2024.05.13. - Szervác, Imola

Gombás göngyölt hús (kímélõ étel)

Egy szép, száraz tömör marhahúsdarabot (felsált vagy fartõt) megtisztítunk minden hártyától, és késsel úgy vágunk be, hogy egy nagy, téglalap alakú szeletet kapjunk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Simára keverünk két nyers tojást egy evõkanálnyi liszttel, sóval, törött borssal meg két evõkanálnyi nagyon apróra vágott vagy darált szárított gombával. (A gyógy-növényboltokban kapható gombát kályhán vagy fûtõtesten még tovább szárítjuk, akkor könnyen megdarálható a kávé- vagy diódarálón).

A nagy hússzeletre kenjük, két végét ráhajtjuk, nehogy kifollyék belõle a töltelék, és a húst összegöngyöljük, zsineggel átkötjük. Kívülrõl sóval, törött borssal, mustárral bedörzsöljük a hússzeletet, és két evõkanál olajon minden oldalán átsütjük. Mellévágunk karikára 20--20 deka sárga- meg fehérrépát, aláöntünk egy kis vizet, és egy babérlevéllel, meg két szem borókabogyóval fûszerezzük. Fedõ alatt, lassú tûzön, a levében idõnként megforgatva puhára pároljuk.

Végül a húst deszkára téve, a zsinegtõl megszabadítjuk, felszeleteljük, forró tálra tesszük. Visszamaradt levét áttörjük, egy deci tejföllel gazdagítjuk, és még egyszer felforralva öntjük a pecsenyére. Körete rokfort-puding vagy burgonyakrokett lehet, de adhatjuk fõtt spagettivel, illetve párolt rizzsel is

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!