rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Írómártás avokádóval és kaprival

  • Share on Tumblr

    Az avokádókat meghámozzuk, magjukat eltávolítjuk és 10 dkg gyümölcsöt kis kockákra vágunk. A többit a tejszínnel, az íróval, a citromlével és a fokhagymagerezddel finom pürévé mixeljük, majd szitán átpasszírozzuk. Tipp: A mártást közvetlenül fogyasztás elõtt készítsük el, mert hamar elszínezõdik. Fontos, hogy teljesen érett avokádót használjunk.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A salottát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A metélõhagymát finom szálakra, a szardellafilét kis kockákra vágjuk és a kaprival a mártáshoz keverjük. Mustárral, sóval, borssal ízesítjük,
    végül hozzákeverjük az avokádó darabokat. Tojásételekhez, hideg sültekhez és halételekhez kínáljuk.

    Hozzávalók: (4 személyre) 2 közepes nagyságú érett avokádó (40 dkg), 1,2 dl tejszín, 1,5 dl író, (aludttej savó), 1 citrom leve, 1 gerezd fokhagyma, 1 salotta hagyma (apró hagyma), 1 csokormetélõ hagyma, 2 szardellafilé, 4 dkg kapribogyó, 1 teáskanál mustár, õrölt fehér bors.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Házi pizzás csigák

    Házi pizzás csigák1 dl tejben 1 mokkáskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet, 2 egész tojást, egy doboz kefírt, 1 dl étolajat összekeverjük és hozzáöntjük az élesztős tejet. Összedolgozzuk, és egy óráig kelesztjük. Ha megkelt, 4 részre osztjuk a tálban. Egy kis cipót kiveszünk, kézzel megfelezünk és kinyújtjuk mindkettőt azonos méretre. Az egyik lapot megkenjük a pizzakrémmel, rászórjuk az apróra vágott sonkát. A megkent lapot befedjük a másikkal és 12 cikkre vágjuk, majd feltekerjük a szélétől kezdve. Megkenjük tojással és rászórjuk a reszelt sajtot.

  • Krumplitorta

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 60 dkg cukor, 25 dkg margarin, 30 dkg darált dió, 2 csomag vaníliás cukor, 15 dkg étcsokoládé, tejszínhab.

  • Falusi asszonyok zöldborsólevese

    Hozzávalók: 20 dkg csirkeaprólék, 30 dkg zöldborsó, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 2 dkg só, 4 dkg zsír, 1 ek liszt, 1 kis fej hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 kk paprika, (2 dl tejföl), 1 marék l kiskockatészta, 1 csomó vágott zöldpetrezselyem.

  • Római szelet

    Hozzávalók: 8 szelet hús, 25 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 20 dkg metélt tészta, 40 dkg paradicsom, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1 csomó petrezselyem, 1 ágacska rozmaring, liszt, só, bors.

  • Tejfölös tészta a tenger gyümölcseivel

    Hozzávalók:
    1/2 csomag olasz tészta, 30 dkg fagyasztott tenger gyümölcsei, 1 dl fehérbor (nekem csak vörösbor volt itthon, ezért az került bele), 2 dl tejföl, 1 fej hagyma, só, bors, zöldpetrezselyem és bazsalikom aprítva, olívaolaj, reszelt sajt a tetejére;

  • Csörögefánk

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg vaj, 5 tojássárgája, 17,5 dkg porcukor, 1 dl tej, 1 citrom héja, negyed teáskanál szódabikarbóna, 1 csipet só.

  • Brokkolis csirkemell tekercs

    Hozzávalók:

    3 db filézett csirkemell – szeletelve, 3 nagyobb brokkoli, 50 dkg trappista sajt, 0,5 dl tejszín, 3 db tojás, kevés bors, só

  • Póréhagyma leves

    Póréhagyma levesA krumplikat meghámozzuk, felkockázzuk, a póréhagymát tisztítás után felkarikázzuk, a zellerszárat zöldséghámozóval megszabadítjuk fás külső rétegétől, kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. Aki szereti, tehet bele több fokhagymát is. A krumplit kevés zöldséglevesben kezdjük főzni, mikor félig megpuhult, hozzáadjuk a fokhagymát, zellert és a póréhagymát. Felöntjük a maradék levessel. Amíg lassú tűzön készül a leves, apróra vágjuk a bazsalikomot. Kb. 20 perc alatt megpuhul minden fazékban készülő hozzávaló, ekkor hozzáöntjük a tejet.

