rss
  • Római zöldborsó (Piselli alla romana)

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 2 ek olivaolaj, 1 közepes fej hagyma finomra vágva, 1 cs (450 g) mélyhûtött zöldborsó, só, bors, 6 vékony szelet húsos szalonna vékony csíkokra vágva, csipetnyi cukor.

    A felhevített olajban aranybarnára pirítom a hagymát. Hozzáadom a szalonnát és közepes hõfokon 10 percig pirítom.

    Hozzáadom a zöldborsót, sózom, borsozom, cukrozom és gyenge lángon mintegy 10 percig párolom. Azonnal tálalom.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Spárgaleves

    A megtisztított spárgát olyan darabokra vágom mint a vajbabot. Annyi vizet teszek rá, hogy elbukjon és felteszem fõni. Fûszerkét teszek bele sót, 2-3 gerezd fokhagymát, 1 vöröshagymát, 1 babérlevelet.

  • Uborkás joghurttál

    Hozzávalók: 1 salátauborka, 2 gerezd fokhagyma, zellerfûszersó, fél csomó kapor, fél ek olivaolaj.

  • Kapros, joghurtos sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma, 2 pohár joghurt, csipetnyi tárkony, 2 evõkanál liszt, fél csokor kapor, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Tormával töltött rántott szelet

    Hozzávalók: 4 szelet sertéscomb, 2 evõkanál ecetes torma, 2 evõkanál juhtúró, 1 evõkanál sûrû tejföl, kevés cukor, ízlés szerint só, 1 db egész tojás, kevés liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz;

  • Nápolyi zöldségleves

    Hozzávalók: 2 sárgarépa, 2 fehérrépa, 2 karalábé, 1/4 zeller, 1 citrom, 1 kk levesizesítõ, 1 kk paradicsompüré, 10 dkg parmezán, õrölt bors, só.

  • Almás csacsifüle

    Hozzávalók: 1200 ml liszt, 2 tojás, 2 ekanál cukor, 1 van.cukor, csipet só, 2 diónyi margarin ,250 ml tej, ebben feloldva 4 dkg élesztõ, citromhéj, narancshéj.

  • Fetás céklasaláta

    Hozzávalók 2 személyre: 3 cékla, 3 szál újhagyma, 10 dkg feta sajt, 1 erõspaprika, 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj, balzsamecet, só.

  • Grillsajtos tojássaláta

    Hozzávalók 4 személyre:5 db tojás, 2 csomag Gici grillsajt, kevés olaj, 150g csemege uborka,1 csomag újhagyma, só, fehér bors, porcukor, 1 pohár kefir, fél citrom leve,1 kávéskanál csípõs mustár. Díszítéshez: salátalevél, paradicsom, petrezselyemzöld.

  • Pecsenyekacsamáj

    Hozzávalók: 3-4 evõkanálnyi olaj, 50dkg pecsenyekacsamáj, 1 nagy vöröshagyma, 4-5 db érett paradicsom és zöldpaprika, 5 dkg szezánmag.

  • Milánói makaróni egyszerûen

    Hozzávalók: 500 g makaróni tészta, 3 kicsi konzerv sûritett paradicsom, 20 dkg párizsi, 1 pohár tejföl, 15 dkg reszelt sajt, ízlés szerint só, cukor, morzsolt majoranna;

  • Ananászos Tiramisu

    Hozzávalók: 1 dob. Ananász konzerv, 3 dkg vaj, vagy margarin,10 dkg kristálycukor, 1 cs. babapiskóta , 8 evõkanál ananászlé, 3 tojás sárgája, 30 dkg. Mascarpone (olasz sajt), 1,5 dl Jogobella joghurt (papaya-lime) ízû, 1 citrom reszelt héja, kakaópor, igény szerint 2 evõkanál kókuszlikõr.

  • Csokoládélikõr

    Hozzávalók: 2 dl víz, 15 dkg cukor, 3 evõkanál kakaó, 2,5 dl rum, sûrített tej.

  • Gombás máj

    Hozzávalók:

    30 dkg marhamáj, 40 dkg gomba, 1 darab póréhagyma, 1 db vöröshagyma, bors, bazsalikom, kakukkfû, só, szójaszósz, petrezselyem, 2 dl fõzõtejszin, liszt, szerecsendió

  • Forgácsfánk

    Hozzávalók: 30 dkg finomliszt, 3 tojássárga, 1 evõkanál rum, 1 dl tejföl, 1 evõkanál citromlé, 1 citrom lereszelt héja, csipetnyi só, 1 zacskó vaníliás cukor.

  • Mexikói tokány

    Hozzávalók: 1 kg sertéslapocka vagy -csülök, 30 dkg gomba, 20 dkg hagyma, 20 dkg paradicsom (vagy ennek megfelelõ paradicsompüré), 1 kanál pirospaprika, 1,5 dl olaj, két szem szegfûbors õrölve, só.

  • Tiroli gombóc

    Hozzávalók: Liszt 0,25 kg, tojás 4 db, tejföl 4 db, só késhegynyi, vaj 3 dkg, tejföl 2 dl, sonka 10 dkg.

  • Borsóleves húsosan

    Borsóleves húsosanA husit felkockázzuk, olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a borsót és a zöldségeket. Felöntjük őket vízzel, majd fűszerekkel ízesítjük. Ha a hús és zöldség is megpuhult, akkor elkészítjük a rántást kb. 2 kanál lisztből kevés olajjal, ha megpirult, pici pirospaprikát adunk hozzá és besűrítjük vele a levest. A tojásokból a liszttel, pici sóval a szokásos módon nokedlit készítek és beleszaggatjuk a levesbe és ha a nokedli puhára főtt, elkészült a leves. Ha konzervből üveges borsóból készítjük, akkor előbb a répát megfőzzük, beleszaggatjuk a nokedlit, majd a rántás jön és csak utólag adjuk hozzá a borsót, mivel már meg van főve, hogy ne főjjön szét.

  • Baconos csirkemáj

    Hozzávalók:

    - 12 db csirkemáj
    - bacon
    - majoranna

  • Házi szaloncukor 2.

    Hozzávalók: 1/2 kg cukor, 2 dl víz és a megfelelõ ízesítõ anyagok: citrom, darált dió vagy mogyoró, baracklekvár vagy málnadzsem, vaníliás cukor, narancs- vagy császárkörte-aroma.

  • Rózsafánk

    Hozzávalók: 25 deka liszt, 4 darab tojés, 2 evõkanál tejfel, 5 deka porcukor, só és meggybefõtt.