rss
  • Egres dzsem whiskyvel

  • Share on Tumblr

    Elkészítése: Az egrest mosás után pépesítjük. A cukrokkal együtt lábosba tesszük, felforraljuk és állandó kevergetés közben 4-5 percen át, fõzzük. Levesszük a tûzrõl, belekeverjük a whiskyt, és azonnal üvegekbe töltjük.

    Alapadag:
    1 kg egres,
    1 kg befõzõ cukor,
    1 zacskó vaníliás cukor,
    1 dl whisky.

    Celofánnal lekötözzük, és száraz dunsztba tesszük. Megjegyzés: Az üvegeket 1 réteg celofánnal lekötjük, a celofánra tartósítószert hintünk, majd még egy réteg celofán kerül rá. Ezt a módszert már 2 éve alkalmazom, de soha semmi nem romlott meg!

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Süni süti

    Hozzávalók:

    - 50 dkg darált háztartási keksz
    - 1 csésze fõzött kávé
    - ízlés szerint porcukor
    - 3 ek kakaópor
    - 3 ek lekvár
    - ízlés szerint rum
    - földimogyóró
    - csokoládé

  • Borleves

    Hozzávalók: 4 dl száraz fehérbor, 1 dl méz, 4 g szegfûszeg, 4 g kardamon, 1 citrom, 4 g gyömbérgyökér, 5 dkg étkezési keményítõ, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl.

  • Avokádó joghurtos csírával

    Hozzávalók 4 személyre: 1 nagy sárgarépa, 1/2 fej káposzta (kb. 40 dkg), 1/2 fej jégsaláta, 2 avokádó, 2 citrom leve, 1/2 dl olívaolaj, 8 evõkanál friss csíra (retek vagy szója), 4 dl joghurt.

  • Körtelves

    Hozzávalók:

    - 1 kg körte
    - víz, amennyi ellepi
    - 1 dl fehérbor
    - 1 dl tejszín
    - kevés barnacukor
    - kevés citromlé
    - õrölt gyömbér
    - õrölt fahéj
    - õrölt szerecsendió
    - 2 szegfûszeg

    A galuskákhoz:

    - 25 dkg túró
    - 5 dkg búzadara
    - 2 tojás
    - 2 dkg vaj
    - só
    - 1-2 tk. cukor

  • Almás-hagymás szószos pulykamell sütve

    Hozzávalók:

    - 75 dkg pulykamell egyben
    - 4 nagy fej vöröshagyma
    - 2 alma
    - 3 ek liszt
    - só
    - bors
    - pirospaprika
    - 2 ek olaj
    - 1 dl víz

  • Egres dzsem whiskyvel

    Az egrest mosás után pépesítjük. A cukrokkal együtt lábosba tesszük, felforraljuk és állandó kevergetés közben 4-5 percen át, fõzzük.

  • Paradicsomturmix

    2 dl forralt és lehûtött vízhez 1 nagyobb vagy 2 kisebb meghámozott, kimagozott és szitán áttört paradicsomot és 1 kávéskanál cukrot keverünk.

  • Rizses lecsóval rakott padlizsán

    Hozzávalók: 2 db közepes padlizsán, 1 csésze rizs, 4 db zöldpaprika, 3 db paradicsom, 3 fej hagyma, késhegynyi pirospaprika, 1 kávéskanál vaj, 1 kávéskanál olaj, csipetnyi cukor, 1 teáskanál só, vegeta.

  • Lazacos jégsaláta

    Hozzávalók: egy csomag füstölt lazac, egy csomag jégsaláta, egy pohár tejföl vagy tejszín, tormakrém.

  • Húsvéti kenyér

    Hozzávalók: 75 dkg liszt, 4 dkg élesztõ, 2,5 dl tej, 25 dkg margarin, 7 dkg cukor, csipetnyi só, 7 dkg vágott mandula (ebbõl lehet 4 szem keserûmandula), reszelt citromhéj, 3 tojás.

  • Kínai csípõs káposztasaláta

    Hozzávalók: negyed fej káposzta, fehérborecet, só, cukor, erõs paprika vagy chili, 2 gerezd fokhagyma, almalé.

  • Mititei

    Hozzávalók: 500 g marhahús, 2-3 ek húsleves, 8-10 szem bors, 1/2 fej fokhagyma, 1/2 kk kömény, késhegynyi szódabikarbóna.

  • Habos-rácsos sütemény

    Hozzávalók:

    A tésztához:

    - 25 dkg finomliszt
    - 25 dkg rétesliszt
    - 3 tojás sárgája
    - 15 dkg cukor
    - 20 dkg zsír
    - 1 csomag sütõpor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 1,5 dl tej
    - kevés kekszmorzsa

    A töltelékhez:

    - 3 tojás fehérje
    - 15 dkg porcukor
    - 1 csomag vaníliás cukor
    - 15 dkg sárgabaracklekvár
    - 5-6 szem reszelt alma
    - 1 kávéskanál fahéj

    A tetejére:

    - durvára vágott dió

  • Almás csirkeleves

    Hozzávalók: 1 csirke apróléka, 1 savanykás nagy alma, fél citrom leve, 1 dl tejföl, 1-1 evõkanál finomliszt, olaj, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 késhegynyi õrölt fehér bors, 1 teáskanál tárkony (szárított vagy ecetes-olajos), ízlés szerint só, csipetnyi cukor.

  • Juhsajt szezámos panírban

    Hozzávalók: fél kg Feta sajt, 2 tojás, 1 dl tejszín, negyed kg panírliszt, 8 dkg szezámmag, só, bors, paprika, szerecsendió, olaj.

  • Töltött karalábé

    Hozzávalók:

    20 dkg zöldborsó, 8 kisebb karalábé, 1 cs.újhagyma, petrezselyemzöld, 5 dkg sonka, 5 dkg füstölt sajt, 3 dkg vaj, 2 tojás, 5 dkg liszt, 1 dl tej, 2 dl tejszín, 1 csipet szerecsendió, 2 ek.olj, 5 dkg parmezán sajt

  • Tejszínhabos kosarak

    25 deka vaj, 28 deka liszt, 8.1/2 deka vaníliás cukorral össze lesz gyúrva.

  • Vegyes, vagy olasz saláta

    Megfõzünk puhára 12 deka száraz babot ugyanannyi lencsét, 3-4 burgonyát és leszûrve, megtisztítva kihûlni hagyjuk.

  • Mákos guba

    Hozzávalók: 10 db. vajas kifli, 2 ek. méz, 4 dl. tej, 8 dkg vaj, mák, cukor.

  • Pizzás csiga

    Hozzávalók:

    1/2 kg liszt, 2,5–3 dl tej, 2 tojássárgája, 5 dkg margarin, kevés cukor, só, 3 dkg élesztõ, 1 pizzakrém, oregánó, reszelt sajt, olaj a kenéshez