2024.04.19. - Emma

Kókuszos gömbök

Hozzávalók (40 darabhoz): 20 dkg finomliszt 1 csapott kiskanál sütõpor 12 dkg vaj vagy margarin 7 dkg porcukor 1 tojás 20 dkg kókuszreszelék a nyújtáshoz: liszt a tetejére: méz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A lisztet a sütõporral elkeverjük és a margarinnal vagy vajjal elmorzsoljuk. A cukrot, a tojást és 10 deka kókuszreszeléket belekeverjük és közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Fóliával letakarva fél órára a hu- tõszekrénybe tesszük.

A tepsit sütõpapírral kibéleljük. A tésztát elfelezzük és belisztezett deszkán két hengerré formáljuk, ezeket 20-20 egyforma korongra szeljük, amikbõl golyókat gömbölyítünk. Tepsire rakosgatjuk, és 170 °C-ra elõmelegített sütõben negyedóra alatt világosbarnára sütjük, majd hagyjuk kihûlni. A maradék kókuszreszeléket egy tányérba szórjuk.

A gömbök egyik oldalát elõször a mézbe, majd a kókuszba nyomjuk.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!