2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Gyümölcsös palacsinta-felfújt

20 deka lisztbõl a szokott módon palacsintákat sütünk, és ujjnyi csíkokra vágjuk. Kivajazunk, vagy margarinnal kikenünk egy kerek, mély tûzállótálat és beleterítjük a palacsinta egyharmadát.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Simára keverünk három tojássárgát 10 deka cukorral, egy csomag vaníliás cukorral. két deci tejjel, és óvatosan, ne-hogy összetörjön, beleadjuk a tojások habbá vert fehérjét.

Meglocsoljuk vele a lerakott palacsintát, és kirakjuk kis kockákra vágott befõttel vagy kimagozott cseresznye-vagy meggybefõttel. illetve beteríthetjük reszelt almával is. Erre ismét palacsinta. rá ismét gyümölcsöt rakunk, a vaníliás krémmel locsolva.

Tetejére palacsintacsíkokat terítünk, és az egészet a maradék krémmel leöntve, a sütõben megsütjük. (Ha gazdagabban akarjuk adni, a gyümölcsréteget megszórhatjuk még durvára vágott dióval is.)

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!