2025.11.09. - Tivadar

Rokfortos ropogós

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg reszelt rokfort. Tetejére tej, köménymag vagy 10 dkg parmezán sajt.
A tésztához valókat összegyúrjuk, utána legalább egy óráig a hûtõben pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Derelyemetszõvel egy cm szeles, ujjnyi hosszú csíkokra vágjuk, és tejjel megkenjük a tetejét.

Megszórhatjuk köménymaggal, reszelt parmezán sajttal, szezámmaggal. Forró sütõben sütjük, de 5 perc múlva a tûzet, mérsékeljük, így sütjük a tésztát halványpirosra. Ez egy fantasztikus ropogtatnivaló. Sokáig ez volt a kedvencünk.

A rokfort erõsségétõl függ, hogy mennyire lesz aromás. Ha nagyon érett, esetleg lehet keverni valamilyen semleges ízû sajttal.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!