rss
  • Sajtos vitaminsaláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 10 dkg Anikó sajt, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 fej saláta, 1 alma, 5 dkg (fagyasztott) ribizliszem, fél zeller, 2,5 dl tartármártás.

    loading...

    A tisztított fõtt zellert, a hámozott ecetes uborkát és a megmosott salátaleveleket metéltre vágom. Hozzáadom a felkockázott sajtot (1x1 cm), almát, paradicsomot, zöldpaprikát, a ribizliszemeket és lazán összekeverem a tartármártással. Jégbehûtve tálalom.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Banános grapefruitos gyümölcskenyér

    Hozzávalók:

    - 3 banán (45 dkg)
    - 1/4 grépfrút leve
    - 2 nagy tojás
    - 14 dkg graham liszt
    - 14 dkg rozsliszt
    - 10 dkg vaj
    - 14 dkg barna cukor
    - 1 teáskanál szódabikarbóna
    - 1,5 dl joghurt
    - 5 dkg mazsola
    - 5 dkg durvára vágott dió
    - 5 dkg szeletelt mandula

    A grépfrúthabhoz:

    - 2 grépfrút kifilézve
    - 25 dkg mascarpone
    - 1 dl tejszín
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 3 dkg méz

  • Tofupörkölt

    Hozzávalók: tofu, olaj, vöröshagyma, köménymag, koriander, piros porpaprika, zöldpaprika, szójaszósz, fokhagyma.

  • Húsos rakott zöldbab

    Húsos rakott zöldbabA zöldbabnak levágjuk a végeit, feldaraboljuk. Egy teáskanál sóval ízesített vízben félpuhára főzzük, leszűrjük. A hagymát felaprózzuk, a zsír felén megdinszteljük, hozzáadjuk a darálthúst, ízesítjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával, körülbelül tíz percig tovább pirítjuk. A zsemlemorzsát pici zsíron megpirítjuk. Egy tűzálló tálat a maradék zsírral kikenünk, a zsemlemorzsából szórunk az aljára egy keveset. A zöldbab felét belesimítjuk, ráterítjük a darálthúst, beborítjuk a zöldbab másik felével. A tejfölt elkeverjük a tojásokkal, ízesítjük pici sóval és ráöntjük a rakottasra.

  • Diós-csokis-vaníliás muffin

    Hozzávalók:

    1 3/4 csésze reszelt tejcsokoládé, 1/3 csésze tej, 3 evõkanál vaj, 1 csésze bármilyen liszt, 2 evõkanál kristálycukor, 2 teáskanál sütõport, 1/4 teáskanál õrölt fahéj, 3/4 csésze darált pekándió / hikori dió, 1 nagy tojás, 1/2 teáskanál vaníliaaroma
    az öntethez: 1/4 csésze bármilyen liszt, 1/4 csésze barnacukor, 1/4 teáskanál õrölt fahéj, 2 evõkanál olvasztott vaj, 1/4 csésze darált pekándió / hikori dió

  • Aioli mártás

    Hozzávalók: 4 gerezd fokhagyma, 2 tojássárgája, 1/2 citrom leve, 1 mk. mustár, 2 l olaj, só, õrölt bors.

  • Spárgás omlett

    Hozzávalók (4 személyre):

    6 tojás, 2-3 db kockasajt, lehetõleg zöldfûszeres, 1/2 csomag fagyasztott spárga vagy 200 g friss párolva, 1 evõkanál olívaolaj, hagyma, kis petrezselyem

  • Libaaprólék rák-öntettel

    7 deci tejben puhára fõzünk 15 deka válogatott jól megmosott rizst és kihagyjuk hûlni. A libaaprólékot és 1/4 kiló kockára vágott borjúcombot a rizzsel egyidejûleg sósvízben puhára fõzünk, úgyszintén 6-10 szép nagy rákot.

  • Karamellfagylalt

    Hozzávalók: 12 dkg kristálycukor, 3 dl víz, 1/4 l tej, 2 tojássárgája, 20 g finom keményítõliszt.

