2025.10.30. - Alfonz

Trópusi gyümölcsös spagettifelfújt

Hozzávalók: fél kg spgetti, 7,5 dl tej, 10 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor, 4 tojás, 1 nagy doboz trópusi gyümölcskonzerv, 2 csomag vaniliáscukor.
Felforralom a tejet, elzárom a lángot, majd beleteszem a spagettit. Mintegy 10 percig kevergetem és hûlni hagyom. A vajat a cukrokkal és a tojások sárgájával habosra keverem. A tésztához keverem a lecsepegtetett befõttet és a tojásos keveréket.

A tojások fehérjét kemény habbá verem és óvatosan összekeverem a tésztás masszával. Kikent tûzálló tálba teszem, majd be a hideg sütõbe. 200 fokon kb háromnegyed órán át sütöm.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!