rss
bohócdoktor vizit szja 1%

  • Sajtmártás

  • Share on Tumblr

    A mártáshoz egy szál póréhagymát szeletekre vágunk, olívaolajban megpároljuk, ráteszünk 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, fél csomó vágott petrezselymet, negyed mokkáskanál frissen õrölt borsot, és pár perc után felengedjük 2 dl húslevessel.

    bohócdoktor vizit szja 1%

    loading...

    Összeforraljuk, majd 5 dkg camambert, 5 dkg rokfort és 5 dkg trappista sajtot belereszelünk, és ezzel is jól összekeverjük-forraljuk. Ha elolvadtak a sajtok, akkor levesszük a tûzrõl, belekeverünk 1 dl tejszínt, 1 tojássárgáját és 2-3 csipet õrölt szerecsendiót.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Tojással rakott zöldbab

    Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 3 paradicsom, 4 tojás, 2 dl tejföl, 1 evõkanál olaj, só.

  • Brokkolikrémleves

    Hozzávalók: 75 dkg brokkoli, 2 leveskocka, 2,5 dl tejszín, fokhagymapor, szerecsendió, bors, reszelt sajt vagy pirított zsemlekocka.

  • Tarhonyaleves

    Hozzávalók:

    10 dkg tarhonya, 20 dkg burgonya, 3 evõkanál lecsó, 3 dkg szalonna, 1 fej vöröshagyma, zellerzöld, fûszerpaprika, õrölt bors, só

  • Gombócos leves

    Gombócos levesA krumplit megpucoljuk, feldaraboljuk,bő,sós vízben megfőzzük. Mikor megfőtt, levét leszűrjük,de nem öntjük ki, hanem félrerakjuk. A hagymát pici olajon megfuttatjuk, beleszórjuk a pirospaprikát, majd felöntjük a krumpli levével. Bele rakjuk a zöldségeket, ízesítjük, majd szinte teljesen készre főzzük. A krumplit krumplinyomón áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Miután kihűlt,hozzáadjuk a tojást, a zsírt, a sót, jól eldolgozzuk. Annyi lisztet adunk hozzá amennyit felvesz. Apró gombócokat formálunk és a levesbe szaggatjuk. Mikor feljön a gombóc a leves tetejére, akkor főtt meg kellőképpen.

  • Boros kuglóf

    A hozzávalókat: 37 dkg vaj, 22 dkg porcukor, 6 tojás, 0,5 cs. sütõpor, 1,5 dl tej, 1 cs. tortadara, 1 ekanál kakaó, 2 kkanál fahéj, 37 dkg liszt, összedolgozva tésztát keverünk.

  • Házi lúdlábtorta

    Hozzávalók:

    A díszítéshez:

    - meggybefõtt

    A bevonáshoz:

    - 20 dkg étcsokoládé

    A krémhez:

    - 10 dkg étcsokoládé
    - 4 evõkanál kristálycukor
    - 1 csomag (4 dkg) csokoládés pudingpor
    - 3 dl tej
    - 20 dkg margarin

    A töltéshez:

    - 35 dkg magozott meggybefõtt

    A forma kikenéséhez:

    - finomliszt
    - margarin

    A tésztához:

    - 1 csapott evõkanál keserû kakaópor
    - 3 evõkanál finomliszt
    - 3 evõkanál kristálycukor
    - 3 db tojás

  • Gombás újburgonya

    Megtisztítunk, és egészben, sós vízben puhára fõzzük, majd alaposan lecsepegtetve egy kivajazott vagy kiolajozott tûzálló tálba terítjük. Egy fél kiló gombát megtisztítunk, és a kalapjukat a szár irányában középen behasítjuk.

  • Töltött tojás sütõben

    Hozzávalók: 8 db tojás, 35 dkg túró, 1 dkg só, 2,5 dl tejföl, 15 dkg sajt, 5 dkg vaj, 4 db paradicsom, 5 g õrölt bors.

