A fonott kalács tésztavezetése szerint készül. Begyúrás után egy edényben jég közé ágyazzuk. Kifagyás után lisztezett asztalon hengerlakúra sodorjuk és 12 darabra osztjuk, melybõl 20 db-ot meggömbölyítünk. Ezeket lisztezett kis formákba rakjuk és a közepét vízbemártott ujjunkkal benyomjuk.
A visszamaradt 2 db tésztából készített dugókat az így keletkezõ lyukakba dugjuk úgy, hogy a fele kiálljon, majd tojással megkenjük. Kelesztés után, sütés elõtt a dugó körül, egyenlõ távolságban a tetejét négy helyen ollóval felnyírjuk és középmeleg sütõben sütjük.
Hozzávalók:
0,45 kg liszt
0,23 kg vaj
0,05 kg cukor
0,05 kg élesztõ
0,005 kg só
0,20 l tej
5 db tojássárgája
1 db citromhéj reszeléke
Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!