rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Gombás göngyölt hús (kímélõ étel)

  • Share on Tumblr

    Egy szép, száraz tömör marhahúsdarabot (felsált vagy fartõt) megtisztítunk minden hártyától, és késsel úgy vágunk be, hogy egy nagy, téglalap alakú szeletet kapjunk.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Simára keverünk két nyers tojást egy evõkanálnyi liszttel, sóval, törött borssal meg két evõkanálnyi nagyon apróra vágott vagy darált szárított gombával. (A gyógy-növényboltokban kapható gombát kályhán vagy fûtõtesten még tovább szárítjuk, akkor könnyen megdarálható a kávé- vagy diódarálón).

    A nagy hússzeletre kenjük, két végét ráhajtjuk, nehogy kifollyék belõle a töltelék, és a húst összegöngyöljük, zsineggel átkötjük. Kívülrõl sóval, törött borssal, mustárral bedörzsöljük a hússzeletet, és két evõkanál olajon minden oldalán átsütjük. Mellévágunk karikára 20--20 deka sárga- meg fehérrépát, aláöntünk egy kis vizet, és egy babérlevéllel, meg két szem borókabogyóval fûszerezzük. Fedõ alatt, lassú tûzön, a levében idõnként megforgatva puhára pároljuk.

    Végül a húst deszkára téve, a zsinegtõl megszabadítjuk, felszeleteljük, forró tálra tesszük. Visszamaradt levét áttörjük, egy deci tejföllel gazdagítjuk, és még egyszer felforralva öntjük a pecsenyére. Körete rokfort-puding vagy burgonyakrokett lehet, de adhatjuk fõtt spagettivel, illetve párolt rizzsel is

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Birsalma krémleves

    Birsalma krémlevesElkészítés: A birsalmákat megmossuk majd meghámozzuk. Az almákat felkockázzuk, majd felöntjük az almákat annyi vízzel, amennyi teljesen ellepi. Ezután enyhén megsózzuk és hozzáadjuk a fűszereket, a citrom sárga héját, és feltesszük főni. Amikor már megpuhult az alma, hozzáöntjük a tejszínt (ami lehet főzőtejszín vagy kókusztejszín is), még hagyjuk addig amíg még egyszer felforr a leves, citromlével, cukorral vagy édesítővel ízlés szerint édesítjük. Télen forrón tálalhatjuk, nyáron jégbe hűtve, ki hogyan szereti.

  • Bundás ananász

    Hozzávalók: 1 körszeletes ananászkonzerv, 15 dkg liszt, 1 tojás, 1,5 dl tej, 1 evõkanál rum.

  • Diós gyümölcssaláta

    Hozzávalók: 1 kimagozott szeletekre vágott õszibarack, 2 gerezdekre bontott narancs, 25 dkg kockára vágott friss ananász, 17,5 dkg mag nélküli szõlõ, 2,5 dkg brazil dió durvára darálva, 1 narancs leve.

  • Sajtos rakott pulykamell

    Hozzávalók: 1 kg pulykamell, 40 dkg reszelt sajt, 5 dl tej, 5 db tojás, fokhagymakrém, zsemlemorzsa, liszt, margarin, só.

  • Fûszeres pogácsa

    Hozzávalók: 1 doboz gyorsfagyasztott leveles tészta, 1 tojás, 1 mk só, 1 mk törött bors, késhegynyi õrölt gyömbér, ugyanennyi õrölt szerecsendió-virág, 3 ek tej.

  • Mars szelet házilag

    Hozzávalók: 5 szelet Mars csoki (42g/db), 5 dkg vaj, 7 dkg kukoricapehely.

  • Zöldbabos rizs

    Hozzávalók: 30 dkg konzerv zöldbab, 1 zacskó (125 g) gyors rizs, 1 leveskocka, só.

  • Burgonyás rántotta

    Hozzávalók: fél kg burgonya, zsír, 6 tojás, 2 evõkanál tejföl, só, bors, zöldpetrezselyem, saláta.

  • Sajtos kelbimbó

    Hozzávalók: 1 kg kelbimbó (vagy I doboz mélyhûtött kelbimbó), 1,5 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, 10 dkg sajt, só, õrölt bors.

  • Ananászos-kókuszos rombusz

    Hozzávalók kb. 20 darabhoz: a tésztához: 30 dkg liszt 3 tojás, 22 dkg cukor, 1 zacskó vaníliás cukor 2,5 dl tejszín, 1/2 zacskó sütõpor, a tepsi kikenéséhez margarin, a tetejére: 1 kis doboz körszeletes ananászkonzerv 17 dkg kókuszreszelék, 22 dkg cukor, 2-3 evõkanál tej, 12 dkg vaj vagy margarin, a díszítéshez friss mentalevelek.

  • Csirkemájjal töltött hús

    Hozzávalók:

    - 2 egész csirkecomb
    - 40 dkg csirkemáj
    - 2-3 dl vörösbor
    - 2 ek méz
    - rozmaring
    - só
    - bors
    - 1 zsemle
    - 1 tojás
    - 2 ek zsemlemorzsa
    - 5 szál medvehagyma
    - áfonyalé (vagy lekvár)
    - 2 nagy burgonya
    - vaj
    - tej

  • Mazsolás túrógombóc

    Hozzávalók: 50 g lágy vaj, 1 evõkanál cukor, 2 tojás, egy csipet só, 250 g sovány tehéntúró, 65 g búzadara, 2 evõ, kanál mazsola, 2 evõkanál vaj, 2 evõkanál zsemlemorzsa.

  • Kínai palacsinta

    Hozzávalók: 20 dkg liszt, 2 tojás, 1,5 dl tej, 1,2 dl szódavíz, só.

  • Badacsonyi szõlõsaláta

    Hozzávalók: fél kg szõlõ, 1 dl száraz vörösbor, 2 ek dió, 1 ek porcukor.

  • Angol jegeskávé

    Hozzávalók: 6 dkg õrölt kávé, 4 csésze víz, 4 adag vaniliafagyi, 1/8 l tejszín.

  • Mézes kukoricagolyók

    Egy tágas serpenyõben pirítsd barnáspirosra a mézet, keverd bele a zsírt, majd folytonos kevergetés mellett add hozzá a pattogatott kukoricát. Addig kevergesd lassú tûzön, amíg a kukorica fel nem szívja a mézet, s akkor húzd félre. Vizes kézzel formálj kis gombócokat a masszából, azokat tedd zsírpapírra, és hagyd kihûlni.

  • Alma-tök lekvár

    Hozzávalók:

    50 dkg tök, 50 dkg alma, 25 dkg gyümölcscukor, 1 zacskó zselésítõ por

  • Citromkrém-szeletek

    6 deka vajat (5 deka zsírt) 7 deka cukorral és 1 tojással negyedóráig keverünk, majd egy citrom reszelt héját és 15 deka liszttel kevert fél csomag sütõport lassan, keverés közben hozzáadunk.

  • Currys töltött kagylótészta

    Hozzávalók:

    20 dkg csirkemell filé
    3 fél kaliforniai paprika
    1 csokor petrezselyem
    25 dkg óriás kagylótészta
    fél szál póréhagyma
    2 evõkanál olívaolaj
    1 dl fehérbor
    2 evõkanál curry
    2 dl tejszín
    3 evõkanál joghurt

  • Tofupörkölt

    Hozzávalók: tofu, olaj, vöröshagyma, köménymag, koriander, piros porpaprika, zöldpaprika, szójaszósz, fokhagyma.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...