  • Nyúlpecsenye

    Hozzávalók: 1 nyúl gerince és combjai, 10 dkg füstölt szalonna, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, 1 citrom leve és a héja reszelve, só, zsír;

  • Epres kiwis bólé

    Hozzávalók: 350 g friss, vagy 2 doboz konzerv eper, 5 db kiwi, 2 üveg száraz fehérbor, 5 cl kiwi likõr vagy szirup, 5 cl eper likõr vagy szirup, 5 cl fehér rum, 5 db kockacukor, 1 limett leve, 4 dl száraz vörösbor, 1 üveg száraz pezsgõ.

  • Csirkeleves currysen

    Csirkeleves currysenA megtisztított hagymát és zellert megreszeljük, és az olajban üvegesre pároljuk. Meghintjük liszttel, majd fölengedjük 1 liter vízzel, teszünk bele 1 húsleveskockát, fűszerezzük curryval és borssal, és beletesszük a csirkeaprólékot. Takaréklángon puhára pároljuk. Ha elkészült, meghintjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Hozzávalók: 50 dkg csirkeaprólék, 1 fej vöröshagyma, 1 zeller, 2 kanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 húsleveskocka, törött bors, 1/2 mokkáskanál curry, 1 csomó zöldpetrezselyem. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

  • Burgonya gombóc

    8 deka vajat elkeverünk 3 tojás sárgájával s azután hozzá keverünk fél kiló passzírozott burgonyát körülbelül 3 jó nagy kanál lisztet s kevés sót.

  • Túrós galuska

    Hozzávalók: 50 dkg túró, 50 dkg liszt, 3 db tojás, 2,5 dl tejföl, 20 dkg füstölt szalonna, 2 dkg só.

  • Tócsni

    Hozzávalók 4 személyre:

    1 kg burgonya, 2 tojás, 2-3 evõkanál liszt, olaj a sütéshez

  • Lecsós csirke

    Hozzávalók: 1 db 80 dkg-1 kg-os csirke, 5 dkg füstölt szalonna, 5-6 dkg zsír, 8-10 dkg vöröshagyma, 3 db közepes zöldpaprika, 3 db közepes paradicsom, 1-2 dkg só, egy morzsa ételízesítõ, kávéskanál pirospaprika, kávéskanál cukor.

  • Vaníliás banántej

    Hozzávalók: 6 dl csökkentett zsírtartalmú tej, 4 db jó érett (közvetlen fogyasztásra már nem nagyon alkalmas) banán, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 evõkanál citromlé, 1 púpozott evõkanál porcukor (vagy édesítõszer).

  • Ezersziget öntet

    Hozzávalók: 2 tojás, só, bors, 1 vöröshagyma, fél piros húsú paprika, 2-3 csemege uborka, 4 evõkanál majonéz, 1 evõkanál ketchup, 3 evõkanál tejszín, chili.

  • Gesztenyeleves olaszosan

    Hozzávalók: 70 dkg gesztenye, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, 1 fej zeller, 2.5 dkg vaj, 1 l víz, petrezselyem, só.

  • Török krumplisaláta (Patates salatasi)

    Hozzávalók: fél kg burgonya, 1 kis fej hagyma, 1 salátauborka, 1 ek olivaolaj, 1/2 ek ecet, 1/2 ek citromlé, 1 ek mustár, 1 ek majonéz, 1/2 csomó petrezselyemzöld, só, bors.

  • Keszeg roston

    Hozzávalók:

    1 kg apró keszeg, 4 evõkanál liszt, 4 evõkanál olaj, 1 evõkanál piros fûszerpaprika, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...