2025.10.30. - Alfonz

Karfiolleves

1/2 kg. karfiolt 1-1/2 liter sózott,leszürt csontlevesben 2 kockacukorral puhára fözük. A rózsákat leszedjük a torzsárol és tányérra tesszük,torzsát szitán áttörjük. Vajbol,lisztbõl aranysárga rántást készitünk,belevetjük az áttört torzsát,sok finomra vágott zöldpetrezselymet,ezt egy két percig kevergetjük a tüzon,felengedjük a csontlével,amiben a karfiol fõtt.
Körülbelül negyedoráig fözzök.Két perccel tálalás elött beletesszük a karfiolrozsákat.A
levestálban elkeverünk egy deci tejfelt 2 tojás sárgával és egy merökanál levessel,azután hozzáöntjük az egész levest.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!