rss
  • Málnás limonádé-turmix

  • Share on Tumblr

    A málnaszörpöt és a citromok levét összekeverjük, majd közvetlen fogyasztás elõtt felengedjük a jól lehûtött ásványvízzel. Poharakba töltjük, és mindegyikbe teszünk néhány szem friss málnát.

    Hozzávalók:
    20 dkg málna
    2 dl málnaszörp
    5 citrom
    2 liter ásványvíz

    Jó italozást kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Párizsis sajtsaláta

    Hozzávalók: 20 dkg sajt (ementáli), 20 dkg minõségi marhapárizsi, 1 csomó retek, 1 zöld kaliforniai paprika, 200 g zsírszegény joghurt, 3 ek majonéz, cukor, 2 vöröshagyma, 1 csokor metélõhagyma, só, fehér bors.

  • Boros-tejfölös kacsasült

    Hozzávalók: 1 db kacsa, 20 dkg kolozsvári szalonna, 1 pohár tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 3 közepes fej vöröshagyma, sárgarépa, kelbimbó, 1 dl száraz fehérbor, fûszersó, bors.

  • Lasagne babos-paradicsomos mártással

    Hozzávalók: 25 dkg fehér vagy fekete szemû aztatott szárazbab 2 kávéskanál olivaolaj, 1 fej apróra vágott hagyma, 2 zúzott fokhagymagerezd, 1 kávéskanál római kömény, 37,5 dkg darabolt paradicsom, 2 evõkanál paradicsompüré, 1 evõkanál szójaszósz, só, bors, 17,5 dkg teljesõrlésû lisztbõl készült lasagne 1 kávéskanál citromlé, 3 dl joghurt, 1 kávéskanál nyílgyökér vagy kukoricaliszt;

  • Borsóleves nokedlivel

    Borsóleves nokedlivelA zöldborsót ételízesítős vagy sós vízbe feltesszük főni, majd hozzáadom a karikára vagy kockákra vágott sárgarépát. Ha mindkettő megpuhult,akkor elkészítjük a rántást kb. 2 kanál lisztből kevés olajjal, ha megpirult, pici piros paprikát adunk hozzá,és besűrítjük vele a levest. A tojásokból a liszttel, pici sóval a szokásos módon nokedlit készítünk és beleszaggatjuk a levesbe és ha a nokedli puhára főtt, elkészült a leves. Ha konzervből, üveges borsóból készítjük, akkor előbb a répát megfőzzük, beleszaggatjuk a nokedlit, majd a rántás jön, és csak utólag adjuk hozzá a borsót.

  • Hideg hal tartár mártással

    Veszünk egy szép süllõt, megtisztítjuk, fölbontva jól megmossuk, azután kívül–belül megsózva 1-2 órán át fekve hagyjuk. Halfõzõ edényben, háromnegyed részben vizet teszünk, azt ízlés szerint savanyítjuk egy kis borecettel, 1-1 sárgarépa, petrezselyem gyökeret megtisztítva, karikára vágva, pár szem borst, 1 babérlevelet, kis citromhéját teszünk bele.

  • Florida Cocktail

    Hozzávalók: 5 cl grapefruitié 2,5 cl narancslé 2,5 cl citromlé, 2 kávéskanál porcukor.

  • Fõtt füstölt csülök

    Hozzávalók: 1 db 1,20 kg-os csülök, 10 dkg vöröshagyma, 1 babérlevél, só, bors.

  • Almaleves

    Hozzávalók:

    1 liter tej
    5-6 alma
    fahéj
    1 csomag vaníliás pudingpor
    egész szegfûszeg
    cukor
    1 csomag vaníliás cukor
    1 citrom leve

  • Fonott kalács

    Hozzávalók: A tésztához: 5 dkg élesztõ, 4 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 3 tojássárgája, 60 dkg liszt, 2 evõkanál olaj.

