rss
  • Sajtmártás

  • Share on Tumblr

    A mártáshoz egy szál póréhagymát szeletekre vágunk, olívaolajban megpároljuk, ráteszünk 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, fél csomó vágott petrezselymet, negyed mokkáskanál frissen õrölt borsot, és pár perc után felengedjük 2 dl húslevessel.

    Összeforraljuk, majd 5 dkg camambert, 5 dkg rokfort és 5 dkg trappista sajtot belereszelünk, és ezzel is jól összekeverjük-forraljuk. Ha elolvadtak a sajtok, akkor levesszük a tûzrõl, belekeverünk 1 dl tejszínt, 1 tojássárgáját és 2-3 csipet õrölt szerecsendiót.

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Dinnye csemege

    Sokkal finomab lesz, ha a gyümölcsöket, dinnye golyókat megszórjuk porcukorral, ráöntjük a likõrt és hûtöbe hagyjuk a tálalásig összeérni.

  • Gurulós tarhonya

    Hozzávalók: 25 dkg tarhonya, 20 dkg fõtt füstölt sonka, 25 dkg kifejtett zöldborsó, 1/2 doboz kukoricakonzerv, 1 fej vöröshagyma, 3 evõkanál olaj, 1 teáskanál piros fûszerpaprika, 1 tyúkhúsleveskocka, 1/2 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

  • Puncstorta

    Hozzávalók:

    tésztához: 1 készen vásárolt piskótatorta.
    töltelékhez: 1 dl tej, 3 evõkanál rum, 1 tojás, 15 dkg porcukor, 1 dl erõs feketekávé, 2 evõkanál kakaó, 10 dkg ráma, 5 dkg mazsola, 5 dkg dió.
    mázhoz és díszítéshez: 20 dkg porcukor, 3 evõkanál málna vagy meggyszörp, 1 tojásfehérje, 2 dl tejszínbõl hab, néhány szem mazsola.

  • Gombás libamáj

    Hozzávalók: 40 dkg libamáj, 25 dkg gomba, 1 dl tejszín, 1 evõkanál libazsír, (vagy 2 evõkanál olaj), 1/2 dl vörösbor, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors.

  • Narancsos zabfalatok

    Narancsos zabfalatokA sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Egy kis serpenyőben zsiradék nélkül néhány perc alatt aranysárgára pörköljük a szezámmagot, majd tányérra borítjuk, és megvárjuk, amíg kihűl. A vajat a sziruppal, a cukorral meg a narancshéjjal és narancslével egy nagy lábasba tesszük, és alacsony hőfokon, állandó keverés mellett addig melegítjük, amíg a cukor teljesen felolvad benne. Levesszük az edényt a tűzhelyről. A szezámmagot és a zabpelyhet a folyékony keverékhez adjuk, majd addig keverjük, amíg a zabpehely jól megszívja magát a folyadékkal.

  • Tavaszi túró

    Hozzávalók: 25 dkg túró, 2 ek olaj, 1 csomó retek, 1 kis zöld uborka, metélõhagyma, só.

  • Disznósajtsaláta

    Hozzávalók: 1 nagy fej hagyma, kb 30 dekányi füstölt házi disznósajt, fél mk õrölt feketebors, 2 ek ecet, 1 kk só, 2 kk cukor.

  • Tõkehalszeletek bazsalikomos fokhagyma-mártással

    Hozzávalók 4 adaghoz: 45 dkg tõkehalszelet, 2 kávéskanál olívaolaj, 2 kávéskanál frissen facsart citromlé, 5 dkg friss bazsalikom.

  • Csirke vadasan

    Hozzávalók: 1 kilós csirke, 1 fej hagyma, 2 ek olaj, 1 nagy sárgarépa, 1 gyökér, fél karalábé, fél zeller, 1 kanál zsír, kevés liszt, 2 babérlevél, mustár, cukor, só.

  • Sült pulykamell gyümölcsmártással

    Hozzávalók: kb 1 kg pulykamell (nagyobb pulykának a fél melle), só, 1 kanál olaj, esetleg 5 dkg füstölt, szeletelt marhaszegy.

    A mártáshoz: fél kg gyümölcs (alma, körte, birs), 1 dl fehér bor, ízlés szerint cukor, fahéj, szegfûszeg.

  • Vesés raclette

    Hozzávalók: 20 dkg borjúvese, 5 dkg húsos füstölt szalonna, 3 dkg vaj, 1-2 ek madeirabor, só, frissen õrölt bors, 60 dkg raclette-sajt, 8 szelet fehérkenyér, vagy toast-kenyér.

  • Karfiol budai módon

    Hozzávalók: 1 kg szép, tömör karfiol (tisztán mérve), 50 dkg kemény paradicsom, 10 dkg reszelt márványsajt, 3 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 dkg vaj, 5 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt borókabogyó, 10 dkg füstölt húsos szalonna, só és õrölt fehér bors ízlés szerint.

  • Sárgarépakrémleves tejszínesen

    Sárgarépakrémleves tejszínesenElkészítés: A répát és a hagymát megpucoljuk. A répát karikára, a hagymát apróra vágjuk. Egy lábasban kevés olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rádobjuk a répát, kissé elkeverjük, végül felengedjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje (kb. 7 dl). Sóval, borssal és ételízesítővel gazdagítjuk, és addig főzzük, amíg a répa meg nem puhul. Ekkor levesszük a tűzről, és botmixerrel pürésítjük. Visszatesszük a tűzre, hozzáöntjük a tejszínt, és addig főzzük, amíg kissé elkezd újra forrni. Melegen kínáljuk. (Ha valaki hígabban szereti, tejjel hígítható.)

  • Galambleves (zöldborsóval, új zöldségekkel)

    Hozzávalók: 2 galamb, 2 liter víz, 1 paprika, 1 fej vöröshagyma, zöldborsó, új zöldségek.

  • Göcsei pecsenye

    Hozzávalók: 60 dkg csont nélküli hosszúkaraj, 4 - 5 gerezd fokhagyma, 4 szelet császárszalonna, 1 kávéskanál õrölt bors, 3 evõkanál zsír,(v. ennek megfelelõ olaj),1 dl bor, 2 paradicsom, só.

  • St-Galleni csirkemáj

    Hozzávalók: fél kg csirkemáj, 25 dkg bacon, 1 mk õrölt bors, 1 kk majoranna.

  • Almás, túrós béles

    A tésztához valókat jól összedolgozzuk, és két cipót formálunk. Pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket. Az almát lereszeljük, jól kinyomkodjuk, adunk hozzá búzadarát (hogy a levét feligya) és cukorral, fahéjjal ízesítjük.

  • Banán-alma müzli

    Hozzávalók 10 dkg tönkölybúza, 1 citrom, 2 alma, 2 banán, szezám mag, 2 evõkanál méz, 4 kanál aprított mogyoró, 1 pohár tejszín.

  • Szentgyörgyhegyi rizling mártás

    Hozzávalók: 60 g vaj, 25 g liszt, 1 ek. esszencia, 200 ml Szentgyörgyhegyi olaszrizling, 1 db alma, 200 g szõlõ, 20 g cukor, 150 ml tejszin, só.

  • Zöldséges csirkefalatok

    Hozzávalók:

    - 60 dkg csirkemellfilé
    - 1-1 db sárga, zöld, piros kaliforniai paprika
    - 1 cukkini
    - 1 padlizsán
    - 25 dkg gomba
    - 2-3 paradicsom
    - 8 kis fej hagyma
    - só
    - bors
    - sült csirke fûszerkeverék
    - napraforgó olaj