  • Csokis-rumos szelet

    Csokis-rumos szeletA darált kekszet a kakaóporral összekeverjük. Ezután egy edényben a margarinnal, a cukorral és a tejjel összemelegítjük annyira, hogy margarinnal és a cukor elolvadjon. Ezt ráöntjük a kakaóporral összekevert kekszre és hozzáadjuk a rumot, vagy a rumaromát. Jól összekeverjük a masszát és egy tepsibe, vagy jénaiba nyomkodjuk. Nem kell sem sütőpapír, se más alá, simán kijön. Betesszük a hűtőbe, amíg a csokimáz elkészül. Gőz felett 2 tábla tortabevonót 2 ek. étolajjal felolvasztunk, rákenünk. Hűtőbe rakjuk és forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

  • Anci káposztás tésztája

    Hozzávalók: fél kg száraztészta, 60 dg reszelt édeskáposzta, 1 evõkanál zsír, egy mokkáskanál só, õrölt bors;

  • Zsemlegombóc

    Hozzávalók: 3 zsemle, tej, 2 evõkanál olaj, liszt, 2 tojás, 1 dkg élesztõ, só.

  • Nápolyi húsgombóc

    Hozzávalók: 20 dkg darált sertéshús, 20 dkg darált marhahús, kevés só, bors, 5 dkg zsemlemorzsa, 1 tojás, 4 evõkanál finomra vágott petrezselyem, 4 evõkanál olaj.

  • Reszelt cékla

    Hozzávalók: 1 kg céklához fél pohár ecetes reszelt torma, 1 kk. só, 1 mk. köménymag, bor- vagy gyümölcsecet, cukor, nátrium benzoát.

  • Lekváros bukta

    Hozzávalók:

    a kovászhoz:1 evõkanál finomliszt,3 dkg friss élesztõ,1 evõkanál porcukor,1 dl tej
    a tésztához: 50 dkg finomliszt, 2 evõkanál porcukor, kevés tej, 4 dkg vaj vagy margarin, 3 tojás sárgája, csipetnyi só
    a töltelékhez: 30 dkg lekvár (minél keményebb vagy szárazabb, annál jobb);
    a tészta tetejére: 10 dkg zsír

  • Vöröshagyma sóban

    Hozzávalók: 1 kg vöröshagyma, 30 deka só.

  • Tengeri lazac csõben sült paradicsommal

    Hozzávalók: 4 szelet lazac, 4 szelet parasztsonka, 6 közepes paradicsom, 20 dkg hosszúszemû rizs, 10 dkg reszelt sajt, 0,5 dl tejszín, 1 evõkanál liszt , 4 evõkanál vaj, 2 evõkanál olívaolaj, 0,5 dl zöldségleves (kockából), 1 evõkanál citromlé, babérlevél, só.

  • Túrós csusza

    Hozzávalók: 50 dkg liszt, 4 tojás, 15 dkg szalonna (ízlés szerint sós vagy füstölt), 40 dkg túró, 2 dl tej­föl, ízlés szerint só.

  • Pácolt hal sörtésztában

    Hozzávalók: 2 nagy, pácolt, hagymás hal (kb. 50 dkg-nyi), 2 evõkanál ecetes hagyma, másfél deci sör, 1 db egész tojás, 10-12, dkg finomliszt, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, késhegynyi õrölt, gyömbér, mokkáskanálnyi õrölt fehér bors, csipetnyi só, kevés cukor;

  • Nagyoncsokis brownie

    Hozzávalók: 200 g vaj, 200 g jó minõségû étcsokoládé és tejcsoki, 3 nagy tojás, 1 csomag vaníliáscukor, 250 g finom szemû kristálycukor, 115 g finomliszt, 1 kávéskanál só, 150 g vágott mogyoró.

  • Fûszeres mézeskalács

    Hozzávalók:

    10 dkg margarin vagy vaj, 10 dkg cukor, 10 dkg méz, 2 egész tojás, 20 dkg liszt, 1 dkg szalalkáli, 1/2 kk gyömbér, szegfûszeg és fahéj, 5 dkg cukrozott narancshéj, kevés zsemlemorzsa.

bohócdoktor vizit szja 1%

loading...