rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Ukrán saláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg kígyóuborka, 0,5 kg kukorica, 1 csomag újhagyma, 20 dkg paradicsom, 1 fej saláta, só, 1 mokkáskanál mustár, 1 teáskanál ecet, kis lilahagyma, 1 csomag piros retek, 3 evõkanál olaj, 1 pohár kefir.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    A kígyóuborkát legyaluljuk, és összekeverjük a fõtt kukoricával. Hozzákeverjük a zöldjével együtt karikára vágott újhagymát, a szeletelt paradicsomot, retket, és a csíkokra vágott salátát.

    Az öntethez a mustárt összekeverjük az ecettel, beletesszük a felaprított lilahagymát, sót, majd csepegtetve az olajat, végül a kefirt.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Õzcímerbõl vagdalt

    Hozzávalók: 1800 g õzcomb, színhús, só, 150 g vaj, citromhéj, szerecsendió-virág, sáfrány, 2 db tojás, 2 db tojássárgája.

  • Mandarinlekvár

    Hozzávalók: 2000 g mandarin, 1 csomag lekvárzselésítõ (2: 1), 500 g cukor, pár szem szegfûszeg, 2 db fahéjrúd, 1 vaníliarúd.

  • Antiociai muszaka

    Hozzávalók 4 személyre: 30 dkg vöröshagyma, 40 dkg, cukkíni, 30 dkg paradicsom, 1 csomó petrezselyemzöld, só, késhegynyi õrölt szegfûbors, 5 ek. vaj, 60 dkg birkahús, bors, szerecsendió, cayennei bors, 2-3 csípõs zöldpaprika.

  • Mazsolás vanília leves

    Hozzávalók: másfél liter tej, fél csésze rizs, 1 vanília rúd vagy aroma, 3 evõkanál cukor, 1 db tojássárgája, 1 evõkanál liszt, 1 csomag mazsola.

  • Tavaszi saláta

    Hozzávalók: 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 30 dkg paradicsom, 5 nagy húsos paprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, õrölt bors, curry, 30 dkg kemény sajt (ementáli, trapista, vagy óvári), 2 tojás, olaj, citrom.

  • Macedón fõzelék

    Hozzávalók: 20 dkg sárgarépa, 15 dkg karalábé, 1 kisebb zeller, 1/2 kg zöldborsó, 15 dkg füstölt szalonna, 5 dkg rizs, 5 dkg spagetti, 6 dkg reszelt sajt.

  • Tyúkhúsleves zsemlegombóccal

    Hozzávalók: 1 tyúk, 2 l víz, leveszöldség, (sárgarépa, zeller, stb.) 2 evõkanál zöldborsó, egy kis fej hagyma, só, bors, csirkeaprólék (zúza, máj, és szív), 2 csokor petrezselyem, 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, õrölt szerecsendió, tej a zsemle áztatásához, zsemlemorzsa.

  • Pulykaleves tárkonyosan

    Pulykaleves tárkonyosanA húst lebőrözzük, kicsontozzuk, kockákra vágjuk. Apróra vágott vöröshagymát olajon megpároljuk, majd a húst rárakjuk. Ezután a kockákra vágott zöldségek, majd a borsó és a gomba következik. Felengedjük húslével (kockából is készíthető), tejszín habarással besűrítjük. Apróra vágott zöldpetrezselymet, finomra vágott tárkonyt (vagy szárított tárkonyt) adunk hozzá,majd kevés tárkonyecetet vagy citromlét, pici sót. Ha konzerv borsót és konzerv gombát használunk,akkor adjuk a leveshez ha a hús és a többi zöldség már majdnem készre főtt.

  • Élesztõs pogácsa

    Hozzávalók: 1 dkg élesztõ, 1,5 dl tej, 28 dkg liszt, 14 dkg zsír, 1 db tojássárga, 1 kávéskanál tejföl, 1 mokkáskanál cukor, só, a kenéshez: 1 db tojássárga.

  • Zöldségropogós

    Hozzávalók: fél kg burgonya, 2 db sárgarépa, fél csokor petrezselyem, 2 db tojás, 20 dkg liszt, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál curry, 1 késhegynyi õrölt bors, sütéshez: olaj, vegeta.

  • Erdélyi gombás szelet

    Öt deka vajon, vagy margarinon, egyenként kisütünk nyolc kicsontozott, kivert és beborsozott rövidkaraj szeletet, majd tûzálló tálon félig egymásra fektetjük, akár a tetõcserepeket.

  • Aunt Agatha

    Hozzávalók:
    6 cl fehér rum
    12 cl narancslé
    1 öntet angostura

  • Lángos

    LángosEgy tálba öntjük a langyos vizet, majd belekeverjük a cukrot, az élesztőt is belemorzsoljuk. Hagyjuk felolvadni benne az élesztőt. Ha felolvadt hozzáadjuk a sót. Ez azért kell, hogy a tészta ne szaladjon úgy fel. Hozzáadjuk a lisztet és laza tésztát keverünk ki belőle, amit 20 percre letakarunk és kelni hagyunk. 20 perc után a tésztánkat körbe locsoljuk olajjal és a tészta alá toljuk, így könnyen tudjuk a tésztánkat felfele tolni. Erre azért van szükség, hogy kinyomjuk a tésztából a sok levegőt, ezáltal könnyebb lesz a tésztánk és nem fog úgy ragadni. Újra letakarjuk és egy 5 percre megint kelni hagyjuk.

  • Paradicsomos pizzaszósz

    Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 1 cs. petrezselyem, 1 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 5 db hámozott paradicsom, só, bors, fûszerpaprika, friss vagy szárított oregánó, olaj.

  • Currymártás chutney-val

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, 2 evõkanál vaj, 2-3 evõkanál currypor, 2 dl húsleves, 1 alma, só, 1 teáskanál étkezési keményítõ, 6 evõkanál ananászlé, 1 evõkanál mangó cutney, 2-3 levél citromfû, 1 evõkanál konyak, õrölt feketebors;

  • Narancsos kefírturmix

    Hozzávalók: 1 kg narancs, 1 dl méz, 1 narancs reszelt héja, 1 l kefír.

  • Epres tejszíntorta

    Hozzávalók: 1 piskóta tortalap, 4 dl tejszín, 50 dkg eper, 1 citrom leve, fél dl rum, porcukor ízlés szerint, 1 evõkanál zselatinpor, 1 dl tej.

  • Gombás húskrokett

    A húst megdaráljuk, a tojások sárgáját hozzáadjuk, és a megtisztított, apróra vágott hagymával és petrezselyemmel, a szeletelt nyers gombával, sóval, szerecsendióval ízesítjük. Végül a keményre vert tojáshabot hozzákeverjük, és vizes kézzel kroketté-két formálunk belõle. Zsemlemorzsában megforgatjuk, és forró olajban ropogósra sütjük.

  • Bab kolbásszal és káposztával

    Hozzávalók: 1 doboz babkonzerv, 10 dkg füstölt kolbász felszeletelve, 1/2 fej vöröshagyma felkockázva, 2 gerezd fokhagyma finomra aprítva, 3 ek paradicsomsürítmény, só, 10 dkg káposzta kockákra vágva, 3 ek olaj.

  • Tejfölös sertésraguleves

    Hozzávalók:

    25 dkg sertéscomb, kevés olaj, 1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika, só, 1/2 tk. pirospaprika, 1 kisebb paradicsom, 2 sárgarépa, 1-2 fehérrépa, 1 kis csokor petrezselyemzöld, tálaláshoz: tejföl és egy kevés citromlé

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...