Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Gombakrokett
Hozzávalók: 25 dkg gomba, 3 dkg vaj, 2 dkg hagyma, bors, majoranna, 2,5 dl tej, 10 dkg liszt, 3 tojás, fél csomó petrezselyemzöld, zsemlemorzsa, olaj.
A gombát tisztítom, majd apróra vágom. Az apróra vágott hagymát olajban üvegesre pirítom, hozzáadom a gombát, valamint a petrezselyemzöldet, fûszerezem és puhára párolom. Mikor a gomba megpuhult, rászórok 5 dkg lisztet, hozzáöntöm a tejet, egy tojást és besûrítem. Utána kivajazott edénybe öntöm a masszát, letakarom papírral és hagyom kihûlni. Hatcentis kroketteket formálok belõle, panírozom (liszt - tojás - morzsa), majd forró olajban kisütöm.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!