rss
  • Rakott makaróni

  • Share on Tumblr

    A makarónit ujjnyi darabokra tördeljük, és forró, sós vízben megfõzzük, leöblítjük. (Ha a vízbe kevés olajat teszünk, nem ragad össze a tészta.) A tojásokat keményre fõzzük. Kizsírozunk egy üvegtálat, és beletesszük a makaróni egyharmadát. Rá karikára vágott fõtt tojás kerül, megtejfölözzük, majd ismét makaróniréteget teszünk és a karikára vágott kolbászt, ezt is meglocsoljuk tejföllel.

    Hozzávalók:
    30 dkg makaróni,
    6 db tojás,
    4 dl tejföl,
    20 dkg kolbász,
    só,
    kevés olaj.

    A tetejére újra makaróni kerül. Végül tejföllel megöntözzük, és forró sütõben megsütjük. Tálalás elõtt a tetejét meghinthetjük reszelt sajttal is.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Sörrel öntözgetett malacsült

    Hozzávalók:

    - 1 malaccomb (kicsontozva)
    - 2-3 gerezd fokhagyma
    - 1 üveg sör, só, bors
    - köménymag
    - 1 szelet füstölt szalonna

  • Tészta piros mártással

    Hozzávalók: 1 kis fej hagyma; paradicsomkonzerv; tészta; fûszerek: só, bors, oregánó, bazsalikom; sajt.

  • Narancssaláta

    Hozzávalók: 5 narancs, egy kis fej Eisbergsaláta, 1 fej piros saláta, chioggiotta, radicchio, 3 ek olivaolaj, só, bors.

  • Szardíniás pirítós

    Jó minõségû szardíniakonzervbõl kivesszük a halakat, kiszedjük a gerincüket, az olaját felforrósítjuk, és megsütjük benne a szardíniát.

  • Szardellás spagetti

    Hozzávalók:

    - 2 gerezd fokhagyma
    - 2 evõkanál olívaolaj
    - 1 fej piros chili, kimagozva
    - 50 g lecsöpögtetett szardella
    - 175 g kimagozott fekete olívabogyó
    - 1 evõkanál lecsöpögtetett kapribogyó
    - 400 g darabos paradicsomkonzerv
    - 1 evõkanál paradicsompüré
    - só
    - fekete bors
    - 225 g- 275 g spagetti
    - friss, aprított bazsalikom
    - frissen reszelt parmezán sajt

  • Sós csiga

    Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt, 25 dkg margarin, 2 tojás sárgája, 1 mokkáskanál sütõpor, 2 kanál só, tej a gyúráshoz.

  • Örmény rizskásaleves

    Hozzávalók: 15 dkg gomba, 1 ek rizs személyenként, 2 ek liszt, kevés olaj, lestyán, petrezselyemzöldje, churut (ld. korábbi fejezetben), só, bors.

  • Mákos guba

    Hozzávalók: 5 kifli, 2-3 dl tej, méz, vanília aroma, 15 dkg cukros darált mák.

  • Édesleves

    Hozzávalók: 2 sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 2 fehérrépa, olaj, 1 csipet zsálya, borsika, õrölt szerecsendió, koriander, 1 szegfûszeg.

  • Rántott padlizsán

    Hozzávalók: 2-3 db padlizsán, só, bors, olaj a sütéshez. A panírozáshoz: liszt, tojás, zsemlemorzsa, kevés tej, száraz fehérbor (utóbbiakból csupán 1-1 evõkanálnyi).

  • Füstölt húsvéti leves

    Hozzávalók: 15 dkg sonka, 1,2 db sonkacsont, 20 dkg borjúhús, 5 dkg mangalica zsír, 4 szelet kenyér, 2 gerezd fokhagyma, 4 db tojás, fûszerpaprika, só.

  • Almás krémes

    Hozzávalók:

    1,5 kg alma
    tésztához: 8 tojás, 20 dkg liszt, 18 dkg porcukor, 1/2 csomag sütõpor, 3-4 evõkanál víz, 1 púpos evõkanál kakaó
    krémhez: 2 vaniliás pudingpor, 18 dkg cukor, 6 dl tej, 1/4 kg margarin
    tetejére: csokoládémáz

  • Vöröskáposztás rakott puliszka

    Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta, 3 ek olaj, 1 ek vaj, 1 ek só, vegeta.

  • Paprikás paradicsomsaláta

    Hozzávalók:

    - 3 pritaminpaprika
    - fél kg paradicsom
    - fél tk só
    - 3 ek cukor
    - 2 ek ecet
    - 1 ek olaj
    - 1 ek vágott petrezselyemzöld

  • Sült pulykamell gyümölcsmártással

    Hozzávalók: kb 1 kg pulykamell (nagyobb pulykának a fél melle), só, 1 kanál olaj, esetleg 5 dkg füstölt, szeletelt marhaszegy.

    A mártáshoz: fél kg gyümölcs (alma, körte, birs), 1 dl fehér bor, ízlés szerint cukor, fahéj, szegfûszeg.

  • Baranyai zúzás-velõs kakas töke pörkölt

    Hozzávalók:

    (4 személyre): 80 dkg csirkezúza, 20 dkg sertés velõ, 20 dkg kakas töke, 6 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 db sárga paprika, 1 db paradicsom, só, bors, pirospaprika ( ízlés szerint ), csipetnyi majoranna, kevés babérlevél, 1 dl vörösbor

  • Sajtos hagymaleves

    Tisztítsunk meg és karikázzunk fel két nagy vöröshagymát, és egy kis margarinon pirítsuk meg. Ha kész, keverjük el két evõkanál liszttel, majd öntsük fel egy liter húslevessel.

  • Pussy Foot szilveszterre

    Hozzávalók: 2cl grenadine, 6cl narancslé, 6cl ananászlé, 6cl grapefruitlé, 1cl limettlé, diszítéshez ananász gerezd és koktél cseresznye.

  • Skót kávé

    Széles falú talpas pohárba teszem a 2 db kockacukrot, ráöntöm a feketekávét, elkeverem. Óvatosan ráöntöm a whiskyt, a tetejére kemény, cukrozott tejszínhabot teszek. Díszítésül kevés õrölt kávéval megszórom. Ezután felkeverni már nem szabad.

  • Tojásos-parajos nokedli

    Hozzávalók: 1 csomag mirelit paraj,20dkg liszt, 8dbtojás, (2dbtojás a galuskához) 1/2dl napraforgó étolaj só, pirospaprika.