2024.03.29. - Auguszta

Lecsós sertésszelet

Hozzávalók: 10 szelet 8 dekás karaj, 2 dkg só, 5 dkg liszt, 10 dkg zsír, 10 dkg füstölt szalonna, 20 dkg hagyma, 5 g fokhagyma, 1,5 dkg pirospaprika, 1 kg zöldpaprika, 30 dkg paradicsom.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A hússzeleteket enyhén kiverem, sózom, lisztbe mártom, a zsírban ropogósra sütöm, majd félreteszem. A maradék zsíron üvegesre sütöm a kockákra vágott szalonnát, aranysárgára pirítom rajta a finomra vágott hagymát. Megszórom a paprikával, elkeverem és felöntöm 2 deci vízzel. Kevés sóval és finomra vágott fokhagymával fûszerezem, hozzáadom a hússzeleteket és párolom. Nek keverem, csak rázogatom. Néha kevés vízzel öntöm fel. A párolást követõen a húst egy másik edénybe rakom.

A visszamaradt levet kevergetve besûrítem. Hozzáadom a csíkokra vágott megmosott paprikákat és 5 perc múlva a paradicsomot. Tovább párolom, sózom és a lecsót a hússzeletekre öntöm. Már csak rázogatom, hogy a hús szét ne essen. Tálaláskor elõbb a húst teszem a tálra, majd befedem a lecsóval. Sósburgonyával, tarhonyával, vagy rizzsel tálalom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!