rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Fokhagymás, olajos, feferonis makaróni

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: fél kiló csõtészta, 3 gerezd fokhagyma, 2 fefferoni (kutyapöcsü, vagy macskapöcsü erõspaprika), 5 ek olaj, 10 dkg reszelt parmezán, só.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Az erõspaprikákat felvágom, erét kivágom, húsát nagyon apróra metélem. Egy mély tálban felhevítek 3 ek olivaolajat, megpárolom rajta az erõspaprikát és a zúzott fokhagymát.

    3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek olajat. Mikor forr, beleteszem a csõtésztát és lassú tûzön, idõnként kevergetve 8-10 perc alatt "fogkeményre" (al dente) fõzöm. Leszûröm, a mély tálba teszem, alákeverem. 4 elõmelegített tányérra osztom a tésztát és parmezánsajttal tálalom.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Joghurtos rántott leves

    Hozzávalók: 2 evõkanál liszt, margarin, 2 zöldségleves-kocka, só, bors, pirospaprika, 1 pohár joghurt, pirított kenyér.

  • Rakott hústorta

    Hozzávalók: 1 doboz gyorsfagyasztott leveles tészta, 1 doboz 1/2 kg-os vagdalthús-konzerv. 2 tojás + 1 tojássárga, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 pohár tejföl, 2 evõkanál búzadara, 1 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt szerecsendió-virág, só és törött fekete bors ízlés szerint.

  • Rakott halfilé

    Hozzávalók: 4 vörös sügérfilé vagy hekk, (egyébként kb. 20 dkg), só, õrölt bors, 1/2 citrom leve, 1 csokor petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, 8 dkg zsemlemorzsa, 2 tojás, 8 ek tejszín, 2 kk paradicsompüré, 4 dkg vaj, vaj a tûzálló tál kikenéséhez.

  • Martinikoktél

    Hozzávalók: 1 pohár gin (dry), 1 pohár Martini (bianco), 1 öntet orange bitter, 1 koktélcseresznye, jég.

  • Krémeslepény

    12 deka lisztet 2 deka vajjal, 1 késhegynyi sóval, 1 kávéskanálnyi ecettel és szükséges mennyiségû vízzel rétestésztává eldolgozunk. A tésztát bevagdosva, 10 percig félretesszük, azután kinyújtva 10 deka hideg vajat csomagolunk bele.

  • Céklaleves

    CéklalevesA hagymát megpucoljuk, majd lereszeljük, a céklát és az uborkát i megtisztítjuk, megpucoljuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A céklalevet, a tejfölt és a joghurtot jól összekeverjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Összevegyítjük a felszelt zöldségekkel és jól behűtjük. Tálaláskor a tetejére fektetjük a vékony tojáskarikákat és megszórjuk pici vágott petrezselyemmel. Hozzávalók: Fél kg ecetes céklasaláta, 2 dl tejföl, 2 dl joghurt, 2 dl céklalé, 3 szem savanyú (vagy kovászos uborka), 1 fej hagyma, 2 kemény tojás, só, bors.

  • Vaníliás túrótorta sütés nélkül

    Hozzávalók: 1 kg 20 dkg félzsíros tehéntúró, 20 dkg omlós keksz, 10 dkg vaj, 4 evõkanálnyi zöld citrom lé, 10 dkg kristálycukor, 1 vaníliarúd, 2 zacskó vaníliás krémpor, 2,5 dl tejszín, 2 ág citromfû, 10-15 szem pisztácia.

  • Kagylókrémleves

    A megtisztított póréhagyma fehér részét vékony karikákra, a burgonyát apró kockákra vágjuk. A póréhagymát az olvasztott vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a burgonyát, fél liter vizet, a bort, a kagylók leszûrt levét és puhára fõzzük.

  • Banana Bliss

    Keverõpohárban készítjük, és koktélospohárba szûrjük.

  • Kókuszgolyók csokiba mártva

    Kókuszgolyók csokiba mártvaA mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá) Ezután nedves kézzel, formáljunk kb. diónyi nagyságú golyókat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tálcára. Helyezzük be a fagyasztóba 1-2 órára, hogy a golyók teljesen megdermedjenek. A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd gőzfürdő fölött, néha megkeverve olvasszuk fel. Ezután vegyük ki a fagyasztóból a kókuszgolyókat, majd egyesével vonjuk be az olvasztott csokoládéval.

  • Knock Out Drink

    Shakerben összerázzuk az italokat, egy hosszú pohárban a jégkockákra öntjük, narancs szelettel díszítjük.

  • Orsótészta illatos zöldségraguval

    Hozzávalók: 1 kisebb padlizsán, 30 dkg paradicsom, 30 dkg cukkini, 1 piros húsos paprika, 2 szál bazsalikom, 1 ágacska rozmaring, majoranna, 3 db hagyma, 6 evõkanál olívaolaj, 2 evõkanál paradicsompüré, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg parmezán sajt, 40 dkg orsótészta.

  • Zöldmetélt fetával, kaporral

    Hozzávalók: 35 dkg zöld és fehér metélt tészta, 1 citrom, 20 dkg feta sajt, 1,5 dl zöldségleves (kockából), só, frissen õrölt bors, 2 evõkanál finomra vágott kapor, csipetnyi cukor.

  • Hagymás libamell

    Hozzávalók: 1 db nyúzott libamell, 1 nagy fej hagyma, 10 dkg füstölt szegy, 1 kanál zsír, só, bors.

  • Bundás patiszon

    Csak körülbelüli arányokat tudok. A mennyiség az egyéni ízlés függvénye: 3 db kisebb patisszon (kb. 1 kg), 2 nagy fej vörös hagyma, 1 doboz gyors rizs, 7-8 db tojás, 3-4 db paprika, 1-2 db paradicsom, 1,5 doboz 450 gr-os tejföl, (pici sima rizs), vegeta, só, bors, pirospaprika, pritamin paprika, füstölt sajt végérõl a füstölt héj, kb. 10 dkg füstölt sajt, vaj a tepsi kikenéséhez.

  • Gyros (egy baráti vacsorához)

    Hozzávalók: 10 kg birka szelethús, 3 zacskó görög fûszerkeverék (pl. Kotányi), fél liter olaj, só.

  • Tavaszi raguleves

    Hozzávalók: 2 csirkeaprólék, vagy fél kg kockára vágott borjúhús, negyed kg fejtett borsó, l zsenge újkaralábé, negyed kg gomba vagy spárga, 1 csokor petrezselyem, 2 kanál liszt, 3 evõkanál liszt, só.

  • Erotikus kókusz csók

    Hozzávalók: A tészta: 7 tojás fehérjét felverünk 30 dkg cukorral, hozzákeverünk 5 evõkanál réteslisztet és 15 dkg kókuszreszeléket. Zsírozott, lisztezett közepes nagyságú tepsibe öntjük, és elõmelegített sütõben megsütjük. Kb. fél óra, de vigyázzunk, mert könnyen kiszárad!

  • Gombás bélszínszelet

    Hozzávalók: 4 szelet bélszín, 1 fej hagyma, 2,5 dl fehérbor, 3 tojássárgája, 1 ek. vaj, fél citrom leve, só, bors, 25 dkg gomba, liszt, vaj, 0,5 l erõleves, fél pohár bor.

  • Céklasaláta- savanyúság

    2 kg céklát megmosok és héjában, sós vízben megfõzöm (kb. 2 óra fedõ alatt).

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...