2025.10.28. - Simon, Szimonetta

Szalonnás rostélyostekercs

Hozzávalók: 1 kg rostélyos, 10 dkg füstölt szalonna, zsír, törött feketebors, kevés liszt, só, 1 dl fehérbor, 1 dl húsleves.
A rostélyost kicsontozom, faggyúját leszedem, vékonyan felszeletelem és kiklopfolom. A szalonnából kb 1 x 1 x 10 centis csíkokat vágok.

A hússzeleteket sózom, borsozom és mindegyikbe teszek egy szalonnacsíkot, majd feltekerem és hústûvel, vagy fogvájóval megtûzöm.

A kuktába teszek egy jó fakanálnyi zsírt, felhevítem és megforgatom benne a hústekercseket. Megszórom borssal, megstaubolom a liszttel és beleteszem a bort és a húslevest. Lezárom és a jelzéstõl számítva fél óráig fõzöm. Rizzsel, galuskával, burgonyapürével, vagy krokettel tálalom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!