2024.03.19. - József, Bánk

Gomba vadasan

A tisztított, cikkekre vágott gombát 5 dkg zsírban megpároljuk, sóval, borssal meghintjük. Ezzel egyidejûleg ugyancsak 5 dkg zsíron megpirítunk karikákra vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel, mustárral ízesítjük, felöntjük vízzel, és puhára fõzzük, majd szitán áttörjük.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

2 dkg zsírból és a lisztbõl cukorral barna rántást készítünk, besûrítjük vele a zöldséglevet, citromlével ízesítjük, tejföllel dúsítjuk és a párolt gombára, öntjük. 1-2 percig együtt forraljuk. Zsemlegombóccal, vagy makarónival tálaljuk.

Hozzávalók:
80 dkg erdei gomba
12 dkg zsír
10 dkg vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
10 dkg gyökér
4 dkg liszt
2 g õrölt bors
1 tk. szemesbors
mustár
2 babérlevél
2 dl tejföl
1 citrom
cukor


Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!