rss
  • Ukrán saláta

  • Share on Tumblr

    Hozzávalók: 30 dkg kígyóuborka, 0,5 kg kukorica, 1 csomag újhagyma, 20 dkg paradicsom, 1 fej saláta, só, 1 mokkáskanál mustár, 1 teáskanál ecet, kis lilahagyma, 1 csomag piros retek, 3 evõkanál olaj, 1 pohár kefir.

    A kígyóuborkát legyaluljuk, és összekeverjük a fõtt kukoricával. Hozzákeverjük a zöldjével együtt karikára vágott újhagymát, a szeletelt paradicsomot, retket, és a csíkokra vágott salátát.

    Az öntethez a mustárt összekeverjük az ecettel, beletesszük a felaprított lilahagymát, sót, majd csepegtetve az olajat, végül a kefirt.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Pudingos-epres gyümölcstorta

    Pudingos-epres gyümölcstortaA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukorral és az ecettel kemény habbá verjük, majd kis adagonként, kézi habverővel beleforgatjuk a liszttel összeszitált sütőport, és fokozatosan hozzáadogatjuk a tojások sárgáját és az étolajat is. A tésztát egy zsírozott-lisztezett gyümölcstorta-formába öntjük, és 160 fokon (légkeverésen) kb 10-13 perc alatt aranysárgára sütjük. A tésztát kihűtjük, majd tálra borítjuk. Közben elkészítjük a pudingot a tasakon jelzett hagyományos módon, és a kihűlt torta mélyedését megtöltjük a langyos krémmel.

  • Sajtos sonkás tészta

    A tésztát kifõzzük és jól lecsepegtetjük.Turmixgépen leturmixoljuk a sonkát és a tésztához adjuk.Hozzáadjuk a lereszelt sajtot,a tojást,sózzuk,borsozzuk és végül a tejfölt.

  • Bodzalekvár

    A bodzát könnyen, gyorsan megtisztíthatjuk, ha vizet öntünk rá, s a gyümölcsfürtöket egy villa fogai között áthúzzuk, amitõl a bogyók lepattannak. Így a bogyók sem sérülnek meg, és az ujjunk hegye sem lesz lila. Befõzésre csak a fabodza gyümölcse jó! 80 deka cukorból, 2 deci vízbõl, 10 gramm citromsavból szirupot fõzünk.

  • Sertéskaraj sajttal

    Hozzávalók: 4 szelet karaj, 10 dkg reszelt sajt / Trapista vagy Óvári /, ízlés szerint só, õrölt bors, 1 kávéskanál édesnemes paprika, kevés olaj a hús elõ sütéséhez, 3-4 vékony szelet margarin / fagyos /.

  • Hagymásbab

    Hozzávalók:

    40 dkg hagyma (lehetõleg lila), 3dkg fokhagyma összezúzva, 3 konzerv bab, 30 dkg füstõlt bacon (Lehet fõtt, füstölt is), 10 dkg füstölt kenyérszalonna, 1 üveg gomba, liszt , pirospaprika, piros arany

  • Kay Pha Wan

    Hozzávalók: 1 kg csirkemell, 30 dkg ananász, (konzerv, vagy friss), 15 dkg uborka, 3 paradicsom, 1 közepes hagyma, 3 gerezd fokhagyma, másfél evõkanál ketchup, 1 evõkanál cukor, 1 ek kínai fûszer, 1 ek liszt, 1 dl víz, 2 ek olaj, só;

  • Citromos pulykamell

    A pulykamell szeleteket kikloffoljuk, és vajon megpiritjuk a hús mindkét oldalát. Majd a tejszínt felmelegítjük, hozzáadunk cukrot, és citromlevet.

  • Virsli falatok

    Hozzávalók: 4 pár virsli, 10 dkg reszelt sajt, 1 db egész tojás, 2 evõkanál zsemlemorzsa, 1 púpozott evõkanál liszt, 1 csapott mokkáskanál törött bors, ízlés szerint só;

  • Kalifa-puding

    Hozzávalók: 5 dl tej, 6 dkg cukor, 1 tk. citromlé, 10 dkg búzadara, 1 tk. Ras el hamad (fahéj és szárított rózsaszirom), 1 pohár habtejszín.

  • Knisesz

    Hozzávalók: 2 csésze liszt, 1 tojás, 3 evõkanál libazsír, 1 csésze hideg víz, só.

  • Halpástétom

    Hozzávalók: 1 doboz olajos szardínia, 1 csokor zöldhagyma, l evõkanál vaj vagy margarin, 2 evõkanál darált dió, l evõkanál paradicsom püré, kevés só.

  • Hagymás omlett

    Hozzávalók: 1 csomó újhagyma, 2 ek vaj, só, õrölt bors, 1 csokor bazsalikom, 8 tojás.

  • Baklava

    Hozzávalók: 30 dkg hámozatlan, apróra vágott mandula, 30 dkg hámozatlan, apróra vágott mogyoró, 4 dl méz, 30 dkg habosra felvert vaj, 2 dl víz, 6 db kész réteslap, +1 dl méz, 5 dkg pörkölt mandulavagdalék, vaj vagy margarin a tepsi kikenéséhez.

  • Sajttal töltött csirkecomb

    Hozzávalók: 4 db csirkecomb, 15 dkg reszelt rokfort, 2 db egész tojás, 1 evõkanál tejföl + 2 dl tejföl, 1 dkg vaj só és törött fekete bors ízlés szerint, 1 mokkáskanál currypor, liszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz.

  • Gyors ananászleves

    Hozzávalók:

    - 1 db ananász
    - 1 cs. vaníliás pudingpor
    - cukor ízlés szerint
    - fahéj, szegfûszeg
    - kb 1,5 dl fõzõ tejszín
    - 1 cs. vaníliás cukor
    - tej, ha túl sûrû lenne

  • Tartár mártás

    Készítünk jó majonaiset a következõképen: öt tojássárgája, öt kanál finom táblaolaj, öt kanál ecet (megj.: abban az idõben, nem volt ilyen erõs) s egy kevés só. Egy cserépbögre, vagy lábasban elkevertetik, egy forró vízzel félig telt lábasban a tûzhelyen folyton keverjük addig, míg sûrûsödni kezd.

  • Rakott zöldbab

    Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús, vagy borjúhús, 50 dkg friss zöldbab 3 pohár tejföl, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg füstölt szalonna só, bors, paprika.

  • Sült paprikasaláta

    Hozzávalók: 1 kg paprika, 3 ek olaj, 6-8 gerezd fokhagyma, 1 ek só, 3 ek cukor, 3 ek ecet, 2 ek. apróra vágott petrezselyemzöld.

  • Tonhalas lasagne

    Hozzávalók: 30 dkg tonhalkonzerv, 2 keménytojás, 5 dkg kapribogyó, 3 dkg vaj, kis doboz paradicsompüré 2 gerezd fokhagyma, bors, oregano, só, 2 ek cukor, 2 ek olaj, fél kg lasagnetészta.

  • Diós sajtos töltött csirke dióbundában

    Hozzávalók: 4 db csirke mell, 100 g krémsajt, 100 g dió, 20 g vaj, 1 db zsemle, gyömbér, só, õrölt bors;

    Panírozáshoz: 100 g liszt, 2 db tojás, 80 g zsemlemorzsa, 80 g dió, olaj a sütéshez;

    Vajas sárgarépához: 400 g sárgarépa, 50 g vaj;

    Ízlés szerint: cukor, só, 1 csomag petrezselyemzöld;

    Burgonyapüréhez: 800 g burgonya, 1 dl tej, 80 g vaj, só;