rss
  • Trópusi gyümölcsös spagettifelfújt

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: fél kg spgetti, 7,5 dl tej, 10 dkg puha vaj, 10 dkg porcukor, 4 tojás, 1 nagy doboz trópusi gyümölcskonzerv, 2 csomag vaniliáscukor.

    Felforralom a tejet, elzárom a lángot, majd beleteszem a spagettit. Mintegy 10 percig kevergetem és hûlni hagyom. A vajat a cukrokkal és a tojások sárgájával habosra keverem. A tésztához keverem a lecsepegtetett befõttet és a tojásos keveréket.

    A tojások fehérjét kemény habbá verem és óvatosan összekeverem a tésztás masszával. Kikent tûzálló tálba teszem, majd be a hideg sütõbe. 200 fokon kb háromnegyed órán át sütöm.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Valentin sajtos falatok

    Hozzávalók: 8 szelet toastkenyér, 10 dkg füstölt sajt, 10 dkg camembert, 10 dkg trappista, 1/2 kaliforniai paprika, vaj, frissen õrölt bors, fogvájó.

  • Hagymásbab

    Hozzávalók:

    40 dkg hagyma (lehetõleg lila), 3dkg fokhagyma összezúzva, 3 konzerv bab, 30 dkg füstõlt bacon (Lehet fõtt, füstölt is), 10 dkg füstölt kenyérszalonna, 1 üveg gomba, liszt , pirospaprika, piros arany

  • Cikóriasaláta füstölt pisztránggal

    Hozzávalók 4 személyre: 2 fej cikória, 2 alma, fél citrom kifacsart leve, 2 ek. áfonyabefõtt, 1 ek. margarin, 2 ek. vörösborecet, só, bors, 2 ek. dióolaj, 200 g füstölt pisztrángfilé, néhány levél zöldsaláta ízlés szerint.

  • Kedvenc szelet

    60 dkg lisztet összekeverünk 1 cs. sütõporral adunk hozzá 18 dkg zsírt, 18 dkg cukrot, 2 db tojást és annyi tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.

  • Kardinális szelet

    Hozzávalók:

    8 tojásfehérje, 18 dkg kristálycukor, 2 tojás, 3 tojássárgája, 5 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 5 dkg liszt, 15 dkg baracklekvár

  • Házi croissant

    Házi croissantA hozzávalókból, a vaj kivételével tésztát dagasztunk, majd hűtőbe tesszük 1-1,5 órára. Ezután nyolc egyforma darabba vágjuk, gömbölyítjük őket, majd mindet kinyújtjuk jó vékonyra, kör alakúra. A hideg vajat sajtreszelőn lereszeljük és körülbelül 7 egyenlő kupacra osztjuk. Az első kinyújtott lapra szórunk egy adagot, rátesszük a következő lapot, erre jött megint vaj, megint lap, így tovább, míg el nem fogy. (A legutolsó lap tetejére nem kell vaj.) Ezután a tésztát 2-3 mm vastagra kinyújtjuk, majd 16 cikkre vágtjuk (lehet 20 is, akkor kisebb kiflik lesznek).

  • Barna (spanyol) mártás

    Hozzávalók: 1000 g csont, 100 g zsír, 150 g liszt, 50 g cukor, 300 g vegyes zöldség, 150 g zeller, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 100 g paradicsompüré, 50 g gombaszár, 200 ml vörös bor, só, bors egész, 2 db babérlevél, kakukkfû.

  • Almás mártás

    Hozzávalók:

    - 1 kg alma
    - 2,5 dl fehérbor
    - 1 dl húsleves
    - 1 dl tejszín
    - 1 evőkanál méz
    - citromlé
    - fahéj

  • Ibolyavirágos túrópuding tojáslikõröntettel

    Hozzávalók: 40 dkg tehéntúró, 1,5 dl tejszín, 15 dkg porcukor, 4 zselatinlap, 2 csokor ibolya szirmai, 1 narancs reszelt héja.

  • Tavaszi raguleves

    Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, vagy fél kg kockára vágott borjúhús, negyed kg fejtett borsó, 1 zsenge újkaralábé, negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem, 2 kanál liszt, 3 evõkanál liszt, só.

  • Gyümölcsöntet

    Hozzávalók: 50 dkg gyümölcs, 6-8 dkg cukor, 1/2 dl víz.

  • Mozzarellás olasz paradicsomsaláta

    Hozzávalók: 1 csomag mozzarella golyó, 10 db koktél paradicsom, fodros szélû saláta, újhagyma, olivaolaj, bazsalikomlevél.

  • Párolt uborka

    Hozzávalók: 75 dkg kígyóuborka, 3 evõkanál olaj, só, õrölt fehér bors, 5 dkg reszelt sajt.

  • Kókuszos gömbök

    Hozzávalók (40 darabhoz): 20 dkg finomliszt 1 csapott kiskanál sütõpor 12 dkg vaj vagy margarin 7 dkg porcukor 1 tojás 20 dkg kókuszreszelék a nyújtáshoz: liszt a tetejére: méz.

  • Sajtos borkorcsolya

    Hozzávalók: 1 hosszúkás zsúrkenyér, 20 dkg füstölt sajt, 3 gerezd fokhagyma, 8 dkg vaj, 2 db egész tojás, fél dl tej, 1 púpozott mokkáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors, 5 dkg finomra darált amerikai mogyoró;

  • Vaniliashake

    Hozzávalók: 4 gombóc vaniliafagylalt, 2 dl tej, 2 ek cukor.

  • Almás-hagymás rostélyos

    Almás-hagymás rostélyosA húst kiklopfoljuk , sózzuk, borsozzuk. Felforrósított olajon, fedő nélkül jól átsütjük. Egy tányérra félretesszük. Közben a megtisztított hagymát felkarikázzuk, az olajon, amiben a hús sült, kicsit megforgatjuk, majd erre ráhelyezzük a lehámozott, és körülbelül fél cm- re vágott almaszeleteket. Erre rakjuk a sült marhahúst, és csak annyit sütjük, (most már fedő alatt, közben csak rázogatva) míg a hagyma, és az alma egy kicsit barnásra puhul, és pirul. Párolt, hagymás- vegetás rizzsel tálalom. Köretnek kitűnők hozzá a nyers almaszeletek.

  • Gyömbéres falatok

    Hozzávalók:

    - 22.5 dkg cukor
    - 12.5 dkg sütõmargarin
    - 1 evõkanál méz
    - 1 db tojás
    - 30 dkg sütõporos liszt
    - 1 kiskanál szódabikarbóna
    - 3 kiskanál õrölt gyömbér
    - 0.5 kiskanál õrölt szegfûszeg

  • Süni

    Hozzávalók: 4 kicsi csirkemell, 10 dkg tisztított, fehér mandula, 2 púpozott evõkanál zsemlemorzsa, 2 evõkanál liszt, 1 gerezd fokhagyma, só és törött fehér bors ízlés szerint, 2 db egész tojás, 1 mokkáskanál mandulaaroma;

  • Tejfölös karfiol leves

    Hozzávalók: 2 szál nagyobb sárgarépa, 1 szál gyökér, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 nagyobb fej karfiol, 1 doboz tejföl (annak, aki nem diétázik 1 evõkanál liszt), só, õröltbors, vegeta, 1/2 leveskocka, õrölt pirospaprika, kevés étolaj.