rss
  • Mazsolás vanília leves

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 evõkanál cukor, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál liszt, 1 csomag mazsola.

    A tejet feltesszük fõni a vaníliával úgy, hogy kb. 2 dl-nyi tejet visszatartunk. A tojássárgáját 1 evõkanál cukorral és a liszttel habosra keverjük, majd a megmaradt hideg tejjel hígítva a felforralt tejhez adjuk.

    A maradék cukrot is beletesszük. Közben a rizst külön megfõzzük vízben és a felforralt híg, krémszerû masszához keverjük. A mazsolát is hozzáadjuk. Ha kihûlt, ízlés szerint citrom-vagy narancshéj reszelékkel és gyümölcsdarabokkal is dúsíthatjuk.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Túrós derelye

    Hozzávalók: 1 adag raviolitészta, 25 dkg tehéntúró, 1 tojás, 5 dkg cukor, 3-4 kanál tejföl, 10 dkg zsemlemorzsa, olaj, porcukor, 1 tojássárgája.

  • Olivarizottó aszalt paradicsommal és zsályával

    Hozzávalók: 1 közepes fej hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, 4 ek olivaolaj, 40 dkg rizs, 2 dl fehérbor, 1 l zöldségleves, 12 dkg fekete olajbogyó, 12 dkg olajban eltett, lecsepegtetett aszalt paradicsom, 12 zsályalevél, 10 dkg reszelt parmezán, só, õrölt feketebors.

  • Barackos sertésszelet

    Barackos sertésszeletA megtisztított karaj szeleteket kicsontozzuk, jól kiverjük, megsózzuk, borsozzuk, egy kis ételízesítőt is szórhatunk rá és a vajban mindkét oldalukat piros-ropogósra sütjük. Tűzálló tálra egymás mellé rakjuk a szeleteket, és minden szeletre egy fél barackot teszünk. Ráöntjük a vajat, amelyben a hús sült, a tetejét meghintjük reszelt szerecsendióval, és a sütőben felső lángon egy kissé megpirítjuk a tetejét. Ízlés szerinti körettel tálaljuk, legjobban talán a rizs köret illik hozzá. Hozzávalók: 8 szelet sertésborda, 5 dkg vaj, barack kompót, szerecsendió, só, bors.

  • Epres piskóta omlett

    Hozzávalók a piskótához :

    6 tojás, 12 dkg kristálycukor, 15 dkg liszt, fél cs. sütõpor, 2 ek. víz

    Hozzávalók a krémhez :

    30 dkg túró, 2 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 1 citrom héja, 1 cs. vaníliás cukor 20 dkg eper

  • Tejfölös gombás gombóc

    Hozzávalók: 20-22 dkg liszt, 2 zsemle, 25 dkg gomba, 1 kis fej vöröshagyma, 2 tojás, két-két és fél dl tej, 2 evõkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál Vegeta, 1 késhegynyi törött bors, a tálaláshoz 2 dl tejföl.

  • Olasz tatár

    Hozzávalók: 20 dkg bélszín, vagy hátszín, 1 tojássárgája, 1 ek apróra vágott hagyma, 1/2 ek citromlé, 1 ek olivaolaj, 1 kk só, 1/2 ek apróra vágott zöldpetrezselyem, 1/2 kk mustár, 2 ek ketchup, 5 szem kapribogyó (összevágva), 5 csepp Tabasco, bors, paprika.

  • Tepsis karfiol

    Hozzávalók: 1 közepes karfiol (kb. 50 dkg tisztán), 1 csomó leveszöldség, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 evõkanál liszt, 2 dl tej, 1 kiskanál pirospaprika, só, késhegynyi õrölt borókabogyó, õrölt fehér bors, 1 vöröshagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 2 tojás, 2 dl tejföl, 2 paradicsom.

  • Lórúgás

    A hozzávalókat egy korsóban keverjül össze. Utána igyuk meg nagyon nagyon óvatosan.

  • Mazsolás húsvéti cipó

    Hozzávalók:

    - 50 dkg liszt (fele tönköly búzaliszt)
    - 3 dkg élesztõ
    - bõ 1 dl tej
    - 20 dkg kézmeleg vaj
    - 5 dkg porcukor
    - 5 dkg barna nádcukor
    - pici só
    - 3 egész tojás + 2 tojássárgája
    - 10 dkg mazsola
    - 1 citrom és 1 narancs reszelt héja
    - jégcukor a díszítéshez

  • Gombás virslisaláta

    Hozzávalók: 3 pár virsli, 15 dkg szeletelt, fõtt gomba, 1 dl majonéz, 1 pohár tejföl, 1 kk citromlé, bors, só, 1 ek fehérbor.

  • Mandarinlekvár

    Hozzávalók: 2000 g mandarin, 1 csomag lekvárzselésítõ (2:1), 500 g cukor, pár szem szegfûszeg, 2 db fahéjrúd, 1 vaníliarúd.

  • Bakonyi betyárleves

    Hozzávalók: 35 dkg marhaszegy, 1 pár csirkecomb, 20 dkg vegyes zöldség, 1 fej hagyma, só, egész bors, csípõs paprika, csusza tészta, 1 egész tojásból és a hozzávaló lisztbõl.

  • Krémes ribizlis sütemény

    Krémes ribizlis süteményAz egész tojásokat és a cukrot habosra keverjük. Öntsük hozzá az olajat, majd fakanállal keverjük hozzá a kakaós lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 170 fokon, kb. 10-12 percig süssük, majd hagyjuk kihűlni. A pudingot a tejjel és a cukorral a szokásos módon készítsük el, főzzük sűrűre és hagyjuk kihűlni. Mixerrel keverjük habosra a margarint és kanalanként adjuk hozzá a pudingot. A kihűlt piskótára kenjük rá a krémet és sűrűn rakjuk ki ribizlivel. A tetejére készítsünk piros tortazselét a zacskón lévő leírás szerint. Pár órára helyezzük hűtőbe fogyasztás előtt.

  • Kelleves

    Hozzávalók: 30 deka kelkáposzta, étolaj, 3 deka liszt, 30 deka csont, egy kávéskanálnyi paprika, 6 deka vöröshagyma és néhány szem köménymag.

  • Jércemellsaláta almával

    Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé; 1 db kígyóuborka; 10-15 dkg savanykás alma; szûrt citromlé;
    fokhagymás salátaöntet; kevés õrölt fahéj; szezámmag; kevés margarin.

  • Húsvéti citromtorta

    A tésztához: 8 EK liszt, 8 EK porcukor, 8 tojás, késhegynyi sütõpor. A krémhez: 20 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 1 EK liszt, 2 dl tej, 1 citrom, citrommáz, apró szines cukorkák (egérszar).

  • Lencsefõzelék

    Hozzávalók: lencse, zsír, liszt, pirospaprika, vöröshagyma, fokhagyma, tejföl, babérlevél, mustár, citromlé, citromhéj, cukor, só.

  • Banana Coko

    Hozzávalók: 8 jégkocka, 2 cl banánszirup, 6 cl marakujanektár, 6 cl narancslé, 6 cl kókuszlikõr.

  • Angolos burgonya

    Hozzávalók: 1 kg apró szemû burgonya, só, 5 dkg vaj.

  • Gyors tejfölös pogácsa

    Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 20 dkg fagyos zsír, 1 kk. só, 1 sütõpor, tejföl.