  • Burgonyafasírt

    Hozzávalók: 50 dkg fõtt burgonya, 50 dkg maradék fõtt vagy sült hús, 10 dkg zsír, 2 Tojás, 5 dkg hagyma, zöldpetrezselyem, só, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Nyíregyházi szeletek

    Hozzávalók: 8 szelet karaj vagy comb, 2 jonatán alma, 5 dl olaj a kisütéshez, morzsa, 3 evõkanál szójapehely, 5 evõkanál liszt, 3 tojás.

  • Velõs-gombás pacalpörkölt

    Hozzávalók: 1 kg elõfõzött pacal, 20 dkg szeletelt gomba, 2 nagy fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 2 ek paprika, 1 ek zsír, vagy olaj, késhegynyi bors, só, 20 dkg sertésvelõ.

  • Cicanyelv házilag

    9 tojásfehérjébõl vert habba belekeverek 30 dkg cukrot, majd beleforgatok 1/4 liter felvert tejszínhabot, 30 dkg lisztet és némi vaniliaízt.

  • Bodzavirág bor

    Hozzávalók: 1 l lemorzsolt bodzavirág, 1 kg cukor, 1 karikára vágott citrom, 3 l víz, 50 g élesztõ.

  • Sajtkrémes háromszögek

    Sajtkrémes háromszögekA sütőt melegítsük elő 200 fokra. Egy edényben alaposan keverjük össze a rikottát, a feta sajtot, valamint a tojásokat. Fehér borssal ízesítsük. Az olvasztott vajjal kenjünk meg egy réteslapot, majd tegyünk rá egy újabb réteget. A tésztát hosszában vágjuk négyfelé. A háromszögek kialakításához a csík jobb alsó sarka mellé tegyünk egy púpozott teáskanál sajtos keveréket. Ezt a sarkot hajtsuk a masszára, bal oldal felől, átlósan, kis háromszög alakban. Jobbról balra folytassuk a hajtogatást a csík végéig. A háromszög tetejét kenjük meg olvasztott vajjal, majd tegyük egy tepsibe.

  • Áfonyasaláta

    Hozzávalók: 60 dkg érett áfonya, 10 dkg cukor, 1/2 dl édes vörös bor, és egy darabka citromhéj.

  • Rakott csokis palacsinta

    Rakott csokis palacsintaMegsütjük a palacsintákat. Az elsőt margarinnal kikent sütőlapra helyezzük, megszórjuk reszelt csokoládéval, rátesszük a második palacsintát, azt megkenjük barackízzel. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az összes palacsintát felhasználtuk. A legfelső palacsintát üresen hagyjuk, majd sütőben átforrósítjuk. Közben a tojásfehérjékből habot verünk. Hozzákeverjük a porcukrot és ezzel egyenletesen beborítjuk. Visszatesszük a sütőbe és a habot rózsaszínűre sütjük. Tortaszerűen felszeleteljük és vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

  • Hamis marcipán

    Egy púpozott evõkanál búzadarát 0,5 dl vízben megfõzünk és néhány percig állni, hagyjuk, hogy minden vizet magába szívjon. Kb. 15 dkg sült tököt még melegen, meghámozunk.

  • Húsos rakott csõtészta

    Hozzávalók: 25 dkg csõtészta, 40 dkg darált hús, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, kevés olaj, 1 paradicsompüré, só, oregánó, 15 dkg reszelt parmezán sajt.

  • Banana Cow

    A rumot, szirupot, tejet néhány jégkockával és egy fél szétnyomkodott banánnal összedolgozzuk egy keverõpohárban. Koktélospohárban, szívószállal kínáljuk.

  • Gesztenyerudak

    Hozzávalók: 15 dkg RÁMA margarin, 15 dkg cukor, 25 dkg gesztenye massza, 10 dkg darált keksz, 3 ek rum, kevés tej, (kakaó, vagy csokoládé).

loading...