2024.04.20. - Tivadar

Pita

Hozzávalók: 1 csomag szárított élesztõ, 1 evõkanál cukor, 375 ml víz, 1 teáskanál só, 1 evõkanál olívaolaj, 450 g liszt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Keverjük össze az élesztõt, a cukrot és a vizet egy nagy keverõtálba, várjunk vele tíz percet, míg az élesztõ kelni nem kezd. Keverjük hozzá a sót és az olajat, majd a lisztet is. Dagasszunk belõle közepes keménységû kenyértésztát.

Szórjuk meg a tetejét liszttel, majd egy száraz konyharuhával takarjuk le, és kelesszük egy órán át. Borítsuk egy lisztezett nyújtódeszkára, majd porciózzuk tíz felé. Kezünkkel formázzunk belõle cipókat, és egy nyújtófával nyújtsuk ki fél centis körökre. Tegyük egy sütõlapra, és forró, gõzös sütõben addig süssük, míg a kenyerek fel nem púposodnak. Vegyük ki, majd egy picit hagyjuk hûlni, és még langyosan tegyük egy mûanyag zacskóba.
Grillezett húsokkal, zöldségekkel, salátákkal tölthetjük.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!