2025.11.01. - Marianna

Gomba vadasan

A tisztított, cikkekre vágott gombát 5 dkg zsírban megpároljuk, sóval, borssal meghintjük. Ezzel egyidejûleg ugyancsak 5 dkg zsíron megpirítunk karikákra vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel, mustárral ízesítjük, felöntjük vízzel, és puhára fõzzük, majd szitán áttörjük.
2 dkg zsírból és a lisztbõl cukorral barna rántást készítünk, besûrítjük vele a zöldséglevet, citromlével ízesítjük, tejföllel dúsítjuk és a párolt gombára, öntjük. 1-2 percig együtt forraljuk. Zsemlegombóccal, vagy makarónival tálaljuk.

Hozzávalók:
80 dkg erdei gomba
12 dkg zsír
10 dkg vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
10 dkg gyökér
4 dkg liszt
2 g õrölt bors
1 tk. szemesbors
mustár
2 babérlevél
2 dl tejföl
1 citrom
cukor


Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!