rss
  • Szalonnás rostélyostekercs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 kg rostélyos, 10 dkg füstölt szalonna, zsír, törött feketebors, kevés liszt, só, 1 dl fehérbor, 1 dl húsleves.

    A rostélyost kicsontozom, faggyúját leszedem, vékonyan felszeletelem és kiklopfolom. A szalonnából kb 1 x 1 x 10 centis csíkokat vágok.

    A hússzeleteket sózom, borsozom és mindegyikbe teszek egy szalonnacsíkot, majd feltekerem és hústûvel, vagy fogvájóval megtûzöm.

    A kuktába teszek egy jó fakanálnyi zsírt, felhevítem és megforgatom benne a hústekercseket. Megszórom borssal, megstaubolom a liszttel és beleteszem a bort és a húslevest. Lezárom és a jelzéstõl számítva fél óráig fõzöm. Rizzsel, galuskával, burgonyapürével, vagy krokettel tálalom.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Csirke tojásban

    Hozzávalók: 2 db kicsi csibe (összesen 1 kg-nyi), 3 db egész tojás, teáskanálnyi liszt, 1 dl tejföl, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 teáskanál só.

  • Babgulyás

    Hozzávalók: 1 kg fehérbab, 60 dkg sertéslapocka, 2 nagy fej hagyma apróra vágva, 5 gerezd fokhagyma, 2 kanálnyi zsír, 2 kanál paprika, só.

  • Sült spagetti

    Hozzávalók: 200 g spagetti, 2 ek. margarin, 500 g darált hús, 2 tojás, 200 g túró, 4 ek. reszelt parmezán, 1 hagyma, 1 zöldpaprika, konzerv paradicsom, 1 tk. cukor, 1 tk. só, szurokfû (oregano), olaj.

  • Juhtúrós pogácsa

    Hozzávalók:

    30 dkg finomliszt, 10 dkg juhtúró, 15 dkg margarin, 2 dkgélesztõ, 2 db tojássárgája, 1db egész tojás, 35-40 dkg reszelt trappista sajt, 1 dl tejföl, zsír, só.

  • Majonézes marhanyelv

    Hozzávalók:

    1 darab marhanyelv vagy 2 darab disznónyelv (a disznónyelv hamarabb elkészül és könnyebb megtisztítani, viszont nem annyira mutatós, mint a marhanyelv), 2 -3 cikk fokhagyma, szemes bors, borókabogyó, 2 kisebb babérlevél, só, házilag készített majonéz és tejföl

  • Brokkolisaláta mustáros-tojásos öntettel

    Hozzávalók: 60 dkg mirelit brokkoli, 1 paradicsompaprika, 1 kávéskanál mustár, 6 evõkanál olaj, 2 kemény tojás sárgája, 2 evõkanál 5%-os borecet, só.

  • Sóska mártás

    Egy csomó sóskát száraitól megtisztítva megmosunk s összevagdalunk.

  • Görögdinnye süti

    Hozzávalók:

    - 25 dkg porcukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 50 dkg darált keksz
    - 25 dkg sütõmargarin
    - 1 csomag tortadara (csoki színû)
    - 1 csomag piros (pl. málnás) ételfesték
    - 1 csomag zöld ételfesték
    - 1 üvegcse zöldmandula aroma
    - kevés tej

  • Cigánypecsenye

    Hozzávalók: 75 dkg sertéskaraj, 16 dkg füstölt szalonna, 1 kk paprika, 1/2 kk õrölt bors, 5 dkg liszt, olaj, só, hasábburgonya.

  • Párizsis nyárs

    Hozzávalók: 30 dkg párizsi egy darabban, 2 csokor zöldhagyma, 8 kicsi gombafej, 2 nagy zöldpaprika, só, törött bors, mustár ízlés szerint, liszt, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz, 4 fél hurkapálca (vagy hosszú hústûk);

  • Alkoholmentes ünnepi bólé

    A gyömbér és a menta kivételével keverje össze a hozzávalókat. Hûtse be, majd behûtött tálba, sok jégkockával szervírozza. A gyömbért közvetlenül tálalás elõtt öntse hozzá, és díszítse mentalevelekkel.

  • Gyümölcsös gofri

    Hozzávalók: 50 dkg mirelit erdei gyümölcs, 1 evõkanál teavaj, 2 evõkanál porcukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 6 cl vodka; a tésztához: 8 dkg vaj, 3 evõkanál cukor, 1 rúd vanília kikapart húsa, 2 szétválasztott tojás, 15 dkg finomliszt, 2 dl tejföl, olaj a gofrisütõhöz.

  • Cikóriasaláta füstölt pisztránggal

    Hozzávalók 4 személyre: 2 fej cikória, 2 alma, fél citrom kifacsart leve, 2 ek. áfonyabefõtt, 1 ek. margarin, 2 ek. vörösborecet, só, bors, 2 ek. dióolaj, 200 g füstölt pisztrángfilé, néhány levél zöldsaláta ízlés szerint.

  • Lengyel hal

    Hozzávalók: 4-6 szelet hal, l fej hagyma, l szál fehérrépa, kis darab zeller, karikára vágva, szegfûszeg, egész fahéj, citromhéj, l0 szem mandula, kis marék nagy szemû mazsola, l kanál ecet, só, bors, cukor.

  • Halava

    Hozzávalók: 10 dkg búzadara, 10 dkg vaj, 20 dkg cukor, 4 dl víz, 5 dkg dió vagy bármilyen mag.

  • Hagyma saláta

    Hozzávalók: hagyma 2 fej, zöldpaprika 0.5 kg, sós ecetes víz 3 dl, cukor 2 kocka.

  • Krumplis pogácsa

    Hozzávalók:

    60 dkg liszt, 30 dkg fõtt, áttört krumpli, 2+1 tojássárgája, 3 dkg élesztõ, 3 dl tej, 15 dkg baromfizsír, só tapasztalat szerint, 1 dl száraz fehér bor

  • Cukkinipástétom

    Hozzávalók: 50 dkg cukkini, 1 nagy fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 db paradicsom, 2 csõ zöldpaprika (lehet csípõs is), kevés olaj, 10 dkg RAMA, 8 dkg szójapehely, só, bors, paprika, 1 evõkanál Vegeta.

  • Mészáros leves

    Hozzávalók: 20 dkg sertéshús, 1 vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 20 dkg zöldborsó, 1 kanál liszt, 2 kanál olaj, 1 liter csontlé vagy kockából húsleveslé, só.

  • Mazsolás vanília leves

    Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 evõkanál cukor, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál liszt 1 csomag mazsola.