2025.11.20. - Jolán

Fokhagymás, olajos, feferonis makaróni

Hozzávalók: fél kiló csõtészta, 3 gerezd fokhagyma, 2 fefferoni (kutyapöcsü, vagy macskapöcsü erõspaprika), 5 ek olaj, 10 dkg reszelt parmezán, só.
Az erõspaprikákat felvágom, erét kivágom, húsát nagyon apróra metélem. Egy mély tálban felhevítek 3 ek olivaolajat, megpárolom rajta az erõspaprikát és a zúzott fokhagymát.

3 liter vizet felforralok, sózom és beleteszek 2 ek olajat. Mikor forr, beleteszem a csõtésztát és lassú tûzön, idõnként kevergetve 8-10 perc alatt "fogkeményre" (al dente) fõzöm. Leszûröm, a mély tálba teszem, alákeverem. 4 elõmelegített tányérra osztom a tésztát és parmezánsajttal tálalom.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!