rss
  • Szalonnás rostélyostekercs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg rostélyos, 10 dkg füstölt szalonna, zsír, törött feketebors, kevés liszt, só, 1 dl fehérbor, 1 dl húsleves.

    A rostélyost kicsontozom, faggyúját leszedem, vékonyan felszeletelem és kiklopfolom. A szalonnából kb 1 x 1 x 10 centis csíkokat vágok.

    A hússzeleteket sózom, borsozom és mindegyikbe teszek egy szalonnacsíkot, majd feltekerem és hústûvel, vagy fogvájóval megtûzöm.

    A kuktába teszek egy jó fakanálnyi zsírt, felhevítem és megforgatom benne a hústekercseket. Megszórom borssal, megstaubolom a liszttel és beleteszem a bort és a húslevest. Lezárom és a jelzéstõl számítva fél óráig fõzöm. Rizzsel, galuskával, burgonyapürével, vagy krokettel tálalom.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Balatoni töltött sertésszelet

    Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet 150 g-os sertésszelet (comb, karaj), 4 szelet házi sonka, 4 szelet félkeménysajt, 4 szelet bacon szalonna, só, étolaj a sütéshez, szõlõ, 1 gerezd fokhagyma, só, liszt, csontleves, tetszés szerinti burgonya köret.

  • Busa vajban

    Hozzávalók: 80 dkg busaszelet, 8 dkg vaj, 1 zöldségerõ Knorr leveskocka, 8 dkg zsemlemorzsa, 3 dl erõleves, 1 csokor petrezselyem, majoránna, halfûszerkeverék.

  • Narancsos krémleves

    Hozzávalók:

    - 3-4 db nagy narancs
    - 1 l narancslé
    - 2 dl tejszín
    - 10 dkg cukor
    - 1 vaníliás cukor
    - 2 ek liszt
    - 1 tk reszelt narancshéj
    - fahéj, szegfûszeg, csipetnyi só

  • Uborkasaláta

    Hozzávalók: 1 db nagyobb kígyóuborka, 1 db nagyobb gerezd fokhagyma, 2,5 evõkanál 20%-os ecet, 3 evõkanál kristálycukor, só, õrölt pirospaprika, õrölt feketebors.

  • Szavarin

    Hozzávalók: 25 deka liszt, 2 deka élesztõ, 2 és fél deci tej, 3 tojás sárgája, 6 deka cukor és 8 deka vaj.

  • Korhely halászlé

    Hozzávalók:

    1 db kb. 1,5 kg-os ponty, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, fél citrom, 1 dl tejföl, só, õrölt tárkony, pirospaprika, fehér bors, babérlevél, 1 halászlé kocka, 1 dl száraz fehér bor

  • Fejedelmi frissensültek

    A háromféle hús használata a magyar, de fõleg az erdélyi konyha egyedülálló ételremekeit hozta létre. Évtizedekkel ezelõtt az erdélyi fatányéros a vendéglõk, éttermek egyik legnépszerûbb, legkedveltebb étele volt. Dekoratív tálalása a frissensültek uralkodójává léptette elõ, nem beszélve arról, hogy két személynek bõséges ebédet, vacsorát jelentett.

  • Finomfõzelék

    Hozzávalók:

    - 50 dkg zöldborsó
    - 2 db sárgarépa
    - 1 db karalábé
    - 1 cs petrezselyem
    - 2 dl tejföl
    - 2 db tojássárgája
    - 1 db húsleveskocka
    - cukor, só
    - 2 ek sima liszt
    - 2 ek olaj

  • Málnalepény

    40 deka finomlisztet összegyúrunk 20 deka margarinnal, 13 deka porcukorral, két tojássárgával, csipetnyi sóval, egy kevés reszelt citromhéjjal meg citromlével. Ha nem áll össze, 1-2 evõkanál tejfölt is beledolgozunk, hogy rugalmas tésztát kapjunk, és legalább egy órára, de még jobb, ha egy éjszakára behûtjük.

  • Gomba vadasan

    A tisztított, cikkekre vágott gombát 5 dkg zsírban megpároljuk, sóval, borssal meghintjük. Ezzel egyidejûleg ugyancsak 5 dkg zsíron megpirítunk karikákra vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel, mustárral ízesítjük, felöntjük vízzel, és puhára fõzzük, majd szitán áttörjük.

  • Rakott krumpli franciásan

    Hozzávalók:

    - 1 kg krumpli megfõzve, felkarikázva
    - 3 tojás
    - 3 fõtt tojás
    - 3 dl tejföl
    - só
    - bors
    - szerecsendió
    - vaj
    - zsemlemorzsa

  • Blue Heaven

    Hozzávalók: 5 cl fehér rum, 1,5 Amaretto, 1,5 cl Blue Curaçao, 1,5 cl friss lime-lé, 9-10 cl ananászlé, jég.

  • Húsvéti fonottas kalács

    Hozzávalók: 1kg finomliszt, 15 dkg vaj, 1 db tojás + 1 a kalács megkenéséhez, 5 ek cukor, 5 dl tej, 4 dkg élesztõ, 1 kk só;

  • Gyümölcsös túrótorta

    Gyümölcsös túrótortaA margarint 8 dkg cukorral, 1 cs. vaníliás cukorral és a sóval kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és a likőrrel váltogatva hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Margarinnal kikent tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon 15 percig sütjük. A formában kihűtjük, majd magas karimába zárjuk. A két körtét meghámozzuk, és felaprítjuk. A felkarikázott banánt 5 evőkanál citromlével megöntözzük. A túrót a mascarponéval, a megmaradt kétféle cukorral, a narancs héjával és levével krémesre keverjük.

  • Apricot Nog

    Turmixgépben kevés jéggel összedolgozzuk, füles pohárba öntjük, s a tetejére szerecsendiót reszelünk.

  • Diós vajaskifli

    Tésztához: 500 g liszt, 30 g élesztõ, 1 ek cukor, 200 ml tej, 100 g vaj, 1 cs vaníliás cukor, 2 ek rum, 1 csipet só, 1 ek finomra reszelt citromhéj, ¼ tk kardamom.

  • Virslis kínai

    Hozzávalók: 1 csomag füstölt virsli, 10 szelet baconszalonna, 8 db közepes csemegeuborka, 1 üveges édes-savanyú mártás, 1 csomag mexikói vegyes zöldség, 25 dkg rizs, 1 evõkanál olaj.

  • Spenótos-surimis rizottó

    Hozzávalók:

    40 dkg hosszúszemû rizs, 40 dkg friss spenót, 4 surimi rudacska, 1 kisebb szál sárgarépa (kb. 10 dkg), 1 kis fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 tojás, 1 evõkanál sötét szójaszósz, 1 teáskanál curry, bors

  • Ínyenc krém

    Hozzávalók: 10 dkg tehéntúró, 1 doboz vasi krémsajt, 10 dkg vaj, 1 dobozcamembert vagy Séd brie sajt, 1 dl tejföl, 1 csomó hónapos retek, 1 csomó metélõhagyma, 3 szál friss zeller zöld, fél dl tejszín, 3 dkg darált dió, 1 csomó újhagyma, só, õrölt fehérbors és szerecsendió ízlés szerint.

  • Habos kocka

    Hozzávalók: Tészta hozzávalói: 15 dkg zsír, 15 dkg liszt, 6 tojás, 1 csomag vaníliás cukor, 2,5 dl meleg víz. Krém hozzávalói: 6 dl tej, 2 csomag tejszínes fõzõ puding, 15 dkg porcukor, 25 dkg margarin, 5-6 dkg étcsokoládé, 5 dl tejszín /tartós/.