rss
  • Gombakrokett

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 25 dkg gomba, 3 dkg vaj, 2 dkg hagyma, bors, majoranna, 2,5 dl tej, 10 dkg liszt, 3 tojás, fél csomó petrezselyemzöld, zsemlemorzsa, olaj.

    A gombát tisztítom, majd apróra vágom. Az apróra vágott hagymát olajban üvegesre pirítom, hozzáadom a gombát, valamint a petrezselyemzöldet, fûszerezem és puhára párolom. Mikor a gomba megpuhult, rászórok 5 dkg lisztet, hozzáöntöm a tejet, egy tojást és besûrítem. Utána kivajazott edénybe öntöm a masszát, letakarom papírral és hagyom kihûlni. Hatcentis kroketteket formálok belõle, panírozom (liszt - tojás - morzsa), majd forró olajban kisütöm.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Bolognai spagetti egyesen Olaszországból

    Hozzávalók: 35 dkg spagetti tészta, 10 dkg vaj, 10 dkg füstölt szalonna, 40 dkg darált marhahús, 2 fej hagyma, 5 dkg sárgarépa, 5 dkg zeller, 3 gerezd fokhagyma, 1 g törött bors, 2,5 dkg só, 2 nagy konzerv paradicsompüré, 2 dl barna mártás, petrezselyem, 1 db babérlevél, 2 szál kakukkfû vagy szárított kakukkfû, 1 dl vörösbor.

  • Fokhagymás rizs

    Hozzávalók: 4 adag párolt rizs, 5-6 gerezd fokhagyma, némi fokhagymaszár (ha van), 3 ek olaj.

  • Tengeri halpogácsa

    Hozzávalók: 1 db paradicsomos halkonzerv, 2 dl párolt rizs, 2 db egész tojás, 2-3 ek zsemlemorzsa, 2-3 ek liszt, fél citrom leve, 1 mk reszelt citromhéj, 2 gerezd fokhagyma, 1 mk törött fekete bors, kevés só.

  • Dödölle

    Hozzávalók 4 személyre: 500 g krumpli, kb. 250 g liszt, 1 pohár tejföl, 1 ek. kalocsai pirospaprika, 60 g zsír (szalonnazsír), 1 fej vöröshagyma, só.

  • Töltött sonka pirított sajttal

    Hozzávalók: 8 vastagabb szelet fõtt sonka, 25 dkg gomba, 15 dkg reszelt sajt, petrezselyem zöldje, vaj, liszt, 1,5 dl tejszín, 1,5 dl fehérbor, só, bors, 1 tojás, két kis paradicsom.

  • Rizspuding

    Hozzávalók: 10 dkg rizs, 5-6 dl tej, 10 dkg porcukor, 4 dl tejszín, 1 dkg zselatin, vaníliás cukor, citromhéj.

  • Meggymártás

    Nyolcz személyre fél liter vizhez egy liter érett magolt meggyet vegyünk; tegyük azt forró vizbe és adjunk bele egy tojásnyi czukrot, mert ez igen savanyu; kevés sót hozzá.

  • Palócleves

    Hozzávalók: 40 dkg birkalapocka, 30 dkg burgonya, 30 dkg zöldbab, 1 fej hagyma, 1-1 szál sárgarépa és fehérrépa, 3 gerezd fokhagyma, 1 kanálnyi finomliszt, 5 dkg zsír, só, paprika, kömény, kapor, babérlevél, 1 pohár tejföl.

  • Gesztenyerudak

    Hozzávalók:

    15 dkg Rama margarin, 25 dkg gesztenyemassza, 10 dkg darált keksz, 15 dkg finom kristálycukor, 3 ek rum

  • Húsvéti csokifészek

    Hozzávalók: Crunchy Nuts, Cornflakes, vagy más száraz pehely, 15 dkg csokoládé, 2 EK kakaópor, 2 EK cukor, 2 EK vaj, húsvéti édességek.

  • Carolans

    Hozzávalók: 6 tojás sárga, 30 dkg porcukor, 4 dl tejszin, 2 dl rum, 3 dl forralt, majd lehûtött tej,
    3 evõkanál nutella krém, 3 dl vodka.

  • Házi gnocchi

    Hozzávalók: 90 dkg lisztes burgonya, nagyobb darabokra vágva, 2 tojás felverve, 15-17,5 dkg sima liszt, 2 kávéskanál só.

  • Banános Valentin tallér

    Hozzávalók: 2 közepes banán, 1 csésze barnarizs liszt, 1 tk sütõpor, 2 ek agavészirup, 1 ek napraforgóolaj (hidegen sajtolt), ½ ek fahéj.

  • Hortobágyi tarhonya

    Hozzávalók: fél kg krumpli, 20 dkg tarhonya, egy nagyobb hagyma, 20 dkg füstölt szalonna, piros paprika, só.

  • Kocsonyás hal

    Hozzávalók: kb. 1 kg ponty, 2 nagy fej hagyma, 3 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, só, pár szem bors, pirospaprika.

  • Csõben sült gombás paradicsom

    Hozzávalók: l kg paradicsom, l-2 vöröshagyma, 25 dkg gomba, l5 dkg bacon szalonna, l5 dkg ementáli sajt, 10 dkg zsemlemorzsa, l dl tejszín, só, bors, zsályalevél, szerecsendió, fokhagymás vaj.

  • Finom gyümölcssaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg gyümölcs( lehet banán, narancs, mandarin, ananász, alma, meggy, körte, eper, bogyós gyümölcsök), 1 nagy doboz natúr joghurt, 1 citrom, 3 kanál méz.

  • Habos-torta

    56 deka cukrot nagyon finomra törünk s evvel együtt kis ujjnyi hosszú vaníliát is, megszitáljuk az egészet s félretesszük. 8 tojás fehérjét kemény habbá verünk s a cukor felét kanalankint adva hozzá, avval is folyton verjük.

  • Házi hamburger

    Hozzávalók (kb. 6 húspogácsához): fél kg darált marhahús, 1 fej vöröshagyma, só, bors, 1 evõkanál majonéz, 2 tojás, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint fûszerek: gyömbér, paprika, szegfûszeg, chili…;

  • Sonkás-gombás tészta

    Hozzávalók: 35 dkg szalagtészta, 15 dkg vargányagomba, 15 dkg sonka, 2 ek olaj, 2,5 dl tejszín, frissen õrölt feketebors, só.