2024.04.24. - György

Szecsuáni kelkáposzta-saláta

A káposztát gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk. A megtisztított hagymát vékonyra szeleteljük. A szójaszószt a paprikakrémmel, a fûszerporral és a sóval összekeverjük, citromlével harmonikusan édes-savanyúra ízesitjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzáadjuk az olajat. A káposztát és a hagymát az öntetbe szórjuk, kézzel összekeverjük és addig gyúrjuk, amíg a káposzta megpuhul. Lefedve állni hagyjuk. A mogyorót durvára aprítjuk, felkarikázzuk a metélõhagymát. A salátát még egyszer alaposan összekeverjük, ízesitjük. Mogyoróval és metélõhagymával megszórva tálaljuk.

Ötlet: Ha sózott földimogyoróból készítjük, tegyünk kevesebb sót a mártásba.

Hozzávalók 4 személyre:
500 g zsenge kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
2 evõkanál édes szójaszósz
1 evõkanál csípõs paprikakrém
1 késhegynyi fûszerpor
1 késhegynyi só
kevés citromlé
3 evõkanál olaj
50 g píritott földimogyoró
1 csomó metélõhagyma

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!