rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Tiramisu

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: Fél liter erõs kávé, 3 dl tejszín, 12 dkg porcukor, 1 mokkáskanál fahéj, 30 dkg natúr tejszínes krémsajt (Mascarpone), 1 dl rum vagy konyak, 30-35 db babapiskóta, 2-3 evõkanál kakaópor.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A kávéhoz keverjük a rum felét és a fahéjat, egyenként megforgatunk benne 10-12 babapiskótát, de vigyázzunk, ne ázzanak el. Ezeket mélytálba rakjuk.

    A másik 10-12 babapiskótát félbetörjük, megmártjuk a kávés-rumban, és kirakjuk a tál oldalát. Kikeverjük a krémsajtot a cukorral és a maradék rummal, majd hozzáadjuk a felvert tejszínt. A tál aljára simítjuk a krém felét, a maradék babapiskótákat megmártjuk a kávés-rumos "pancsiban", a krém tetejére fektetjük.

    A piskótaréteg tetejét mindig megszórjuk kakaóporral. Rásimítjuk a krém másik felét. Fóliával betakarjuk, 5-6 órát hûtjük. Tálaláskor, a tetejét meghintjük kakaóporral. A tálból szeleteljük, mint a tortát. Tejszínhabot tehetünk rá.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sajttal sonkával töltött kifli

    Hozzávalók:

    Tésztához:

    - 50 dkg liszt
    - 5 dkg margarin vagy vaj
    - 1 teáskanál só
    - 1 teáskanál cukor
    - 3,5 dkg élesztõ
    - 1,5 dl víz
    - fél dl tej

    Töltelékhez:

    - 20 dkg natúr krémsajt
    - 30 dkg fõtt sonka
    - 2 evõkanál finomra vágott metélõhagyma

    Kenéshez:

    - tojássárgája

    Díszítéshez:

    - köménymag
    - szezámmag

  • Kapros, juhtúrós galuska

    Hozzávalók: 3 db tojás, 10 dkg juhtúró, 30 dkg liszt, fél csokor kapor, 1 evõkanál vaj, 1 evõkanál só.

  • Spagetti Karbonara

    Hozzávalók: 25 dkg sonka (tarjából, vagy húsos szalonnából, baconbõl is finom), 5-6-7 gerezd fokhagyma, olívaolaj, 3 dl tejszín, parmezán, 1 csomag spagetti.

  • Tésztasaláta

    Hozzávalók:

    - 25 dkg tészta
    - 1 piros paprika
    - 1/4 kígyóuborka
    -1 kisebb lilahagyma
    - 1 paradicsom
    - 1 pohár kefír
    - só, bors
    - tetszõleges sajt

  • Húsvéti csülöktál

    Hozzávalók: füstölt fõtt csülök, zöldhagyma, fõtt tojás, frissen reszelt torma, ecetes torma, frissen õrölt feketebors.

  • Fokhagymás baguette

    Hozzávalók: 1 baguette, 5-6 gerezd fokhagyma, só, 8 ek vaj, 1 ek finomra vágott petrezselyemzöld.

  • Körtés felfújt

    Körtés felfújtA felforralt tejbe szórjuk bele a búzadarát, és állandóan kevergetve, közepes tűzön főzzük sűrűre, majd húzzuk le a tűzről. A tojás sárgákat a cukorral, a puha vajjal, a citrom reszelt héjával keverjük fehéredésig, majd dolgozzuk össze a langyosra hűlt tejbedarával. A meghámozott, kisebb kockákra vágott körtéket keverjük össze a mézzel meg a fahéjjal, és a tojásfehérjékből vert habbal együtt lazán forgassuk a tejbedarába. Töltsük kivajazott, zsemlemorzsával beszórt formába, és 180 °C-os sütőben süssük meg. 10 percig pihentessük, és cikkekre vágva tálaljuk.

