Hozzávalók: 1 evõkanál köménymag, 1 teáskanál só, 1 vöröshagyma, 4 evõkanál olaj, 4 evõkanál fehérbor-ecet, 1/2 teáskanál törött bors, só, 1,25 kg frissen gyalult fehér káposzta.
Tegyük egy nagy tálba a gyalult káposztát, hintsük meg sóval, köménymaggal, majd forró vízzel forrázzuk le. Tegyük szûrõbe, és levét csöpögtessük le. Forró olajon pároljuk meg a karikára vágott vöröshagymát, tegyük rá a jól lecsöpögött káposztát, és elkeverve pirítsuk meg.
Ha a káposzta elkészült, szórjuk meg borssal, ízlés szerint még kevés sóval is. Keverjünk hozzá pár evõkanál fehérborecetet. Hagyjuk az ízeket összeérni, majd tetszés szerint hidegen vagy melegen tálalhatjuk frissensültek, grillételek, akár kolbászok mellé.
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!