rss
  • Sörpuncs

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 1 tojás, 0,2 cl rum, 1/4 l sör, Zucker.

    A tojást a rummal felverem. A sört a cukorral felhevítem és állandó keverés közben a tojáshabhoz keverem.

    Kellemes italozást!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Karalábéfõzelék

    Hozzávalók: 400 g zsenge karalábé, 50 g vöröshagyma, 1 pohár tejföl, 50 g zsír, pirospaprika, liszt, cukor, petrezselyemzöld, zsenge karalábélevél, só, ételízesítõ.

  • Juhsajttal töltött paprika

    Hozzávalók: 4 nagy piros paprika, 20 dkg Feta sajt, 2 tojás, 1 csomó petrezselyemzöld, feketebors, 6 ek olivaolaj, 2 ek borecet.

  • Dióval töltött alma

    Hány 4 személyre: 4 alma, 10 dkg dióbél, 10 dkg cukor, 4 dl vörösbor, 5 ek méz, õrölt fahéj, 3 ek narancsszörp, 2 dl tejszínhab, 15 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 tojás, 3 ek cukor, fél cs sütõpor.

  • Túrós rétes (édes)

    Hozzávalók: 35 dkg sovány túró, 5 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 2 dkg mazsola, 1 dkg gríz, 1 citrom, 2 tojás, 1,5 dl tejföl.

  • Édes-paradicsomos sárgaborsóleves

    Hozzávalók: 25 dkg sárgaborsó, 1 nagyobb paradicsompüré konzerv, 1 ek cukor, 1 kk só, csipetnyi morzsolt majoránna,2 ek liszt, vegeta.

  • Csokoládé csók

    Egynegyed kiló barna mandulát hosszúkásra vágunk, azután egynegyed kiló egész cukrot vízbe mártunk s a mandulával együtt, tûzön sárgára pirítunk.

  • Tonhalsaláta

    3 dl tejfölben elkeveresz 1 kis tubus majonézt, némi mustárt, sózod, fehérborssal ízesíted. 2 konzerv kukoricát, 2 fürtösuborkát (kockára vágva), 2 szép, színes kaliforniai paprikát (vagy 3-4 haza paprikát), szintén kockára vágva a salátástálba öntesz. 2 konzervtonhalat villával szálkásítasz, mehet a tálba.

  • Gesztenyés kifli

    Hozzávalók:

    Tészta: liszt 40 dkg, vaj 28 dkg, tojássárgája 2 db, porcukor 4 ek, só 1/2 késh., élesztõ 5 dkg, tej 2 dl; töltelék: gesztenye 75-100 dkg, cukor 20 dkg, vanília 1/2 rúd, tojás 1 db.

  • Tejfölös csirkeszelet

    Tejfölös csirkeszeletA csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, besózzuk, és forró olajon mindkét felüket pirosra sütjük. Közben felteszünk körülbelül két liter vizet forrni, amelybe teáskanálnyi ételízesítőt és három darab babérlevelet dobunk. Ha a húsok megsültek, a vízben teljesen puhára főzzük. Ez hozzávetőlegesen 30-40 percet vesz igénybe. Ezután a forró vízhez adjuk a tíz evőkanál prézlit, 1 evőkanál búzadarát és a tejföllel elkevert mustárt. Tíz percig összefőzzük, a prézlitől és a darától sűrű, szaftos lesz. (Aki szereti, az tehet bele egy kis gombát is a szószba.)

  • Szalonnás pulyakmáj

    Hozzávalók: 50 dkg pulykamáj (szív nélkül), 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor zöldhagyma (szárával együtt), 1 kupica konyak, 1 dl vörösbor, 2 dl tejföl, csipetnyi pástétomfûszer, kedvünk szerint só és törött fekete bors.

  • Karfiolos-szardellás metélt

    Hozzávalók: 40 dkg metélt tészta, 1 fej karfiol, 1 doboz olajos szardella, 2 ek. olaj, ételízesítõ, õrölt bors, só.

  • Gábris leves

    30 dkg sertéshúst megdarálunk, sóval, törött borssal és 1 db tojással összedolgozzuk. Vizes késsel gombócokat formálunk belõle és a húsleveshez hasonlóan bezöldségelt és fûszerezett, forrásban levõ paradicsom-ivóléhez adjuk.

  • Tojásos rizs

    Hozzávalók: rizs, víz, tojás, olaj, só.

  • Alufóliás sárgarépa

    Hozzávalók: 1 kg zsenge tavaszi sárgarépa, 5 dkg vaj, só, csipetnyi reszelt szerecsendió.

  • Karácsonyi gyümölcskenyér

    Hozzávalók: 7 tojás, 7 evõkanál cukor, 8 evõkanál liszt, 2 kávéskanál sütõpor, késhegynyi szódabikarbóna.

  • Konfetti Bólé

    A limonádét, a szõlõlevet a gyümölcsökkel és a rummal együtt nagy üvegedénybe öntjük, és kb 2 órára hidegre állítjuk.

  • Tárkonyos csirkeleves

    Hozzávalók: 1 db filézett csirkemell, 1 fej vöröshagyma, 3 dkg vaj, 2 l víz, 1 szál sárgarépa, 15 dkg zöldborsó, 1 citrom, 1 kanál liszt, só, õrölt fehérbors 1 dl tejszín, 2 dl tejföl, 1 csokor tárkony. Galuskához: 1 tojás, 4 kanál liszt, só.

  • Majonézes kukoricasaláta

    Hozzávalók:

    - 1 doboz kukorica
    - 30 g majonéz
    - 5 g mustár
    - 60 g tejföl

  • Fogoly kelkáposztában

    Egy szép fej kelkáposztát gyenge sós vízben puhára fõzünk. Szitára tesszük, levét jól lecsurgatjuk.

  • Havas háztetõ

    Hozzávalók:

    6 db tojás, baracklekvár, 10 dkg ráma, 1 cs. vaníliacukor, porcukor, és reszelt citromhéj.