  • Mozzarellás ízbomba

    Tûzálló tálba öntök egy kis olívát, rá egy sor lebõrözött, felkarikázott paradicsomot.

  • Mexikói csokoládépuncs

    Egy edényben elkeverünk 1.25 dl tejszínt, 0.5 l tejet, 7.5 dkg keserû csokit apróra törve, kevés keserû likõrt. Állandóan keverve felmelegítjük, simára keverjük.

  • Knock Out Drink

    Shakerben összerázzuk az italokat, egy hosszú pohárban a jégkockákra öntjük, narancs szelettel díszítjük.

  • Mézes-mustáros pulyka

    Hozzávalók:

    70 dkg pulykamell, 4 dkg vaj, 3 evõkanál mustár, 2-2 evõkanál barna cukor, méz és frissen facsart narancslé, 1 evõkanál száraz fehérbor, 10 gerezd narancs, õrölt bors, só

  • Medvehagyma leves

    Hozzávalók:

    - 1 csokor medvehagyma
    - 1 kisebb csokor spenót
    - 2 db kisebb burgonya
    - 1 kis szelet szalonna
    - 2 gerezd fokhagyma
    - 5-7 dkg vaj
    - 1 ek liszt
    - só
    - frissen õrölt bors
    - 1-1,5 dl tejszín

  • Tejfölös tyúkpecsenye

    Egy nagyobb tyúkot gondosan megtisztítunk, megmosunk, és vegyes zöldséggel, egész hagymával, borssal, sóval ízesített forrásban lévõ vízbe téve kb. 1 órán keresztül (a korától függõen) fõzünk, majd kiszedjük, és hûlni hagyjuk.

  • Rizibizi

    Párolt rizst készítünk. A zöldborsót vajon puhára pároljuk, sóval ízesítjuk, törött borssal fûszerezzük, petrezselyemzöldet adunk hozzá. A párolt rizshez hozzákeverjük a zöldborsót és a reszelt sajtot. A párolt rizshez hasonlóan tálaljuk. Rántott libamájhoz, pázizsi körítéshez adhatjuk.

  • Bécsi gyûrûfánk

    Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 4-4,5 dl tej, 3 dkg élesztõ, 4 tojássárga, 2 púpozott evõkanál porcukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, a tálaláshoz 2 evõkanál rum és 3 evõkanál sárgabarackíz;

  • Fejessaláta naranccsal

    Hozzávalók: 1 fej saláta, 2 narancs, fél citrom és fél narancs leve, fél tk só, frissen õrölt fehérbors, csipetnyi cukor.

  • Házi csokis perec

    Hozzávalók:

    - 30 dkg liszt
    - 5 dkg õrölt mogyoró
    - 12 dkg vaj
    - 5 dkg sertészsír
    - 15 dkg porcukor
    - 2 tojássárgája
    - 2 evõkanál juharszirup

    A mázhoz:

    - 10 dkg étcsokoládé
    - 2 evõkanál tej vagy tejszín

  • Sóskaleves

    Hozzávalók:

    - 50 dkg sóska
    - 5 evõkanál étolaj
    - 5 evõkanál liszt
    - 6-7 evõkanál kristálycukor
    - 6 dl víz
    - 2 dl tej
    - csipetnyi só
    - 4 db tojás

  • Olasz pulykaropogós

    Hozzávalók: 1000 g-os pulykacomb, 1 db vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 40 ml olaj, 20 g liszt, pirospaprika, kakukkfû, babérlevél, 200 ml paradicsomlé, 100 ml narancslé, 20 ml limettlé, 1 pohár húsleves.

  • Római zöldborsó (Piselli alla romana)

    Hozzávalók: 2 ek olivaolaj, 1 közepes fej hagyma finomra vágva, 1 cs (450 g) mélyhûtött zöldborsó, só, bors, 6 vékony szelet húsos szalonna vékony csíkokra vágva, csipetnyi cukor.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...