2025.11.06. - Lénárd

Mexikói csokoládépuncs

Egy edényben elkeverünk 1.25 dl tejszínt, 0.5 l tejet, 7.5 dkg keserû csokit apróra törve, kevés keserû likõrt. Állandóan keverve felmelegítjük, simára keverjük.
Fölverjük a 4 tojást 5 ek. vízzel, a forró folyadékhoz adjuk, közben folyton keverjük, hogy össze ne csomósodjon. Habosra fõzzük, csészékbe öntjük, tetejét tejszínhabbal díszítjük és fahéjjal megszórva tálaljuk.

Hozzávalók:
2-3 dl habtejszín
7.5 dkg keserû csoki
0.5 l tej
4 tojás
1-2 cl keserû likõr (Bitter vagy Unicum)
5 ek. víz
õrölt fahéj

Kellemes italozást kíván a recept.zug.hu!