rss
  • Francia briós

  • Share on Tumblr

    A fonott kalács tésztavezetése szerint készül. Begyúrás után egy edényben jég közé ágyazzuk. Kifagyás után lisztezett asztalon hengerlakúra sodorjuk és 12 darabra osztjuk, melybõl 20 db-ot meggömbölyítünk. Ezeket lisztezett kis formákba rakjuk és a közepét vízbemártott ujjunkkal benyomjuk.

    A visszamaradt 2 db tésztából készített dugókat az így keletkezõ lyukakba dugjuk úgy, hogy a fele kiálljon, majd tojással megkenjük. Kelesztés után, sütés elõtt a dugó körül, egyenlõ távolságban a tetejét négy helyen ollóval felnyírjuk és középmeleg sütõben sütjük.

    Hozzávalók:
    0,45 kg liszt
    0,23 kg vaj
    0,05 kg cukor
    0,05 kg élesztõ
    0,005 kg só
    0,20 l tej
    5 db tojássárgája
    1 db citromhéj reszeléke

    Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!


    Share on Tumblr
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!
  • Hozzászólások

  • Olvasta már?

  • Erõleves másképpen

    Hozzávalók: 30 dkg marhacsont, 30 dkg marhalapocka, 1 adag szárnyasaprólék, 3 sárgarépa, 2 fehérrépa, 1 cikk zeller, néhány levél kelkáposzta, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 evõkanál sûrített paradicsom, 1 paradicsom, 1 paprika, 1 tojás fehérje, néhány szem egész bors, csipetnyi reszelt szerecsendió, só.

  • Rizsben sült tojás

    Hozzávalók: 25dkg rizs, 1 közepes fej hagyma 1 húsleveskocka, 2 evõkanál paradicsompüré, 10dkg reszelt trappista sajt 8 tojás só, 2evõkanál olaj.

  • Kukoricás hal

    Hozzávalók: 40-50 dkg halfilé, 5 dkg kolozsvári szalonna, 2 ek. szójaszósz, UNIVER flekken fûszerkeverék, 1 zacskó fagyaszott kukorica, 2 tejföl, 3 gerezd fokhagyma, 1 tk. liszt.

  • Sajtos rakott cukkini

    Hozzávalók: 4 kisebb cukkini, 4 paradicsom, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 2 tojás, 2 evõkanál olaj, 1 teáskanál oregánó, õrölt bors, só.

  • Káposztás paszuly

    Hozzávalók: 15 dkg tarkabab, 30 dkg savanyú káposzta, 25 dkg füstölt oldalas, 2 fej vöröshagyma, 1 fokhagyma, piros csemegepaprika, babérlevél, 1 dl tejföl, 1 evõkanál zsír, só.

  • Aszaltszilvás pároltrizs

    15-20 dkg aszalt szilvát pár órával (vagy egy éjszakára) hideg vízben áztatunk, majd kimagozzuk (ha magvas volt), és félbe vagy negyedekbe vágjuk.

  • Karfiol budai módon

    Hozzávalók: 1 kg szép, tömör karfiol (tisztán mérve), 50 dkg kemény paradicsom, 10 dkg reszelt márványsajt, 3 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 1 dkg vaj, 5 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi õrölt borókabogyó, 10 dkg füstölt húsos szalonna, só és õrölt fehér bors ízlés szerint.

  • Mandulatej tojáslikõrrel

    Hozzávalók: 25 dkg mandula, 20 dkg cukor, fél rúd vanilia, 8 dl tej, 1 dl tejszín, 1 dl tojáslikõr.

  • Magyaros burgonyaleves (Krumplileves)

    Fél kg tisztított burgonya, 10 dkg füstölt szalonna, 4 dkg zsír, egy nagy fej tisztított hagyma, 1 paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 sárgarépa, 1 gyökér, 1 csomó petrezselyemzöld, 1 tk só, 1 ek pirospaprika, 5 adag csipetke.

  • Extra fasírt zabpehellyel

    Hozzávalók: 15 dkg zabpehely, maradék fõtt burgonya, kevés reszelt sárgarépa, szeletelt hagyma, reszelt fok­hagyma, 1 szelet száraz kenyér, zöldséglevél, só.

  • Házi mogyorókrém

    Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 1 deci tej, 2 kanál feketekávé, 1 lap zselatin, 3 szem édesítõ, 1 deci tejszínhab.

  • Csirkesaláta

    A kukoricát és a borsót kevés sós vízzel párold puhára. A megmosott csirkét vágd ujjnyi vastag 2-3 cm hosszú csíkokra, kevés forró olajon pirítsd fehérre, majd sót és bazsalikomot hozzáadva párold puhára. A megtisztított zellert és káposztát gyaluld vékony csíkokra. A kefírt keverd össze a majonézzel, a mustárral, a cukorral és adj hozzá egy kevés borsot, citromlét is. Ha a csirke már meghûlt, kevert össze a zöldségekkel és az öntettel. A salátát tálalás elõtt hûtõszekrényben érleld 1-2 óra hosszat, s finomra vágott petrezselyemmel megszórva díszítsd.

  • Reggeli lángos

    Hozzávalók: 1 cs porélesztõ, 1 ek cukor, fél kg liszt, 1 tk só, olaj a kisütéshez.

  • Juhtúrós kapros csusza

    Hozzávalók: 32 dkg száraz csuszatészta, 20 dkg juhtúró, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor kapor, 2 dl tejföl, 1 kk só.

  • Káposztás lángos

    Hozzávalók:

    az egyszerû lángostészta alapanyagai, 40 dkg fejeskáposzta, fél deci olaj, 1 púpozott evõkanál kristálycukor, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött feketebors, bõ olaj a sütéshez

  • Málnás ribizkés lepény

    Hozzávalók 4 fõre: 20 dkg liszt, 20 dkg margarin, 4 tojás, 3-4 marék málna és ribizli vegyesen, 20 dkg cukor, 1 cs. sütõpor.

  • Bakker lecsó

    Hozzávalók: 2 hagyma, 1-1 piros és zöld paprika, 1 dl olivaolaj, fél kg paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 6 tojás, vékonyra szelt Jambon de Bayonne sonka.

  • Kapormártás

    Hozzávalók:

    - 1 csomag kapor
    - 2 evõkanál liszt
    - 3 evõkanál vaj
    - 2 dl húslé
    - 2 dl tejszín
    - fél citrom leve
    - õrölt bors
    - cukor
    - só

  • Epershake

    Hozzávalók: 4 gombóc eperfagylalt, 2 dl tej, 3 ek eperízû Nesquick.

  • Alföldi burgonya

    Hozzávalók: 1 kis fej vöröshagyma, 5 evõkanál olaj, 1-1 szál sárga és fehérrépa, 1 fél zellergumó, mokkáskanál pirospaprika, 1 paradicsom, 2 zöldpaprika (télen lehet lecsó), só, 80 dkg burgonya.