rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Francia karalábé

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 8 fej zsenge karalábé, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, 1 csokor petrezselyemzöld.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A meghámozott, laskára vágott karalábét a forró vajban megforgat­juk, majd egy kevés sóval a saját levében puhára pároljuk. Finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük, a tojássárgájával elkevert tejföllel leöntjük, és a sütõben megsütjük.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Céklaleves

    CéklalevesA céklákat alaposan megmossuk, és héjában puhára főzzük. A répákat és a zellerszárat megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A káposztát csíkokra vágjuk. Kevés olajon 10 percig pároljuk az előkészített zöldségeket. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a feldarabolt, héjatlan paradicsomot, felforraljuk, és kis lángon kb. 20 percig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Közben lehúzzuk a cékla héját és kockákra vágjuk. A leveshez adjuk, sózzuk, édesítjük. Még 3-4 percig főzzük, majd összeturmixoljuk.

  • Gyümölcsös palacsinta-felfújt

    20 deka lisztbõl a szokott módon palacsintákat sütünk, és ujjnyi csíkokra vágjuk. Kivajazunk, vagy margarinnal kikenünk egy kerek, mély tûzállótálat és beleterítjük a palacsinta egyharmadát.

  • Májas-virslis rétes

    Hozzávalók:

    1 zacskó burgonyapehely, 3 dl tej, 2 tojás, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál orölt feketebors, 1 teáskanál majoránna, 1 evokanál finomra vágott petrezselyem zöldje, 15 dkg májpástétom, 2 pár virsli, 4 réteslap, 3 evokanál étolaj.

  • Õszibarack krémleves

    Hozzávalók:

    1 kg õszibarack, cukor ízlés szerint, 2-3 szegfûszeg, 3-4 db fahéj, 1-2 dl tejszín

  • Kelbimbó leves

    Hozzávalók: 50 dkg kelbimbó, 10 dkg virsli, 3 dkg Kolozsvári szalonna, 3 dkg margarin, 2 dkg liszt, 1 dl energiaszegény tejföl, só, szerecsendió.

  • Amerikai ananászos csirke

    Hozzávalók: 2 csirkecomb vagy -mell, 1 dl tejszín, liszt, só, bors, 50 g vaj vagy margarin, 2 evõkanál olaj, 4 karika ananász, 1/2 csokor petrezselyem zöldje.

  • Túrófánk (nagyszerû ebédsütemény)

    25 deka lisztet dörzsöljünk el gyúródeszkán 20 deka vajjal, majd adjunk hozzá 25 deka friss, szitán áttört tehéntúrót, 2 tojás sárgáját, kevés sót, 1 csomag Váncza-sütõport és 12 deka cukrot.

  • Kókuszos kocka

    Hozzávalók:

    - 10 dkg kókuszreszelék a hintéshez

    Máz:

    - 5 dkg kakaópor
    - 1-2 evőkanál tej
    - 25 dkg porcukor
    - 22 dkg margarin
    - 20 dkg liszt
    - 1 teáskanál sütőpor
    - 5 evőkanál víz
    - 20 dkg cukor
    - 5 tojás

  • Gyümölcskenyér

    GyümölcskenyérA margarint 28 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és hozzáadjuk a felaprított gyümölcsöket és a reszelt narancs héjat. A tojásfehérjét a maradék 6 dkg porcukorral kemény habbá verjük és lágyan összekeverjük a margarinos masszával. Ezután hozzáadjuk a lisztes gyümölcsmasszát. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük. 180 fokon kb. 45 percig sütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval ecsettel lekenjük. Csokizás után egy kis darált mogyoróval díszíthetjük.

  • Finom gyümölcssaláta

    Hozzávalók 4 személyre: 1 kg gyümölcs( lehet banán, narancs, mandarin, ananász, alma, meggy, körte, eper, bogyós gyümölcsök), 1 nagy doboz natúr joghurt, 1 citrom, 3 kanál méz.

  • Céklaleves

    Hozzávalók:

    Fél kg ecetes céklasaláta,
    2 dl tejföl
    2 dl joghurt
    2 dl céklalé
    1 fej hagyma
    2 kemény tojás

    bors

  • Minestrone (eredeti recept)

    Hozzávalók: 1 ek aprított petrezselyemzöld, 2-3 ek extra szûz olíva olaj, 50 dkg burgonya, 30 dkg hagyma, 60-70 dkg kelkáposzta, 15-20 dkg zöldborsó, 15-20 dkg zöldbab, 15-20 dkg bab (konzerv), 10 dkg parmezán sajt (reszelt), 3-4 db répa, 2-3 db cukkini, 2-3 db paradicsom, 1 db leveskocka, 1 csipet só, 2 szál zeller.

  • Fonott kalács

    Hozzávalók 4 fõre: 3 dl tej, 4 ek cukor, 5 dkg vaj, 1/2 tk só, 50 dkg liszt, 2,5 dkg friss élesztõ.

  • Kagylós tészta recept

    Hozzávalók:
    30 dkg kagylótészta, 1 doboz kagylókonzerv (lehet füstölt is), 1 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma (szárával együtt), 1 citrom leve és reszelt héja, 5 dkg vaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, a tetejére kevés tejföl;

  • Káposztasaláta

    Egy kg fehér és egy kg vörös káposztát külön-külön meggyalulunk - vagy vékonyra vágunk -, és 2-2 evõkanál sóval meghintve másnapig állni hagyunk.

  • Káposztasaláta

    Hozzávalók: 1 kg káposzta, 1 nagy fej vöröshagyma, kevés só, 50-60 deka érett paradicsom, 5 deka cukor, 3 deci savanyú tejföl.

  • Bazsalikomleves

    Hozzávalók 4 személyre: 400 g bazsalikom, 600 ml zellerlé, 400 g tejszínes joghurt, 2 ek. balzsamecet, só, cayenne-i bors, cukor, 200 g koktélparadicsom, 4 ek. pineamag, 80 g durvára reszelt parmezán.

  • Adventre: mézes-gesztenyés rolád

    Hozzávalók: 12 dkg rétesliszt, 4 tojás, 20 dkg méz, késhegyni szódabikarbóna. A krémhez: 15 dkg gesztenyemassza, 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 0,5 dl rum.

  • Majonézes sárgadinnye

    Hozzávalók: 1 középnagyságú cukordinnye, 15 dkg eidami sajt 1 cm-es kockákra vágva, 1 tcs. darabolt ananász (konzerv), 6 ek. majonéz, 1 ek. friss mentalevél.

  • Mexikói csirke

    Hozzávalók: 1 db csirke kb. 1200 g, 50 g paradicsompüré, 150 g vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 100 g zöldborsó, 10-15 szem olívabogyó, 1 mokkáskanál õrölt fahéj, 1 db babérlevél, 2 dl fehérbor, só.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...