rss
  • Serpenyõs gyros

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 60 dkg birkalapocka (helyettesíthetõ más tetszõleges hússal is), Kotányi görög fûszerkeverék, olaj, só.

    A húst szeletekre, majd kb. 1 x 1 centis csíkokra vágom, sózom és megszórom a görög fûszerkeverékkel. Kb. negyedórai "érést" követõen egy nagy serpenyõben 2-3 evõkanálnyi olajat forrósítok és megpirítom rajta a húscsíkokat. Tehetem pitába, vagy tányérra.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tepsis cukkini

    Hozzávalók: 1 nagy fej vöröshagyma, 6-8 érett paradicsom (vagy két konzerv paradicsom), 3-4 kis cukkini, 2 gerezd fokhagyma, reszelt sajt, só, bors.

  • Zöldbabfõzelék

    A zöldbabot megtisztítva, hosszában két-három felé vágjuk s puhára fõzzük. Ha forró vízbe tesszük bele, sokkal hamarabb megpuhul s csak akkor sózzuk meg, mikor már egy ideig forrt. Ha van pecsenyezsírunk, abból veszünk egy jó kanállal s két kanál liszttel világos barna rántást készítünk, melybe finomra vágott vereshagymát, petrezselyem zöldjét s egy kevés szintén finomra vágott fokhagymát teszünk.

  • Babfõzelék

    Hozzávalók: 30 deka fehér vagy tarkabab, 8 deka zsír, 6 deka liszt, 3 deka finomra vágott hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 deci tejföl, kevés pirospaprika, evõkanálnyi ecet, só.

  • Fügebor

    Hozzávalók: 1 kg füge (friss), 3 dkg élesztõ, 3 dkg borkõ, 10.5 liter víz, 3 kg cukor.

  • Olasz almatorta

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 db tojás sárgája, 50 ml tej, 1 csipet só 4-5 db savanykás alma (nagy), 20 dkg sárgabaracklekvár.

  • Sajtos gombóc

    Hozzávalók: 30-40 dkg burgonya, 4 dkg vaj, 3 tojás, 15 dkg reszelt sajt, olaj a sütéshez.

  • Meggyes piskóta halom

    Hozzávalók: 25 dkg száraz babapiskóta, 1 egész tojás, 1,5-2 dl tej, 3-4 evõkanál meggydzsem, 1 evõkanál sherry brandy, 1 mokkáskanál sütõpor, 2 evõkanál vaj, csipetnyi só;

  • Szûznyárs

    Hozzávalók: 80 dkg szûzpecsenye, 1-2 piros színû paprika, 10 dkg húsos szalonna, 1 tk kakukkfû, 1 tk rozmaring, késhegynyi õrölt bors, 1 dl olaj, só.

  • Zellersaláta tojásos öntettel

    Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg zeller, 4 tojás, 2 dl kefir, 1 evõkanál porcukor, 1 evõkanál mustár, 2 evõkanál citromlé, 1 evõkanál apróra vágott zellerlevél.

  • Sonkás rakott tészta

    Hozzávalók: 60 dkg cukkini, 25 dkg tészta (penne vagy csiga), 2 dl tejföl, 2 tojás, 15-20 dkg gépsonka, 10 dkg sajt, só, bors, 5 dkg vaj.

  • Töltött csuka

    Hozzávalók:

    1 nagyobb csuka, 1 zsemle, 1 tojás, 3 fej hagyma, 2 szál sárgarépa, 3 kanál morzsa, só, cukor, bors, petrezselyem zöldje

  • Zabpelyhes málnaleves

    Hozzávalók: málna 500 g, joghurt 400 ml, ásványvíz 400 ml, gyümölcslé 200 ml, zabpehely 30g, ízlés szerint méz, szegfûszeg, fahéj, só.

  • Tejfölös bableves

    Hozzávalók: 25 dkg tarkabab, egy füstölt sertéscsülök, egy-egy petrezselyemgyökér és sárgarépa, egy evõkanál zsiradék, egy evõkanál liszt, egy evõkanál apróra vágott vöröshagyma, egy kávéskanál pirospaprika, só, szemesbors, egy deci tejföl, ecet, csipetke.

  • Marinált sárgarépa

    Hozzávalók: 1,5 dl fehérbor, 1,5 dl borecet, 4 ek extra szûz olivaolaj, fél kg sárgarépa, só.

  • Töltött sonka

    Hozzávalók:

    - 24 szelet sonka
    - 1 kg franciasaláta alap
    - 3 db savanyú uborka
    - 10 db tojás
    - 1 flakon majonéz
    - 1 nagy doboz tejföl
    - 1 ek mustár
    - bors
    - pici porcukor
    - fél húsleves-kocka
    - 1,5 dl víz
    - 25 g étkezési zselatin

  • Gombaleves fokhagymásan

    Gombaleves fokhagymásanA gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk, majd a vöröshagymát is felvágjuk apró kockákra. Egy fazékban olajat hevítünk, majd beledobjuk az apróra vágott hagymát. Addig pároljuk, míg aranysárga nem lesz, beletesszük a gombát és pár perc után az átnyomott fokhagymagerezdeket is beletesszük. Megszórjuk a liszttel, kevés paprikával és egy-két keverés után felöntjük körülbelül 1,2 liter vízzel. Beletesszük a leveskockát és kis lángon körülbelül 20 percig főzzük. Sózzuk, borsozzuk és végül belekeverjük a tejfölt. Majd perceken belül tálalhatjuk is a levest.

  • Babos hústál

    Hozzávalók 4 személyre: 200 g zöldbab, só, 2 szál sárgarépa, 2 szál zöldhagyma, 200 g marhaszûzpecsenye, 3 ek. olaj, 6 ek. marhahúsleves, 2 ek. szójamártás, 2 ek. chilimártás, 2 ek. rizsbor, 1-2 tk. sötét szezámolaj, 2 ek. szezámmag.

  • Kapros, joghurtos sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 2 pohár joghurt, csipetnyi tárkony, 2 evõkanál liszt, fél csokor kapor, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Juhtúrós rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukorica dara, 30 dkg juhtúró, 3 fej hagyma, 1 pohár tejföl, 1-1 kk olaj, vaj, 1 tk só, vegeta.

  • Sárga, vagy görögdinnye cukorban

    Vastag héjú hámozott dinnyékbõl egyforma darabokat vágva azt gyenge ecetes vízben 1/4 órán át állni hagyjuk. Kiszedve onnan, egy-kétszer felforraljuk s szitára rakjuk.