2024.04.19. - Emma

Rokfortos ropogós

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 25 dkg margarin, 25 dkg reszelt rokfort. Tetejére tej, köménymag vagy 10 dkg parmezán sajt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tésztához valókat összegyúrjuk, utána legalább egy óráig a hûtõben pihentetjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk. Derelyemetszõvel egy cm szeles, ujjnyi hosszú csíkokra vágjuk, és tejjel megkenjük a tetejét.

Megszórhatjuk köménymaggal, reszelt parmezán sajttal, szezámmaggal. Forró sütõben sütjük, de 5 perc múlva a tûzet, mérsékeljük, így sütjük a tésztát halványpirosra. Ez egy fantasztikus ropogtatnivaló. Sokáig ez volt a kedvencünk.

A rokfort erõsségétõl függ, hogy mennyire lesz aromás. Ha nagyon érett, esetleg lehet keverni valamilyen semleges ízû sajttal.

Jó étvágyat kíván a recept.zug.hu!
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!