két fej vöröshagymát vékony karikákra vágunk s ha a rostélyos megsült a hagymát is világos barnára sütjük ugyan abban a zsírban.

  • Déli sertésborda

    Hozzávalók: 70 dkg sertéskaraj, 30 dkg zöldpaprika, 50 dkg zöldbab, 2 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, törött bors, 10 dkg lángolt kolbász, olaj.

  • Hideg májas hurka

    Hozzávalók: 1 kg disznómáj, 1 kg tokaszalonna, 25 dkg vöröshagyma, 10 dkg zsír, 1 dkg törött feketebors, 1 teáskanálnyi pástétomfûszer, só;

  • Ananászos szelet

    Ananászos szeletMelegítsük elő a sütőt 160°C-ra. A megmosott csirkemelleket nagyjából kiklopfoljuk, nem kell nagyon laposra őket. A húsokat lesózzuk, borsozzuk, majd tetszőleges fűszerrel bekenjük. Egy tepsit kikenünk olívaolajjal, majd belehelyezzük a csirkemelleket, majd mehetnek a sütőbe. Amikor már nagyjából megpirultak és megpuhultak, kivesszük a tepsit. Mindegyik csirkemell tetejére ráteszünk egy karika ananászt, arra jöhet a szelet sajt. Visszatoljuk a sütőbe és a sajt barnulásáig sütjük.Tálaljuk bármilyen körettel, leginkább a rizs illik hozzá.

  • Szója brassói

    Hozzávalók: 1 csomag szójakocka, 1 fej fokhagyma, 1 kávéskanál mustár, 1 fej hagyma, késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, Vegeta.

  • Karfiolleves

    Hozzávalók: 1 kg karfiol, 3 dkg zsír, 3 dkg liszt, petrezselyemzöld, 4 ek tejföl, só.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...