  • Sonkaleves pikánsan

    Sonkaleves pikánsanZsiradékon a zöldségeket megdinszteljük, kicsit megpirítgatjuk, majd rajta a vöröshagymát és a fokhagymát is. Megszórjuk liszttel, kicsit átkeverjük - hogy a liszt a nyers ízét elveszítse -, felengedjük a sonkalével. Belerakjuk a sonkát, a krumplit, a zellerzöldet. 5-10 perc után hozzáadjuk a kikevert tejfölt, a száraztésztát, majd beleengedjük az egész tojásokat egyenként. (Nem keverjük el azonnal.)Pár perc után óvatosan alákeverünk, hogy a tojásokat ne sértsük meg, ízesítjük sóval, pici cukorral, ízlés szerint savanyítjuk.

  • Császármorzsa

    Hozzávalók: 2 tojás, 1/4 l tej, só, liszt amennyit felvesz.

  • Rakott zöldköret

    Hozzávalók: 30 dkg friss vagy 1 csomag mirelit zöldborsó, 4 db sárgarépa, 20 dkg friss vagy fél csomag sárgabab, 3/4 csésze rizs, 1 evõkanál vaj, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Gyümölcskocka

    Hozzávalók:

    - 1 kg háztartási keksz
    - 2 pohár nagy tejföl + 1 pohár kicsi
    - 3 csomag vaníliás cukor
    - 1 db citrom reszelt héja
    - idény gyümölcs
    - a gyümölcshöz illõ gyümölcskocsonya

  • Különleges babos rétes

    Hozzávalók

    4 réteslap, 40 dkg fehérbab, 8 dl tej, 10 dkg kristálycukor, 5 dkg vaníliás porcukor, 5 dkg vaj, 3 tojás,1 rúd vanília, 1 citrom reszelt héja

  • Hagymás vaddisznókaraj

    Hozzávalók (4 személyre): 800 g karaj, só, törött bors, sima liszt, 40 g zsír, 20 g füstölt szalonna, 60 g hagyma.

  • Csicsókás vegyes zöldségsaláta

    Négy-öt közepes céklát, egy feketeretket, egy közepes zellert, két sárgarépát és négy csicsókát közepes lyukú reszelõn reszeljen le.

  • Baranyai galuska

    Hozzávalók: 20 dkg tehéntúró, 20 dkg liszt, 2 tojás, 2 nagy csokor kapor, só, 2-3 fej vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna, 2 dl tejfel.

  • Tápláni sonkás csusza

    Hozzávalók: 40 dkg darált fõtt sonka, 3 ekanál olaj, 2 fej vöröshagyma, 10 dkg szalonna, 1 üveg passzírozott paradicsom, 3 tojássárgája, 30 dkg csuszatészta, 10 dkg margarin, 3 ekanál liszt, 1 dl tej, 2 ekanál tejföl, 5 dkg reszelt sajt, só, õrölt bors, 1 kávéskanál majoranna, 1 kávéskanál õrölt kömény.

  • Csirkemájjal és gombával töltött sertésszelet

    Csirkemájjal és gombával töltött sertésszeletA befűszerezett karajszeleteket megtöltjük a következő töltelékkel: Kevés olajon megpároljuk a hagymát, felkockázott gombát és májat és petrezselyemzölddel, sóval-borssal fokhagymával ízesítjük. Ha már elfőtte a levét kihűtjük és a sertésszeletekbe töltjük. Lehet úgy is, hogy, feltekerjük, mint a töltött káposztát, vagy csak egyszerűen félbehajtjuk. Meg lehet tűzni hústűvel, vagy fogpiszkálóval, de, ha ügyesek vagyunk a panírozásnál a sütésnél nem folyik ki a töltelék. A szokásos módon bepanírozzuk a husikat és bő forró olajban sütjük.

  • Csicseriborsó fasírt

    Hozzávalók: 40 dkg csicseriborsó, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 mokkáskanál õrölt koriander, 2 mokkáskanál õrölt kömény, 1 teáskanál sütõpor, olaj, petrezselyem.