2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Sósperec (pékperec)

Hozzávalók: 80 dkg liszt, 10 dkg rozsliszt, 2 kocka élesztõ, 1 tk méz, 3 tk só, liszt a lisztezéshez, 2 ek olivaolaj, ágacska rozmaring, 3 dkg frissen freszelt parmezán.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A liszteket egy tálbatestzem, a közepébe egy mélyedésk készítek és belemorzsolom az élesztõt. Kimérek 420 ml langyos vizet és abból egy keveset az élesztõre öntök. Hozzáöntöm a mézet és a közepét mézes péppé keverem. Letakarva 15 percig hagyom kelni. Hozzáadom a sót és a maradék langyos vizet, majd az egészet elõször a robotgép robotkarjával, majd késõbb egy lisztezett deszkán kézzel mintegy 10 perc alatt sima tésztává gyúrom.

A tésztát lefedve meleg helyen mintegy két óra alatt meleg helyen a duplájára kelesztem. Olivaolajat és finomra vágott rozmaringot keverek bele. A tésztát kettéosztom és mindegyik felét újra átdagasztom. Pereceket formálok belõle. Egy sütõpapírral kibélelt sütõlemezre helyezem és további 20 percig hagyom kelni. A pereceket megkenem langyos vízzel és megszórom parmezánnal. Elõmelegített sütõben 250 fokon, cirkulációs sütõben 220 fokon, gázsütõnél 5-ös fokozaton mintegy 20 perc alatt megsütöm.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!