2024.05.13. - Szervác, Imola

Kolozsvári rakottkáposzta

Az edény aljára olajat teszünk, majd megmelegítjük. Beleteszünk apró káposztát és fedõ alatt sárgára és puhára pároljuk. A rizst megfõzzük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Hozzávalók:
60 dkg káposzta
35 dkg hús
10 dkg rizs
20 dkg kolbász
2 dl tejföl

A darált húst addig pároljuk sóval és borssal, amíg el nem fõvi a saját levét. A rizst összekeverjük a darált hússal. Egy tûzálló tálat kikenünk olajjal. Soronként rakjuk le a párolt káposztát, a darált húst és a vékony karikára vágott füstölt kolbászt. Ezeket a sorokat megismételjük 2-3-szor. A tetejét tejföllel leöntve elõmelegített sütõben 15 percig sütjük. A felsõ réteg a káposztán a karikára vágott kolbász legyen.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!