2024.04.25. - Márk

Pikáns Káposzta bajor módra

Hozzávalók: 1 evõkanál köménymag, 1 teáskanál só, 1 vörös­hagyma, 4 evõkanál olaj, 4 evõkanál fehérbor-ecet, 1/2 teáskanál törött bors, só, 1,25 kg frissen gyalult fehér káposzta.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Tegyük egy nagy tálba a gyalult káposztát, hintsük meg sóval, köménymaggal, majd forró vízzel forrázzuk le. Tegyük szûrõbe, és levét csöpögtessük le. Forró olajon pároljuk meg a karikára vágott vöröshagymát, tegyük rá a jól lecsöpögött káposztát, és elkeverve pirítsuk meg.

Ha a káposzta elkészült, szórjuk meg borssal, ízlés szerint még kevés sóval is. Keverjünk hozzá pár evõkanál fehérborecetet. Hagyjuk az ízeket összeérni, majd tetszés szerint hidegen vagy melegen tálalhatjuk frissensültek, grillételek, akár kolbászok mellé.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!