2025.12.14. - Szilárda

Szója brassói

Hozzávalók: 1 csomag szójakocka, 1 fej fokhagyma, 1 kávéskanál mustár, 1 fej hagyma, késhegynyi õrölt bors, 1 teáskanál só, 1 evõkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, Vegeta.
A 10 órán át áztatott szójakockát leszûrjük, a hagymát egészen apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Az olajon fedõ nélkül megpároljuk a szóját a hagymával, addig, amíg a teljesen el nem fövi a levét.

Ekkor rádobjuk a fokhagymát és az ízesítõket, megforgatjuk velük, megszórjuk a liszttel és kb. 1 dl vízzel, fedõ alatt puhára fõzzük. Ha jó munkát végeztünk, a fõzés végére csupán kevés sûrû lé marad a szóján. Ekkor belekeverjük a mustárt. Kockára vágott sült krumpli illik hozzá.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!