rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Wild kiwi

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 4 cl kiwilikõr, 2 cl fehér rum, tonic a feltöltéshez.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Dekoráció: 1 citromkarika, 1 limettkarika, 1 koktélcseresznye. Longdrink poharakba rakom össze. Pár jégkockára töltöm a likõrt és a rumot, felöntöm a toniccal és a gyümölcsökkel dekorálom.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Házi sajtos pogácsa

    Házi sajtos pogácsaA tejet egy kissé felmelegítjük, majd ebben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A tészta további hozzávalóit összegyúrjuk, majd ha összekevertük beleöntjük a felfuttatott élesztőt is. Körülbelül ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk a tésztát és egy közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapíros vagy szilikonos tepsibe tesszük a kiszaggatott pogácsákat és a tetejüket megkenjük tojássárgájával, majd megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15-20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a sajt szép pirosra sül.

  • Bodzavirág bor

    Hozzávalók: 1 l lemorzsolt bodzavirág, 1 kg cukor, 1 karikára vágott citrom, 3 l víz, 50 g élesztõ.

  • Kagylóleves

    Hozzávalók:

    2 kg kagyló, 1 l halleves, csipetnyi õrölt cseresznyepaprika, 10 db szemes bors, 2 tojássárgája, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, 1 zellerdarab, csokor petrezselyemzöld, só és bors

  • Marhahúsleves csirkemájjal

    Hozzávalók: 60 dkg marhalábszár, 1 velõs csont, 8 db csirkemáj, 1 csomag zöldség, 1 db karalábé, 1 negyed zeller, só, bors, õrölt bors, levestészta.

  • Csicsókakrémleves

    Hozzávalók: 2 db sárgarépa, 0,5 kg csicsóka, 1 db lilahagyma, 1-1 csipet, zsálya, borsika, koriander, 0,5 dl napraforgóolaj, tisztított víz.

  • Karalábéfõzelék

    Hozzávalók: 1 kg karalábé, 5 dkg vaj vagy 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál liszt, I dl tejföl, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

  • Erdélyi aprópecsenye

    Hozzávalók: 1/2 kg paprika, 1/4 kg kisebb fej hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 1/2 kg disznócomb, 2 dl tejföl, 20 dkg paradicsom, mustár, pirosarany, pirospaprika, törött bors, só.

  • Kapros lazac

    Hozzávalók: személyenként 1-1 szelet lazac, 2-3 dl fehérbor, 1 csomag kapor.

  • Egyszerû cukormáz

    Hozzávalók: 250 g porcukor, 1-2 evõkanál víz.

  • Bundás alma

    6-8 darab szebb téli almát gondosan meghámozunk, keresztben ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és közepükbõl kis késsel a csutkát kiemeljük.

  • Áfonyalekvár

    Hozzávalók: 1 kg áfonya, 1 citrom leve, 1/2 mokkáskanál õrölt koriander, 1 kg befõzõ cukor.

  • Füstöltpisztráng leves raviolival

    Hozzávalók 4 személyre: 35 dkg füstölt pisztrángfilé 4 dkg vaj, 1 babérlevél, 2 kis fej hagyma (salotta) 30 dkg lisztes burgonya bõ 0,5 dl fehérbor, 7,5 dl zöldségleves, só és bors ízlés szerint 4 evõkanál tejszín A tésztához: 25 dkg liszt, egg Kevés víz 3 tojás, 1 evõkanál olaj, 1 tojás a bekenéshez, kapor a díszítéshez.

  • Francia burgonya

    Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, 1 evõkanál olaj, 3 dkg vaj, só.

  • Slambuc, vagy kunsági lebbencs

    Hozzávalók: 10 dkg sós szalonnát kockára vágva üvegesre sütünk. A szalonnakockákat kiszedjük, a zsírjában megpirítunk 25 dkg lebbencset szép rózsaszínre.

  • Ananásszal töltött jércemellfilé

    Hozzávalók 8 személyre: 60 dkg jércemellfilé, 20 dkg ananászbefõtt, 5 dkg mandula darálva, 1 zsömle, 1 tojás, só, õrölt bors.

  • Mogyorós csirkeszárny

    Hozzávalók: 8 csirkeszárny, 10 dkg darált mogyoró, 5 dkg reszelt parmezán sajt, 2 tojás, 1 csapott teáskanál só, csapott mokkáskanál törött fehér bors, 3 evõkanál liszt;

  • Gombaszósz

    Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, szójaszósz, csiperkegomba (frissen elkészítve a legjobb, így mindig annyit készíts, amennyit megeszel), olaj, fõzõtejszín.

  • Paradicsomos húsgombócok

    Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 10 dkg rizs, só, bors, õrölt kömény, 1 tojás, 1 fej vöröshagyma, pici pirospaprika, 1 szál zellerlevél, sûrített paradicsom, olaj, liszt, kis cukor, ételízesítõ.

  • Illatos csirkeragu

    Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, fél kg gesztenye, 6-7 evõkanál szójaszósz, 1 evõkanál konyak, 1 fej lilahagyma, 1 kis gyömbér, 1 evõkanál cukor, 3-4 evõkanál olívaolaj;

  • Borókás sült karfiol

    Hozzávalók: 50-60 dkg karfiol (tisztítatlanul), 1 db egész tojás, másfél dl világos sör, 10-15 dkg finomliszt, 1 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál õrölt borókabogyó, 1 gerezd fokhagyma, 2 csokor petrezselyemzöld;

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...